MPG movies dont play anymore with VMR9 Rendering (1 Viewer)

trojkolka

Portal Pro
December 24, 2004
111
0
36
The Netherlands
Home Country
Netherlands Netherlands
Area: Media Portal Plugins
MediaPortal Version: 0.2.0.0 RC2 (2006-02-19)
MediaPortal Skin: mce
Windows Version: Windows XP (SP2)
.NET CLR Version: 2.0.50727
DirectX Version: 4.09.00.0904 (9.0c)
Audio Codec: MPEG/AC3/DTS/LPCM Audio Decoder
Video Codec: Mpeg2Dec Filter
CPU Type: Intel Pentium 4 - 2.80GHz
Memory: 512 MB
Motherboard: P4S8X-X (ASUSTeK Computer INC.)
TV Card Model: Hauppauge PVR 150 MCE
TV Card Type: Hardware
TV Card Driver: 2.0.35.23348
Video Card Model: Radeon 9200 Series (128 MB)
Video Card Driver: ATI CATALYST 6.2
Video Card Resolution: 1024x768
Video Render Type: VMR9
Audio Card Model: SoundMAX Integrated Digital Audio
Audio Card Driver: 5.12.1.3533
Synopsis::

MPG movies are not displayed anymore with vmr9
starting an mpg movie results in nothing. Playing the movie doesnt start.
I tried several filters, decoders and such but with no result :(

Error.log gives following error:
Code:
19-2-2006 12:50:48 VideoPlayer9:Failed to render file -> vmr9

