MP cant start with analog Radio (1 Viewer)

Sentinel

Portal Pro
February 20, 2006
199
0
Hungary
Hungary Hungary
Windows Version: Windows XP (SP2)
CPU Type: AMD Semptron 2800+
Memory: 512 MB
Motherboard: ASUS Artificial Intelligence Series
Motherboard Chipset: nForce K8N
Motherboard Bios: Fönix
Video Card: Gigabyte ATI Radeon 9550 128Bit/128 MB
Video Card Driver: omega 3.8.231
Sound Card: Onboard Realtek AC'97 Audio
Sound Card AC3:
Sound Card Driver:
1. TV Card: AverMedia m150
1. TV Card Type: analog
1. TV Card Driver: Version 1.0.6.19 (11/18/2005,1.0.6.19)
2. TV Card:
2. TV Card Type:
2. TV Card Driver:
Video Codec: MPV Decoder Filter
Audio Codec: AC3 filter
Satelite/CableTV Provider: EMKTV
HTPC Case: Thermaltake Bach Black vb8001snsd with MediaLAB
Power Supply: Modecom Feel
Remote: Thermaltake imon
TV: Orion MTX 2155
TV - HTPC Connection: S-Video


Synopsis:

I set one of the radio station (not stream)in configuration to the default starting radio (what we hear after Mp start).After Mp start radio cant start, I see unknow message under the radio thumb (I see the thumb not).

Windows give me one error window:

http://www.testteam-mediaportal.com/Joomla/forum/attachment.php?attachmentid=667&d=1150901356

I hear nothing after select "never ask me again" but if I go in the radio menu, select one of the stations I hear again the radio.

A tested with internet stream radio, MP can start with stream radio. This is problem MP with stream handle, analog radio channels is not streams.

I attached the log and my starting screen.
 

FlipGer

Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • April 27, 2004
    2,658
    115
    44
    Leipzig, Germany
    Germany Germany
    Windows Version: Windows XP Home SP2
    CPU Type: AMD Athlon XP 1700+
    Memory: 1 GB noName
    Motherboard: EliteGroup
    Motherboard Chipset: VIA KT
    Motherboard Bios:
    Video Card: ATi Radeon 8500
    Video Card Driver: Catalyst 6.3
    Sound Card: Soundblaster Audigy 2 ZS
    Sound Card AC3: no AC3
    Sound Card Driver:
    1. TV Card: Hauppauge PVR 350
    1. TV Card Type: analog
    1. TV Card Driver: SHSPVR (1.18.21.23257)
    2. TV Card: Hauppauge PVR 150
    2. TV Card Type: analog
    2. TV Card Driver: SHSPVR (2.0.35.23258)
    Video Codec: MPV
    Audio Codec: MPA
    Satelite/CableTV Provider: Primacom
    HTPC Case:
    Power Supply:
    Remote: Haupauge (45 Button)
    TV: Standard TV
    TV - HTPC Connection: VGA - RGB

    Hi,

    I can confirm this for mediaportal-svn-06-21-2006--20-04.rar

    Flip.
     

    Sentinel

    Portal Pro
    February 20, 2006
    199
    0
    Hungary
    Hungary Hungary
    Another effect when you set MP starting with analog radio and you are in windowed mode switching to fullscreen ->MP make crash and exit.

    tested with the latest SVN:

    mediaportal-svn-06-26-2006--20-05.rar

    Not fixed currently. Log attached with this ,,effect''
     

    Ralph

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • May 13, 2005
    692
    8
    Germany
    Germany Germany
    FlipGer said:
    Hi,

    I can confirm this for mediaportal-svn-06-21-2006--20-04.rar

    Flip.
    Can you post the steps, so can try to reproduce, please?

