MP randomly minimizes on video playback

jboates

New Member
August 13, 2008
4
0


I have a problem starting video playback in Media Portal: Selecting a video to play randomly results in Media Portal being minimized to the system tray. I've halfway fixed it by selecting "Always on top" in the general settings, but still, about 1/3 of my video files, upon selection, minimizes MP to the tray. If I manually re-biggify it, and select the same video, it plays without issue. There seems to be no rhyme or reason to it, no one file is guaranteed to make it happen, one video file will start up fine while another encoded the exact same way will make MP minimize itself.

Does this sound familiar to anyone? It's driving me batty! I've done all the research I can think of, but I can't find any help anywhere.

Thanks,

Justin



MediaPortal Version: 1.0.0.0 RC2
MediaPortal Skin: Blue Wide
Windows Version: XP Pro SP3
CPU Type: Celeron E1200
HDD: Seagate Barracude 500GB SATA2
Memory: 2.0 GB
Video Card: Radeon HD 2400
Video Card Driver: 8.512.0.0
Sound Card: Realtek Onboard

Uninstalled DivX and have only FFDShow now... seems to have fixed the issue.

Having said that, I'm sure I'll be back soon with the same problem.

Cheers
 

rekenaar

Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • December 17, 2006
    4,421
    113
    If the problem return, you can try this:
    Are you using vmr9, if so disable exclusive mode under MP config directshow filters.
     

    mhunter

    Portal Member
    November 20, 2006
    35
    6
    Yep, I can confirm I have the same issue.

    Will try the exclusive mode VRM9 setting and see if it works.

    Matt.
     

    jboates

    New Member
    August 13, 2008
    4
    0
    VRM9

    Where exactly are these settings for VRM9? Am I blind? I think I'm missing something fundamental here.
     

    rekenaar

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • December 17, 2006
    4,421
    113
    Open Mediaportal Configuration
    Make sure uo are in Expert mode (top right bar)
    Direct Show Filter Control
    Video Renderer Settings
     

    mhunter

    Portal Member
    November 20, 2006
    35
    6
    Ok, I think it's a good workaround until the bug is fixed!

    Watched over 6 hours of video in last 2 days - no sign of the issue after setting VRM9 exclusive mode setting off.

    Thanks for the workaround!
     
    Thread starter Similar threads Forum Replies Date
    Remoteglen General Support 1
    Remoteglen General Support 2
    chrisworkman General Support 9
    Remoteglen General Support 7
    M General Support 14
    Top Bottom