mediaportal.log:
Code:
19-2-2006 12:50:04 MediaPortal is starting up
19-2-2006 12:50:04   Set current directory to :D:\Program Files\MediaPortal
19-2-2006 12:50:04   verify that directx 9 is installed
19-2-2006 12:50:04   verify that windows mediaplayer 9 or 10 is installed
19-2-2006 12:50:04 Windows media player version:10,0,0,3646 installed
19-2-2006 12:50:05   Check if mediaportal is already started
19-2-2006 12:50:05   delete old log\capture.log file...
19-2-2006 12:50:05   Check skin version
19-2-2006 12:50:05   Set registry keys for intervideo/windvd/hauppauge codecs
19-2-2006 12:50:05   Load key mapping from keymap.xml
19-2-2006 12:50:05   Init playlist player
19-2-2006 12:50:05   creating the WINLIRC device
19-2-2006 12:50:05 Initialising WinLirc...
19-2-2006 12:50:06 WinLirc window not found, starting WinLirc
19-2-2006 12:50:06 Winlirc process not found
19-2-2006 12:50:06   done creating the WINLIRC device
19-2-2006 12:50:06   Init players
19-2-2006 12:50:06   initializing DirectX
19-2-2006 12:50:06 MAP: using default mappings for DirectInput
19-2-2006 12:50:07 texturemanager:dispose()
19-2-2006 12:50:07 TexturePacker:Dispose()
19-2-2006 12:50:07   Load key mapping from keymap.xml
19-2-2006 12:50:07   load localized strings from:language\English\strings.xml
19-2-2006 12:50:09   Load fonts from skin\mce\fonts.xml
19-2-2006 12:50:09   fonts.InitializeDeviceObjects()
19-2-2006 12:50:10   Loaded font:debug height:12 texture:256x256 chars:[32-255] miplevels:1
19-2-2006 12:50:10   Loaded font:font10 height:10 texture:512x512 chars:[32-513] miplevels:1
19-2-2006 12:50:10   Loaded font:font12 height:12 texture:512x512 chars:[32-513] miplevels:1
19-2-2006 12:50:10   Loaded font:font13 height:13 texture:512x512 chars:[32-513] miplevels:1
19-2-2006 12:50:11   Loaded font:font14 height:14 texture:512x512 chars:[32-513] miplevels:1
19-2-2006 12:50:11   Loaded font:font16 height:16 texture:512x512 chars:[32-513] miplevels:1
19-2-2006 12:50:11   Loaded font:font18 height:18 texture:1024x1024 chars:[32-513] miplevels:1
19-2-2006 12:50:11   Loaded font:dingbats height:24 texture:1024x1024 chars:[32-513] miplevels:1
19-2-2006 12:50:11   Loaded font:font32 height:32 texture:256x256 chars:[48-59] miplevels:1
19-2-2006 12:50:11   Loaded font:font48 height:48 texture:256x256 chars:[48-59] miplevels:1
19-2-2006 12:50:12   Loaded font:font72 height:72 texture:512x512 chars:[48-59] miplevels:1
19-2-2006 12:50:12   Loaded font:fontSVT height:13 texture:512x512 chars:[32-513] miplevels:1
19-2-2006 12:50:12   Load skin mce
19-2-2006 12:50:12   LoadWindowPlugins()
19-2-2006 12:50:12   Load plugins from :plugins\windows\Dialogs.dll
19-2-2006 12:50:12   Load plugins from :plugins\windows\WindowPlugins.dll
19-2-2006 12:50:14   Loading references from skin\mce\references.xml
19-2-2006 12:50:14   original skin size:720x576
19-2-2006 12:50:16 using sqlite 3.2.8
19-2-2006 12:50:18 StartImportXML: Initialize
19-2-2006 12:50:18 StartImportXML: Initialize
19-2-2006 12:50:18 StartImportXML: Initialize
19-2-2006 12:50:19 opening tvdatabase
19-2-2006 12:50:19 tvdatabase opened
19-2-2006 12:50:19 xml:skin\mce\tvOSD.xml image id:350 width:0 height:0 gfx:-
19-2-2006 12:50:19 xml:skin\mce\videoOSD.xml image id:350 width:0 height:0 gfx:-
19-2-2006 12:50:23   Load plugins from :plugins\windows\XihSolutions.DotMSN.dll
19-2-2006 12:50:23   WindowManager.Load
19-2-2006 12:50:23   load calibration720x576.xml
19-2-2006 12:50:23   WindowManager.Preinitialize
19-2-2006 12:50:24 TexturePacker: Loaded skin\mce\packedgfx20.png texture:2048x2048 miplevels:1
19-2-2006 12:50:24 TexturePacker: fontengine add texure:199
19-2-2006 12:50:24   texturemanager:added:skin\mce\media\black.bmp total:0 mem left:123731968
19-2-2006 12:50:24   WindowManager.ActivateWindow
19-2-2006 12:50:24 xml:skin\mce\home.xml image id:1000 width:0 height:0 gfx:-
19-2-2006 12:50:25 Texturemanager loaded temporay:skin\mce\media\tetris\hover.png 175x131 format:A8R8G8B8
19-2-2006 12:50:25   texturemanager:added:skin\mce\media\tetris\hover.png total:1 mem left:123731968
19-2-2006 12:50:25 window:MediaPortal.GUI.Home.HomeWindow init
19-2-2006 12:50:25   skin initialized
19-2-2006 12:50:25   DX9 size: 720x576
