MP on VM

Discussion in 'MediaPortal 1 Talk' started by clarkey2r, April 21, 2009.

  1. clarkey2r

    clarkey2r Portal Pro

    Joined:
    February 9, 2009
    Messages:
    215
    Likes Received:
    3
    Ratings:
    +3 / 1
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Hi All

    Does anyone know how to get a working version of MP (with out TV) on a VM? I am wanting to setup a VM so I can test some plug-in's and mods etc but when I start MP up it hangs on 'Initializing DirectX'??

    Thanks
    Matt


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. Sh4nn0w
    • Premium Supporter

    Sh4nn0w MP Donator

    Joined:
    September 14, 2006
    Messages:
    321
    Likes Received:
    14
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Telecommunications
    Ratings:
    +23 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Not bothered using VMware for MP, but have used in past for other stuff.

    What version are you using? (I had to manually edit the .vmx file in the past to enable support, no idea with newer versions)
     
  4. clarkey2r

    clarkey2r Portal Pro

    Joined:
    February 9, 2009
    Messages:
    215
    Likes Received:
    3
    Ratings:
    +3 / 1
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Workstation 6

    I think its down to the fact that the VM pc has not got a proper display driver?
     
  5. gxtracker
    • Premium Supporter

    gxtracker Retired Team Member

    Joined:
    July 25, 2005
    Messages:
    316
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    Canada Canada
    VMware wont properly support DirectX acceleration - therefore you wont be able to run MP through a Virtual Machine.

    I believe the newer version of VMware beta and other VM suites (like Virtualbox) have experimental support for directX, but its still too early in development to be useful.
     
  6. romadd64
    • Premium Supporter

    romadd64 MP Donator

    Joined:
    October 24, 2007
    Messages:
    82
    Likes Received:
    15
    Ratings:
    +15 / 0
    Home Country:
    Italy Italy
    I can confirm that MP works in a VM with VMWare Workstation 6.5, that has DirectX 9.0c support.
    The only supported guest OS is Windows XP.
    You must enable "Accelerated 3D Graphics" flag under Display in VM Settings.
    On MP you must use EVR.

    romadd
     
  7. serverhack
    • Premium Supporter

    serverhack MP Donator

    Joined:
    April 20, 2009
    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Spain Spain
    Show System Specs
    Hi romadd64,

    I installed the VM on 6.5 Workstation and graphics acceleration is working fine, but what is EVR?? I cannot reproduce sound inside MP but it works fine in VM windows.

    Thanks, SHack
     
  8. romadd64
    • Premium Supporter

    romadd64 MP Donator

    Joined:
    October 24, 2007
    Messages:
    82
    Likes Received:
    15
    Ratings:
    +15 / 0
    Home Country:
    Italy Italy
    Hi serverhack,

    EVR setting is in Mediaportal Configuration - DirectShow Filter Control - Video Render Settings. With my system VMR9 doesn't works but EVR does.
    Sound works fine with default settings in MP and VM. Have you tried launching dxdiag in VM ? Under the sound tab do you see any error ?

    romadd
     
  9. serverhack
    • Premium Supporter

    serverhack MP Donator

    Joined:
    April 20, 2009
    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Spain Spain
    Show System Specs
    Hi,

    i've reproduced all testing sounds under dxdiag and everything was heared, but at the end I received the following error:

    "Your sound card is not compatible with storage hardware. The sound will be played only from software buffers"

    In MP I have no sounds :(

    Any idea? Thanks.

    Hi,

    i have disable sound hardware acceleration and it works now on MP.

    Thanks a lot.

    Serverhack.
     
  10. romadd64
    • Premium Supporter

    romadd64 MP Donator

    Joined:
    October 24, 2007
    Messages:
    82
    Likes Received:
    15
    Ratings:
    +15 / 0
    Home Country:
    Italy Italy
    Also TVServer works in a Workstation 6.5 VM.
    The TV Card must be USB to be assigned to the VM. I tried a Pinnacle 330e with success in a Vista x32 Guest over a Vista x64 Host.
    Please note the x64 -> x32 driver hop. Great work VMWare ;)

    romadd
     
  11. serverhack
    • Premium Supporter

    serverhack MP Donator

    Joined:
    April 20, 2009
    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Spain Spain
    Show System Specs
    Hey that¡s great. As you say "Good Work VM"!!!

    It's a pity my TV card is PCI device.... :-(

    Thanks a lot!!!

    SHack :D
     

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!