MP locked up in TV after music

Discussion in '1.0 final and SVN Builds' started by 2BitSculptor, December 23, 2008.

  1. 2BitSculptor
    • Team MediaPortal

    2BitSculptor Super Moderator

    Joined:
    January 23, 2008
    Messages:
    1,822
    Likes Received:
    290
    Occupation:
    Sculptor - Maquettes, Resin Figure Model Kits, Toy
    Location:
    South Central Wisconsin
    Ratings:
    +386 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    Show System Specs
    TV-Server Version: 1.0
    MediaPortal Version: 1.0
    MediaPortal Skin: Blue3
    Windows Version: XP MCE roll-up 2 + updates (sp3)
    CPU Type: AMD Athlon 64X2 6000+ 3.01 GHz
    HDD: WD eIDE 120GB / (2)WDC WD1600JS 160GB/ WDC WD5000AAKS 500GB/ WDC WD10EACS 1TB
    Memory: MWave 4GB DDR2 667=(2GB X 2)
    Motherboard: Gigabyte GA-MA78GM-S2H
    Video Card: on board
    Video Card Driver: from install disk
    Sound Card: on board Realtek HD & AC'97
    Sound Card AC3: 1 Optical
    Sound Card Driver: from install disk
    1. TV Card: HD HomeRun
    1. TV Card Type: ATSC (dual) ethernet
    1. TV Card Driver: hdhomerun_windows_20081222
    2. TV Card: WINTV-PVR-150 MCE
    2. TV Card Type: analog TV/FM/S-Vid
    2. TV Card Driver: from install disk
    3. TV Card:
    3. TV Card Type:
    3. TV Card Driver:
    4. TV Card:
    4. TV Card Type:
    4. TV Card Driver:
    MPEG2 Video Codec: MPV (current SVN)
    MPEG2 Audio Codec: MPA/Bass (current SVN)
    h.264 Video Codec:
    Satelite/CableTV Provider: OTA ATSC
    HTPC Case: Silverstone LC17B
    Cooling: CPU fan, 2 x 80 mm case fans
    Power Supply: Thermaltake TR2-420W
    Remote: Harmony 670 as MCE (US) using IR Server Suite
    TV: Hitachi 32" analog crt TV
    TV - HTPC Connection: VGA to S-video 4:3 (Grandtec PC to Video EZ)


    I put in a clean install of 1.0 to run some tests....

    I have been getting weird things in TV after playing music. a couple of them are 'wobbley' sounding audio with steady picture and then clear audio with no picture, so I thought I'd do the test to get logs.

    I started watchdog, then MP. Went to TV first to make sure it was working, starting and stopping TV several times. Went to Music and started a track. stopped it after a bit and went back to TV. Started TV and everything seemed to be working correctly, stopped and went back to Music, then back again to TV. The last try, when I started
    TV then MP locked up (just as it had for me a couple times before - I think I reported it in some other thread). Music played flawlessly, btw.

    I wasn't able to repeat the other issues, though, this time out, but they occured more than once as well... MP 1.0 is unpredictable to say the least.

    After a restart, I can watch TV will no problems ... till I go play music.

    regards,

    Chuck



    :sorry:
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. chemelli
    • Team MediaPortal

    chemelli Retired Team Member

    Joined:
    September 28, 2006
    Messages:
    6,159
    Likes Received:
    1,126
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Activation Manager - Cloud Services
    Location:
    Trento, Italy
    Ratings:
    +1,127 / 0
    Home Country:
    Italy Italy
    Please change the tone of your posts in respect of all time spent by Team members in providing this FREE software.

    Simone
     
  4. ronilse
    • Team MediaPortal

    ronilse Retired Team Member

    Joined:
    July 19, 2005
    Messages:
    4,422
    Likes Received:
    280
    Gender:
    Male
    Occupation:
    MediaPortal tester
    Location:
    Moss
    Ratings:
    +280 / 0
    Home Country:
    Norway Norway
    Show System Specs
    Hi,
    Have you tried disable EPG grabber & do you use autostart tv?

    Regards
    Roy
     
  5. 2BitSculptor
    • Team MediaPortal

    2BitSculptor Super Moderator

    Joined:
    January 23, 2008
    Messages:
    1,822
    Likes Received:
    290
    Occupation:
    Sculptor - Maquettes, Resin Figure Model Kits, Toy
    Location:
    South Central Wisconsin
    Ratings:
    +386 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    Show System Specs
    :oops: I should have read it twice before posting... was not my intent. :sorry:

    I'm using Schedules Direct... I'll check the EPG grabber, I don't think I messed with it on install.

    I've been avoiding autostarting TV until I'm satisfied with the stability of my HTPC.

    Thanks,

    Chuck

    -------------

    Well, it seems, for the moment, that disabling EPG grabbing did the trick. I'll keep an eye on it.

    :D

    Chuck
     
  6. 2BitSculptor
    • Team MediaPortal

    2BitSculptor Super Moderator

    Joined:
    January 23, 2008
    Messages:
    1,822
    Likes Received:
    290
    Occupation:
    Sculptor - Maquettes, Resin Figure Model Kits, Toy
    Location:
    South Central Wisconsin
    Ratings:
    +386 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    Show System Specs
    Well, so far no more issues with 1.0.

    I'm beginning to smile more.:D

    :D

    Chuck
     
  7. BugsBunny

    BugsBunny Portal Pro

    Joined:
    April 22, 2006
    Messages:
    210
    Likes Received:
    12
    Location:
    Tirol
    Ratings:
    +13 / 0
    Home Country:
    Austria Austria
    Seems to be this issue:
    https://forum.team-mediaportal.com/get-support-90/serios-problem-epg-grabber-48265/

    Note: You do not have to disable the EPG grabber completely. The problem only occurs with some channels and normaly with some that even do not have epg data. Found some more channels (this time on sat) that cause this problem:
    eg. Fashion TV on Hotbird or RTPI.
    If you look at the EPG log and disable EPG grabbing for the last channel in the log you can step by step sort out the ones that will cause the problem. And better first only select your most important channels for epg grabbing.
     
  8. 2BitSculptor
    • Team MediaPortal

    2BitSculptor Super Moderator

    Joined:
    January 23, 2008
    Messages:
    1,822
    Likes Received:
    290
    Occupation:
    Sculptor - Maquettes, Resin Figure Model Kits, Toy
    Location:
    South Central Wisconsin
    Ratings:
    +386 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    Show System Specs
    Thanks for the information, I really don't have a need for the EPG grabber in my case, as I'm using the Schedules Direct plugin for ATSC over the air broadcast, but someone else might find it useful.

    regards,

    Chuck


    BTW... still no issues to report. :D
    so after BIOS, video and audio driver updates things are so far running smoothly for me.
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!