19-2-2006 12:50:25   video ram left:120832 KByte
19-2-2006 12:50:26 running...
19-2-2006 12:50:26 Mediaportal.OnStartup()
19-2-2006 12:50:26 Recorder:    card:1 video device:Hauppauge WinTV PVR PCI II Capture TV:True  record:True priority:1
19-2-2006 12:50:27   PlugInManager.Load()
19-2-2006 12:50:27   Load plugins from :plugins\process\ProcessPlugins.dll
19-2-2006 12:50:27   PlugInManager.Start()
19-2-2006 12:50:32 window:MediaPortal.GUI.Home.HomeWindow deinit
19-2-2006 12:50:32 texturemanager:CleanupThumbs()
19-2-2006 12:50:32 texturemanager:dispose:skin\mce\media\tetris\hover.png total:2 mem left:104857600
19-2-2006 12:50:32 Recorder:disable dx9 exclusive mode
19-2-2006 12:50:33 TexturePacker: Loaded skin\mce\packedgfx21.png texture:2048x2048 miplevels:1
19-2-2006 12:50:33 TexturePacker: fontengine add texure:197
19-2-2006 12:50:33   texturemanager:added:skin\mce\media\playlist_sub_focus.png total:1 mem left:105906176
19-2-2006 12:50:33   texturemanager:added:skin\mce\media\playlist_sub_nofocus.png total:2 mem left:105906176
19-2-2006 12:50:33   texturemanager:added:skin\mce\media\playlist_item_up_nofocus.png total:3 mem left:105906176
19-2-2006 12:50:33   texturemanager:added:skin\mce\media\playlist_item_up_focus.png total:4 mem left:105906176
19-2-2006 12:50:33   texturemanager:added:skin\mce\media\playlist_item_down_nofocus.png total:5 mem left:105906176
19-2-2006 12:50:33   texturemanager:added:skin\mce\media\playlist_item_down_focus.png total:6 mem left:105906176
19-2-2006 12:50:33   texturemanager:added:skin\mce\media\playlist_item_delete_nofocus.png total:7 mem left:105906176
19-2-2006 12:50:33   texturemanager:added:skin\mce\media\playlist_item_delete_focus.png total:8 mem left:105906176
19-2-2006 12:50:33 window:MediaPortal.GUI.Video.GUIVideoFiles init
19-2-2006 12:50:33 open folderdatabase
19-2-2006 12:50:37 opening video database
19-2-2006 12:50:37 video database opened
19-2-2006 12:50:45 Texturemanager loaded temporay:thumbs\Videos\Title\Reise der Pinguine, Die (2005).jpg 85x128 format:X8R8G8B8
19-2-2006 12:50:45   texturemanager:added:thumbs\Videos\Title\Reise der Pinguine, Die (2005).jpg total:20 mem left:85983232
19-2-2006 12:50:47 GUIVideoFiles::OnPlayBackStopped idFile=77 timeMovieStopped=0 resumeData=
19-2-2006 12:50:47 PlaylistPlayer.Play(H:\Movies\March Of The Penguins.mpg)
19-2-2006 12:50:47 player: file is not live tv, so stop timeshifting:H:\Movies\March Of The Penguins.mpg
19-2-2006 12:50:47 g_Player.Play(H:\Movies\March Of The Penguins.mpg)
19-2-2006 12:50:47 Loading external players plugins
19-2-2006 12:50:47   found plugin:MediaPortal.FoobarPlugin.FoobarPlugin in plugins\ExternalPlayers\ExternalPlayers.dll
19-2-2006 12:50:47   player:Foobar2000.  author: int_20h
19-2-2006 12:50:47   found plugin:MediaPortal.ITunesPlayer.ITunesPlugin in plugins\ExternalPlayers\ExternalPlayers.dll
19-2-2006 12:50:47   player:iTunes.  author: Frodo
19-2-2006 12:50:47   found plugin:MediaPortal.WinampPlayer.WinampPlugin in plugins\ExternalPlayers\ExternalPlayers.dll
19-2-2006 12:50:47   player:Winamp.  author: int_20h
19-2-2006 12:50:47 VideoPlayer:play H:\Movies\March Of The Penguins.mpg
19-2-2006 12:50:47 vmr9:ctor() done:True
19-2-2006 12:50:47 vmr9:addvmr9
19-2-2006 12:50:47 Command:Stop radio
19-2-2006 12:50:47 Recorder:  Card:1 viewing:False recording:False timeshifting:False epggrabbing:False channel:
19-2-2006 12:50:47 VMR9: now active
19-2-2006 12:50:47 VMR9Helper:Vmr9 Added
19-2-2006 12:50:47 add filter:Mpeg2Dec Filter to graph
19-2-2006 12:50:48 added filter:Mpeg2Dec Filter to graph
19-2-2006 12:50:48 add filter:MPEG/AC3/DTS/LPCM Audio Decoder to graph
19-2-2006 12:50:48 added filter:MPEG/AC3/DTS/LPCM Audio Decoder to graph
19-2-2006 12:50:48 add filter:Default DirectSound Device to graph clock:Default DirectSound Device
19-2-2006 12:50:48 added filter:Default DirectSound Device to graph
19-2-2006 12:50:48 VideoPlayer9:Failed to render file -> vmr9
19-2-2006 12:50:48 player:ended
19-2-2006 12:50:48 VideoPlayer9:cleanup DShow graph
19-2-2006 12:50:48 vmr9:Dispose
19-2-2006 12:50:48 VMR9: not active
19-2-2006 12:50:51 GUIVideoFiles::OnPlayBackStopped idFile=77 timeMovieStopped=0 resumeData=
 