    Regards
    Ralph
     

    Sentinel

    Portal Pro
    February 20, 2006
    199
    0
    Hungary
    Hungary Hungary
    1., Configuraton.exe / Radio
    2., select one of your analog radio station, check the white box (before your radio station name) (with this option can you enable the MP starting with analog radio in Home screen function)
    3., exit configuration
    4., start MP
     

    ronilse

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • July 19, 2005
    4,422
    282
    Moss
    Norway Norway
    Country flag
    Windows Version: Win XP Pro sp2 (MCE)
    CPU Type: Intel Pentium D 940 3.2
    Memory: 2 X Corsair 6400 DDR2 (2GB)
    Motherboard: Asus P5WD2-E Premium
    Motherboard Chipset: ntel 975X Express / Intel ICH7R
    Motherboard Bios: Asus V0501
    Video Card: Asus GeForce 7600GT 256MB GDDR3 Silent
    Video Card Driver: NVIDIA ForceWare 91.31
    Sound Card: Onboard Realtek ALC882M
    Sound Card AC3: Coaxial Out
    Sound Card Driver: 5.10.0.5268
    1. TV Card: Hauppauge PVR-150 MCE
    1. TV Card Type: Analog
    1. TV Card Driver: 2.0.43.24103
    2. TV Card: Hauppauge HVR-1300 MCE
    2. TV Card Type: Hybrid (using analog)
    2. TV Card Driver: 2.113.24030.0
    Video Codec: Nvidia
    Audio Codec: Nvidia
    Satelite/CableTV Provider: UPC (Cable TV)
    HTPC Case: Silverstone SST-LC18S
    Power Supply: NorthQ 4775-500S, ATX 500W Silent
    Remote: MCE 2005 Europe (Hauppauge Clone)
    TV: B&O AvantDVD
    TV - HTPC Connection: Composite

    MP0.2RC4 + svn-06-30-2006--01-41
    Can confirm that analog selected Radio station cannot start playing on MP launch

    1. MP Setup -> Radio & mark a analog Radio station to play at MP launch, then Close
    2. start MP -> you now get a message that WMP cannot find the extension, etc. Click yes, nothing happens...
    3. Go to My Radio & select the same analog station, it now plays fine...


    Regards
    Roy
     

    ronilse

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • July 19, 2005
    4,422
    282
    Moss
    Norway Norway
    Country flag
    Hi,
    This should be fixed in the next Public SVN after this message, thanks to Micheloe :D

    Regards
    Roy
     

    FlipGer

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • April 27, 2004
    2,658
    115
    44
    Leipzig, Germany
    Germany Germany
    Hi,

    I can confirm the fix for mediaportal-svn-07-01-2006--01-02.rar. Normal radio and radio streams now play on startup if selected. :)

    Thanks for fixing.

    Flip.
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    A [solved] Cant see all recorded programs General 9
    G MP 1.21 TVserver race condition when cant delete recording triggered by episode management General Support 0
    craige1 MP2 - V2.1 Cant Install Older releases 12
    D Getting Started General Support 30
    horned_reaper [Music] 5012: Start current music track from the beginning Improvement Suggestions 21
    T [solved] Green Button start MP not working....but box ticked in config. General Support 1
    W [solved] MP suddenly Crashes when starting live TV on most channels and on recordings from the same channels General Support 20
    W [solved] MP suddenly Crashes when starting live TV on some channels and on some recordings Television (MyTV frontend and TV-Server) 1
    vvulture UNKNOWN ERROR when starting live TV General Support 6
    ajs Trakt error when start with MP crash Trakt 1
    F Recording starts at second time only MediaPortal 1 Talk 6
    tano_grasa Movie cover not showing when starting a movie aMPed 0
    ajs [solved] 4982: Why this error hard stop when Mediaportal start? MediaPortal 1 3
    joecrow AMD Radeon Settings app. won't start after hibernation. General Support 0
    Icaro Close MP when the external player is started General Support 13
    M MP1 stops responding after Starting Plugins General Support 14
    joecool70 Fehlermeldung Error invoking action "Start Timeshift" Allgemeines Support- und Diskussionsforum 1
    P MP2 TV Server crashes when starting - throws error remoting exception General 2
    P [solved] MP2 fails to install: "Insufficient privileges to start services" General 11
    T MP bricht Videos und Serien beim Start ab. Allgemeines Supportforum 4
    D Enhance "wake on lan" feature (on demand, not on start) Feature Requests 6
    joecrow No Audio after MP Start/Resume from Sleep General Support 0
    K How to start Chrome or other programs MediaPortal 1 Talk 41
    R How to I get started with MP2? General 1
    squidina [solved] - MediaPortal 1.22 won't start even with new install General Support 4
    Similar threads

























    Top Bottom