MP2 - V2.4.1 MP2-V2.4.1 Installation crashes (4 Viewers)

EnricoH

Portal Member
July 19, 2022
5
1
Home Country
Germany Germany
Hello guys,
I am a newbie to this forum and to Mediaportal.

I am not able to get the installation finish without errors.

I started with Server & client installation.
Also server only installtion crashes with
"Error 0x80070643: Failed to install MSI package."

Please have a look at my log files.

Any suggestion is welcome.
Thanks in advance
Enrico
 

Attachments

  • MP2-Setup.log
    13.4 KB
  • MP2-Setup_000_MainPackage.log
    17 MB

EnricoH

Portal Member
July 19, 2022
5
1
Home Country
Germany Germany
Thanks morpheus_xx for your reply.

This error regards to a registry entry HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\UFH\SHC

C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Team MediaPortal\MediaPortal 2\Uninstall MediaPortal 2.lnk
C:\Windows\System32\msiexec.exe
/x {83D492A1-0EDD-48BA-A976-E83D91CD2D92}

I now realisied that the aborted installation process did not do a complete cleanup.

My next task will be: get rid of all Mediaportal installation left overs.
;-)

I will come back with more information when I did my "homework".

Thanks
Enrico
 

Jannegus65

New Member
December 12, 2006
2
0
56
Home Country
Sweden Sweden
I had this problem and by looking into the Event Viewer's application log I spotted that if failed because .NET Framework 4.8 was missing. After installing that manually the MP2 installation succeeded.

Hope this might help!
 

EnricoH

Portal Member
July 19, 2022
5
1
Home Country
Germany Germany
Sorry for the delay.
@ge2301 Please do not close this issue.

After doing the cleanup, I installed MediaPortal twice. Client & Server install.
First attempt as user with Administrator membership, second from an elevated cmd window.
I always executed MP2-Setup-Logging.bat.

Both attempts failed.
Both failed to start the server service "MP2-Server.exe".
MS Event Viewer shows : UnauthorizedAccessException
MediaPortal log (MP2-Setup_000_MainPackage.log) shows:
Error 1920. Service 'MediaPortal 2 Server Service' (MP2-Server) failed to start. Verify that you have sufficient privileges to start system services.

Which privileges are prereqs to start the server ?
How to install MediaPortal without rollback?

If you need more detail information, please let me know.

Thanks
EnricoH
 

ge2301

Lead Design MP2
  • Team MediaPortal
  • January 11, 2014
    7,971
    3,119
    Stuttgart
    Home Country
    Germany Germany
    @EnricoH
    You may also press "start", type cmd and start it as admin. In console execute following command
    Code:
    netsh.exe http show urlacl

    If there is no mediaportal related entry, execute following command
    Code:
    netsh.exe http add urlacl url=http://+:55555/MediaPortal/ sddl=D:(A;;GX;;;S-1-1-0)

    Now reinstall MediaPortal 2.
    Previous steps might help to get the server started in the last installation step, it's worth a try.
     

    EnricoH

    Portal Member
    July 19, 2022
    5
    1
    Home Country
    Germany Germany
    Thanks for the very quick response.
    The log files were created when running the Setup batch file without elevated privilege.

    Because the "MainPackage" log is very big, I created a 7z-file which contains:
    MP2-Setup.log; MP2-Setup_001_MainPackage.log; netsh_show.txt

    netsh_show.txt contains the output of the netsh http show urlacl command you suggersted.
    The MediaPortal entry exists, but with different sddl information.

    Thanks
    EnricoH
     

    Attachments

    • MediaPortal2-2.4.1.7z
      1.5 MB

    ge2301

    Lead Design MP2
  • Team MediaPortal
  • January 11, 2014
    7,971
    3,119
    Stuttgart
    Home Country
    Germany Germany
    Thanks for the infos.

    Try to remove the Mediaportal related entry with
    Code:
    netsh http delete urlacl url=http://+:55555/MediaPortal/Client/
    or
    Code:
    netsh http delete urlacl url=http://+:55555/MediaPortal/Benutzer/

    Then add it again with
    Code:
    netsh.exe http add urlacl url=http://+:55555/MediaPortal/ sddl=D:(A;;GX;;;S-1-1-0)

    I also took a look on the installer logs and see, that the main package fully fails:
    [3ED8:6FF8][2022-08-04T22:18:01]i323: Registering package dependency provider: {83D492A1-0EDD-48BA-A976-E83D91CD2D92}, version: 2.4.2207.13887, package: MainPackage
    [3ED8:6FF8][2022-08-04T22:18:01]i301: Applying execute package: MainPackage, action: Install, path: C:\ProgramData\Package Cache\{83D492A1-0EDD-48BA-A976-E83D91CD2D92}v2.4.2207.13887\MP2-Setup.msi, arguments: ' ARPSYSTEMCOMPONENT="1" MSIFASTINSTALL="7"'
    [3ED8:6FF8][2022-08-04T22:24:54]e000: Error 0x80070643: Failed to install MSI package.
    [3ED8:6FF8][2022-08-04T22:24:54]e000: Error 0x80070643: Failed to execute MSI package.
    [6200:029C][2022-08-04T22:24:54]e000: Error 0x80070643: Failed to configure per-machine MSI package.
    [6200:029C][2022-08-04T22:24:54]i319: Applied execute package: MainPackage, result: 0x80070643, restart: None
    [6200:029C][2022-08-04T22:24:54]e000: Error 0x80070643: Failed to execute MSI package.
    Have you unzipped the setup according to the instuctions?
    Download the zip archive and check the "Allow access" box in the context menu. Then extract the archive and execute the MP2 Setup file.
    Try to place the setup on your C: drive instead of "D:\Enrico\Downloads\MediaPortal2-2.4.1\", maybe there is an access issue related to it and delete the previous installation files of MP2 in "C:\ProgramData\Team MediaPortal\" . Afterwards try to reinstall.

    If nothing helps, please also see this description and follow the steps 1-4:
    Die Installation scheitert mit Fehlercode 1603
     

    Users who are viewing this thread

    Top Bottom