trojkolka

Portal Pro
December 24, 2004
111
0
36
The Netherlands
Home Country
Netherlands Netherlands
Is there any fix for this problem already? I think this is a very annoying problem. Not sure if it is a bug of MP or a problem with my videocard. I hope anyone knows a solution. In Mediaplayer classic mpgs play but in MP it doesnt start mpg movies. when clicking on the icon to start it nothing happens.
 

ronilse

Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • July 19, 2005
    4,422
    283
    Moss
    Home Country
    Norway Norway
    Hi,
    Just tested an .mpg file & it works fine here with Mpeg2Dec filter & MPEG/AC3/DTS/LPCM/ Audio Decoder in MP 0.2RC2 + latest cvs.

    You could try a different setting for Audio Renderer. Directsound: (Your soundcards name)

    This is what my log says:
    01.03.2006 11:36:37 Playlist: add F:\Video\Diverse\Crazy Frog\2005 Axel. F.mpg
    01.03.2006 11:36:37 GUIVideoFiles::OnPlayBackStopped idFile=78 timeMovieStopped=0 resumeData=
    01.03.2006 11:36:37 PlaylistPlayer.Play:F:\Video\Diverse\Crazy Frog\2005 Axel. F.mpg
    01.03.2006 11:36:37 add cmd:MediaPortal.TV.Recording.StopRadioCommand #1
    01.03.2006 11:36:37 player: file is not live tv, so stop timeshifting:F:\Video\Diverse\Crazy Frog\2005 Axel. F.mpg
    01.03.2006 11:36:37 g_Player.Play(F:\Video\Diverse\Crazy Frog\2005 Axel. F.mpg)
    01.03.2006 11:36:37 Loading external players plugins
    01.03.2006 11:36:37 found plugin:MediaPortal.FoobarPlugin.FoobarPlugin in plugins\ExternalPlayers\ExternalPlayers.dll
    01.03.2006 11:36:37 player:Foobar2000. author: int_20h
    01.03.2006 11:36:37 found plugin:MediaPortal.ITunesPlayer.ITunesPlugin in plugins\ExternalPlayers\ExternalPlayers.dll
    01.03.2006 11:36:37 player:iTunes. author: Frodo
    01.03.2006 11:36:37 found plugin:MediaPortal.WinampPlayer.WinampPlugin in plugins\ExternalPlayers\ExternalPlayers.dll
    01.03.2006 11:36:37 player:Winamp. author: int_20h
    01.03.2006 11:36:37 VideoPlayer:play F:\Video\Diverse\Crazy Frog\2005 Axel. F.mpg
    01.03.2006 11:36:37 vmr9:ctor() done:True
    01.03.2006 11:36:37 goto fullscreen:True
    01.03.2006 11:36:37 app:confused:witch to fullscreen mode False
    01.03.2006 11:36:37 Command:confused:top radio
    01.03.2006 11:36:37 Command:MediaPortal.TV.Recording.StopRadioCommand time:0 msec
    01.03.2006 11:36:37 Recorder: Card:Hauppauge PVR150MCE idle
    01.03.2006 11:36:37 app:confused:witched to fullscreen mode
    01.03.2006 11:36:37 vmr9:addvmr9
    01.03.2006 11:36:37 VMR9: now active
    01.03.2006 11:36:37 VMR9Helper:Vmr9 Added
    01.03.2006 11:36:37 add filter:Mpeg2Dec Filter to graph
    01.03.2006 11:36:37 added filter:Mpeg2Dec Filter to graph
    01.03.2006 11:36:37 add filter:MPEG/AC3/DTS/LPCM Audio Decoder to graph
    01.03.2006 11:36:37 added filter:MPEG/AC3/DTS/LPCM Audio Decoder to graph
    01.03.2006 11:36:37 add filter:DirectSound: Realtek AC97 Audio to graph clock:DirectSound: Realtek AC97 Audio
    01.03.2006 11:36:37 added filter:DirectSound: Realtek AC97 Audio to graph
    01.03.2006 11:36:37 VideoPlayer:Duration:170,3532539
    01.03.2006 11:36:37 g_Player.OnStarted() F:\Video\Diverse\Crazy Frog\2005 Axel. F.mpg media:Video
    01.03.2006 11:36:37 window:MediaPortal.GUI.Video.GUIVideoFiles deinit
    01.03.2006 11:36:37 texturemanager:CleanupThumbs()
    01.03.2006 11:36:38 window:MediaPortal.GUI.Video.GUIVideoFullscreen init
    01.03.2006 11:36:38 VMR9Helper: playing->repaint
    01.03.2006 11:36:38 VMR9Helper: repaint->playing 50

