MP 1.0.1, TV guide broken? (1 Viewer)

VdR

MP Donator
  • Premium Supporter
  • October 17, 2006
    612
    16
    Belgium
    Home Country
    Netherlands Netherlands
    I have upgraded one client to MP 1.0.1, but the TV guide seems to be broken. It does not show any program information (blank). The client is connected to a TVserver (I think this is running TVserver version 1.0, but I can't see that anywhere?).

    Of course I have tried the Blue Two (wide) skin and also the latest version of StreamedMP, both have this problem.

    The living room client runs MP 1.0.0 and does show the TV guide without problems.

    Anybody else seen this?

    VdR

    TV-Server Version: 1.0
    MediaPortal Version: 1.0
    MediaPortal Skin: MP Gold 1366x768 1.0
    Windows Version: XP professional SP3
    CPU Type: Intel P4 530 3.0 GHz HT (S775)
    HDD: WD 500 GB SATA 7200 RPM + 3x WD USB2.0 500 GB (on remote server)
    Memory: 1 GB (2 x 512 MB) Hynix DDR400 Dual Channel
    Motherboard: ASUS PTGD-LR
    Video Card: ATI Radeon X300SE 128 MB
    Video Card Driver:
    Sound Card: Realtek Intel High Definition Audio (7.1) 24 bits / 96 kHz
    Sound Card AC3: S/Pdif coaxial to Logitech Z5500
    Sound Card Driver:
    1. TV Card: BlackGold GDI
    1. TV Card Type: DVB-T
    1. TV Card Driver:
    2. TV Card: BlackGold GDI
    2. TV Card Type: DVB-T
    2. TV Card Driver:
    3. TV Card:
    3. TV Card Type:
    3. TV Card Driver:
    4. TV Card:
    4. TV Card Type:
    4. TV Card Driver:
    MPEG2 Video Codec: MPV
    MPEG2 Audio Codec: MPA
    h.264 Video Codec:
    Satelite/CableTV Provider: none
    HTPC Case: HP Z522
    Cooling: Cooler Master KDH-5067K
    Power Supply:
    Remote: HP MCE remote
    TV: Samsung LE32R41B
    TV - HTPC Connection: Sub-D
     

    Taipan

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • February 23, 2005
    2,075
    44
    Melbourne
    Home Country
    Australia Australia
    Country flag
    Both the client and the server must be the exact same versions to work reliably ....
     

    VdR

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • October 17, 2006
    612
    16
    Belgium
    Home Country
    Netherlands Netherlands
    Thanks. I'll try that.

    Not the answer I had hoped for though. It makes the update process much more tedious.


    VdR

    Tried that.

    And now I'm in trouble!

    The update of the client seems to have worked without a problem. But now to get a TVguide I need to update the TVserver. From the documentation I understood that here too the update process would work. But it does not. The update button cannot be selected, maybe because no client is installed?

    Should the update procedure work for a stand alone TVserver? Or should I do the settings back-up - restore and recordings import thing?


    VdR
     

    VdR

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • October 17, 2006
    612
    16
    Belgium
    Home Country
    Netherlands Netherlands
    I have succesfully upgraded the TVserver as well now.

    Had to do an uninstall and fresh install. The uninstall asks if you want to remove everything including the recorded TV database, ansering 'no' leaves all settings and the database in tact. Did not even have to restore the settings or the recorded TV database. All worked smooth.

    Man this made me nervous ...

    VdR
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads

    Many people found the Lentoid decoder better optimised than LAV for software decoding. If you want to try it, download it from the link below, run reg.bat as an admin to install it and change the HEVC Video settings in MediaPortal Configuration/Codecs and Renderer...
    Many people found the Lentoid decoder better optimised than LAV for software decoding. If you want to try it, download it from the...
    For some unknown reason I can't play HEVC encoded video with MP1 on my system. I have tried every trick I know, but nothing works...
    Replies
    10
    Views
    703
    Sorry for the late response. In my experience, the EPG grabbing of a single transponder takes 2 to 3 minutes. Afterwards it takes 1 to 2 minutes to write the data to disk. To speed up the EPG stuff (not only writing but also reading the EPG guide in MediaPortal), I changed the program table (and only that table) from InnoDB to...
    Sorry for the late response. In my experience, the EPG grabbing of a single transponder takes 2 to 3 minutes. Afterwards it takes...
    I get a few "Continuity error..." after the EPG scan finished: [2021-01-30 18:56:10,278] [4c45530] [18c8] - mhw reset [2021-01-30...
    Replies
    2
    Views
    1K
    Ok, just done some more mucking around. turns out my logitech mouse seems to be extremely unresponsive in media portal. Can use my keyboard just fine (also lightspeed wireless). Suggestions?
    Ok, just done some more mucking around. turns out my logitech mouse seems to be extremely unresponsive in media portal. Can use my...
    Good evening, having just fresh installed media portal 2.3.2. Looking at trialing again as it now seems to support what I am...
    Replies
    1
    Views
    247
    OK, this is specifically for people in Belgium (Vlaanderen) who are using Telenet Cable with MediaPortal 2. Next year (Edit: this year, in march 2020) the Telenet provider will stop broadcasting Analog TV and Radio signals on their cable, and make the switch to Digital (DVB-C). The radio signals will disappear completely, so you'll...
    OK, this is specifically for people in Belgium (Vlaanderen) who are using Telenet Cable with MediaPortal 2. Next year (Edit: this...
    OK, this is specifically for people in Belgium (Vlaanderen) who are using Telenet Cable with MediaPortal 2. Next year (Edit: this...
    Replies
    0
    Views
    910
    I am trying to play LiveTV video within RadioTime plug-in and can't get any video channels to play. All the radio channels play fine. Most of the video files are Windows Media Video v8/9/10 I made sure both wmv3 wmv10 codecs in LAV and FFDshow are checked. I see that RadioTime is now a new software company called TuneIn How do I find...
    I am trying to play LiveTV video within RadioTime plug-in and can't get any video channels to play. All the radio channels play...
    I am trying to play LiveTV video within RadioTime plug-in and can't get any video channels to play. All the radio channels play...
    Replies
    0
    Views
    1K
    Top Bottom