MP Not Recording

Discussion in 'General Support' started by grandalf, May 8, 2009.

  1. grandalf

    grandalf Portal Pro

    Joined:
    January 26, 2007
    Messages:
    83
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Can anyone offer any help with this. I was currently running 1.0.0.1 when my wife started complaining that she could not find any of her recordings. I tried myself, and even though they were flagged, they just went into the scheduled recordings and stayed there, never to be actually recorded. As I had been having problems with this version, I took this as an opportunity to do a clean full install of version 1, along with the database etc. After many hours of setting up, the result was just the same, still nothing recorded. I have Pinnacle 7010ix and Nova T500 cards, each tuner scanned just fine. I also noticed that sometimes if watching a channel, then trying to select another, it jumps back to the previous channel and shows the same last few seconds of it. If you keep trying different channels, it will usually switch on one of them. I have has a lot of similar issues of late, problem is I cannot find any other software to try my hardware with, at least any that can support the 7010ix and do sky/freesat epg. I am using the modified TSwriter to get sat epg in the uk, could that be causing the problem. Still running XPSP3, or do you need Vista these days?.

    Any advice much appreciated.


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. mdbarber

    mdbarber Portal Pro

    Joined:
    February 19, 2007
    Messages:
    243
    Likes Received:
    4
    Ratings:
    +4 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    u need to give more info such as os and sp level, version of haup 500 (there are a few)
    found the channel change ts issue was solved on my system by toying with the priorities in tv server config ie card 1 was at priority 2, just click and move up might be best to uninstall one of the cards to sort this then reinstall it after.
    and the path for the recordings sometimes get corrupted so check and browse to it incase the install failed to actually create the folder it's trying to record to
     
  4. grandalf

    grandalf Portal Pro

    Joined:
    January 26, 2007
    Messages:
    83
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Thanks for the reply,

    I have now done a complete new install of 1.0.0.2 and the problem seems to be sorted. I think it may be something to do with mixing dvbt and dvbs cards. Would imagine that terrestrial channels duplicated on sky would be causing confusion. Just to be on the safe side I removed all duplicated channels and had my dvbt tuners as the highest priority. Just a guess but is all working ok though.
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!