    Regards
    Roy
     

    trojkolka

    Portal Pro
    December 24, 2004
    111
    0
    36
    The Netherlands
    Home Country
    Netherlands Netherlands
    My soundcard setting is changed like you said but still no mpg movies are played or even started to play. Any other ideas? I tried already ever possible filter in combinations and such but without result. Please let someone know what the solution is because it's kinda very annoying...
     

    ronilse

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • July 19, 2005
    4,422
    283
    Moss
    Home Country
    Norway Norway
    Have you tried it in Windows Media player 10?

    I can reproduce this with changing the “Audio rendererâ€, but that it’s probably my setup & soundcard.
    If you open MediaPortal.xml in notepad you can see if it’s look something like this:

    “â€
    <section name="movieplayer">
    <entry name="osdtimeout">0</entry>
    <entry name="zapdelay">2</entry>
    <entry name="zaptimeout">5</entry>
    <entry name="defaultar">zoom</entry>
    <entry name="path"> </entry>
    <entry name="arguments"> </entry>
    <entry name="internal">yes</entry>
    <entry name="audiorenderer">DirectSound: Realtek AC97 Audio</entry>
    <entry name="vmr9">1</entry>
    <entry name="mpeg2audiocodec">MPEG/AC3/DTS/LPCM Audio Decoder</entry>
    <entry name="mpeg2videocodec">Mpeg2Dec Filter</entry>
    <entry name="ffdshow">no</entry>
    </section>
    “â€

    Or it could be a problem with filters, maybe someone else knows what it is?

    Regards
    Roy
     

    trojkolka

    Portal Pro
    December 24, 2004
    111
    0
    36
    The Netherlands
    Home Country
    Netherlands Netherlands
    I'm getting mad after formatting my whole computer and reinstalling every latest driver and latest MP (cvs 1:07 5-3-2006) still mpg movies wont play in mediaportal. they play in Media Player classic but still they refuse to start playing in MP :( Please someone help me here before i flush my pc tru the toilet. In WMP10 i got a missing update but the update is not available for my dutch WINXP SP2 it's update Q810243. If anyone has this update in Dutch please please please reply
     

    DutchMaster

    Portal Member
    March 1, 2006
    12
    0
    Germany
    trojkolka said:
    In WMP10 i got a missing update but the update is not available for my dutch WINXP SP2 it's update Q810243. If anyone has this update in Dutch please please please reply
    Shouldn't that already be included in Windows XP SP2?
     

    trojkolka

    Portal Pro
    December 24, 2004
    111
    0
    36
    The Netherlands
    Home Country
    Netherlands Netherlands
    yeah well that is the code it said in the WMP10 help something with dvr-ms or something dont think that is the problem i think the problem is WMP10 extension support it should play mpg movies but in some weird way WMP10 doesnt support my mpg movies. and not 1 of them no all of the mpg movies WMP10 refuses. Does anyone have an idea how to solve the WMP10 problem?
     

    ronilse

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • July 19, 2005
    4,422
    283
    Moss
    Home Country
    Norway Norway
    Very weird, can you upload a small file so we can test it?
    & list up the codec’s you have installed & versions.
    If you installed some elecard codec’s & uninstalled them, you have lost a decoder for mpg…

    Regards
    Roy
     

    Users who are viewing this thread

    Top Bottom