MP WOL-Wake on Lan not working

Discussion in 'General Support' started by joystick, May 13, 2010.

  1. joystick
    • Premium Supporter

    joystick MP Donator

    Joined:
    January 26, 2006
    Messages:
    892
    Likes Received:
    38
    Ratings:
    +40 / 1
    Home Country:
    Germany Germany
    MediaPortal Version: MP1.1 RC2
    MediaPortal Skin: Streamed MP
    Windows Version: win7
    CPU Type: Intel C2D 6550
    HDD: 2 x Samsung 500GB, 1xSamsung 1TB
    Memory: DDR2 3GB
    Motherboard: AUSUS P5K-E WiFi AP
    Video Card: His Radeon HD4550
    Video Card Driver: 8.11
    Sound Card: Realtech onboard
    Sound Card AC3: Optical out
    Sound Card Driver:
    1. TV Card: FireDTV
    1. TV Card Type: DVB-C
    1. TV Card Driver: latest stable
    2. TV Card: Firedtv
    2. TV Card Type: DVB-C
    2. TV Card Driver: latest stable
    3. TV Card: KNC-One
    3. TV Card Type: DVB-C
    3. TV Card Driver: latest stable
    4. TV Card: KNC-One
    4. TV Card Type: DVB-C
    4. TV Card Driver: latest stable
    MPEG2 Video Codec: PDVD 8
    MPEG2 Audio Codec: PDVD 8
    h.264 Video Codec: PDVD 8
    Satelite/CableTV Provider: Kabel Deutschland
    HTPC Case: Zalman HD160 incl. Irtrans
    Cooling: Fan
    Power Supply: Nesteq 500 Watts silent
    Remote: Logitech Harmony 525
    TV: Samsung Plasma 50''
    TV - HTPC Connection: DVI->HDMI




    Hi all,

    after recently setting up my dedicated server, I decided not to leave the server on all the time and to send him to suspend/hibernate.

    I configured the wol setting in MP client incl. Mac adress.

    But starting the client does unfortunately NOT wake up the server. The logs indicate that the wol funktion is trying to wake up the server, though, but nothing happens.
    However it is possible to wake the server up by a wol-tool. So NIC is configured correctly (Magic Packet+Pattern Match).

    Hints, anyone?

    Cheers
    joystick
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. joystick
    • Premium Supporter

    joystick MP Donator

    Joined:
    January 26, 2006
    Messages:
    892
    Likes Received:
    38
    Ratings:
    +40 / 1
    Home Country:
    Germany Germany
    AW: MP WOL-Wake on Lan not working

    **bump** ? :)
     
  4. arion_p
    • Premium Supporter

    arion_p Retired Team Member

    Joined:
    February 7, 2007
    Messages:
    3,352
    Likes Received:
    1,447
    Occupation:
    Developer
    Location:
    Athens
    Ratings:
    +1,522 / 0
    Home Country:
    Greece Greece
    Show System Specs
    You could try a network sniffing tool (like WireShark) to grab the packets sent using the wake-up tool and then using MP's own WOL function. Then maybe you (or someone else) can figure out what is wrong.

    If you post your logs here, you might get some help.
     
  5. Peter2
    • Premium Supporter

    Peter2 MP Donator

    Joined:
    September 18, 2006
    Messages:
    848
    Likes Received:
    45
    Ratings:
    +52 / 1
    Home Country:
    Belgium Belgium
    Show System Specs
    What about the Power Scheduler settings on the server? I don't know the relation between that and WOL.
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!