Multiple bugs in TV-server. (1 Viewer)

petteram

Portal Pro
November 4, 2005
177
0
55
Norway
MediaPortal Version: 0.2.0.0 - Bluetwo
Windows Version: Windows XP professional Norwegian
CPU Type: P4 - 2.8GHz
HDD: Samsung 200Gb
Memory: 1024Mb
Motherboard: MSI
Motherboard Chipset: Intel 865PE
Motherboard Bios:
Video Card: Gigabyte 6600GT fanless
Video Card Driver: 84.21
Sound Card: HDA Digital X-Mystique 7.1 Gold
Sound Card AC3: HDA Digital X-Mystique 7.1 Gold
Sound Card Driver:
1. TV Card: FloppDTV-S
1. TV Card Type: Hardware
1. TV Card Driver: BDA 4.2
2. TV Card:
2. TV Card Type:
2. TV Card Driver:
3. TV Card:
3. TV Card Type:
3. TV Card Driver:
4. TV Card:
4. TV Card Type:
4. TV Card Driver:
MPEG2 Video Codec: Nvidia
MPEG2 Audio Codec: Nvidia
Satelite/CableTV Provider: Canal Digital 1W
HTPC Case: Silverstone LC13
Cooling: Fan
Power Supply: MIST 500W
Remote: Microsoft MCE
TV: Fujitsu Siemens Myrica 32" LCD
TV - HTPC Connection: DVI

Installation as follows:
Removed MP 2.1.0.0 - folder included
Microsoft SQL Server
TV-Server
Disabled Windows firewall
MP 2.0.0.0
SVN 2006-10-28 1:00
TV-clientplugin

After installation of the TV-server I started TV-setup and scanned for channels.
After finished scanning, edited the channel list and removed channels I dont use.
Then I continued installation of MP and client.
Reboot computer and checked that TV-service was running.
Opened TV-setup and found that the service had found FloppyDTV-s as analog card.(this happens after every reboot.) Tried to stop service in setup, but got a message that tv-service couldnt be stopped. Pressed ok and the same message appear repetedly. Open taskmanager and remove tv-service - restart tv-setup and start tv-service. Now the Floppy is digital again.
Start Mp - open tv and NRK1 is running nice. Change channel to TV2 and get black screen with stutter sound. Change back to NRK1 and picture freezes with no sound. Exit MP
After a pause (breakfast) restarted MP and changed channel from NRK1 to MTV. Took a long time to change, but MTV got up running nicely. Changed to Discovery - no sound or picture.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TV-service finds tv-card as analog after every reboot.
Changing channels takes some time( around 15 to 20 seconds)
Not all channels work.

Will continue testing this weekend.
 

petteram

Portal Pro
November 4, 2005
177
0
55
Norway
At the moment I have HTPC in living-room and 2 clients running MTV.
Looks perfect so far exept timeshifting. TS in MYtv has dissapeard.
Maybe I have missed a setting somwhere.

Setup clients:
Client 1: Intel Celeron 2.3GHz - GF 4200TI - 512MB - CPU usage: 20%
Client 2: Intel P4 3.0GHz - GF6200 - 512Mb - CPU usage: 10%

CPU usage Server: 60%
Network usage server: 10%

All clients are running MP in window mode.
Clients cannot change channel. (because of missing TS?)

I`m a happy bastard :)
 

beridox

Portal Member
April 5, 2006
6
0
I have the same problem with a TT-1500 dvb-c budget. With .17 driver channel scanning crashes, with older drivers channel scaning works but the same problem with detection as analog card after some time and the stutter sound problem occurs. With a analog mce 150 card all works fine.
 

petteram

Portal Pro
November 4, 2005
177
0
55
Norway
TV Server Daily Builds
- 0000842: Changes are not saved when editing a tvchannel

Upgraded all computers this morning with latest build/svn of MP and TV-engine.
Then tried to edit TV2 because of black video/stutter sound.
According to Lyngsat homepage TV2 is Horizontal. Tried editing this in TV-setup, but
it wouldnt save my changes. I realise the satelitehead needs to be turned to get it right, but tv-setup didnt save my changes anyway.

- 0000853: dvb epg is not grabbed.

I can see in tv-setup its "Grabbing", but nothing is shown in tv-guide.
(did I miss some setting here?)
 

petteram

Portal Pro
November 4, 2005
177
0
55
Norway
Updated today with latest svn and TV-server/client.
Still it wont play all channels (rescanned all channels again) and zapping is slow.

Which firmware for FloppyDTV-S is best btw?
 

Frodo

Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • April 22, 2004
    1,518
    121
    48
    The Netherlands
    Netherlands Netherlands
    Try setting the diseqc to SimpleA and then rescan the channels.
    I would recommend latest firmware & driver for the floppydtv-s
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    horned_reaper [solved] HID commands are not processed when multiple applications with HID support are open General Support 16
    J Multiple IPTV channels TV-Server 2
    johns11 Multiple programs responding to IR commands since upgrade from 1.12 Remotes 3
    D [solved] Multiple issues with new MP2.2.1 install 2.2 Archive 7
    Frans Nijhuis Tv/Radio channel Import Export xml and multiple identical channel names Newcomers Forum 0
    H [solved] Multiple Network Interfaces Server Issue General 1
    S folder.jpg doesn't work properly with multiple subfolders (Videos) 1.19 4
    P Multiple clients - share resume/watched data General 1
    R Bug: Video Folders disappear General Support 11
    catalpa Bug MP2-837 Allgemeines Support- und Diskussionsforum 2
    framug [Approved] Fix Irtrans config bug Submit: code patches (MediaPortal/TV-Server/etc.) 4
    ge2301 Bugs and Improvements Nereus 6
    N [Finished] Focus problems - I think I've found the bug MediaPortal 2 30
    Scheibes [solved] Kategorisierung der Genres (Bug?) Allgemeines Support- und Diskussionsforum 13
    joecrow 3 Bugs in MP 1.21 1.21 5
    dcapslock TV Server xmltv IWakeupHandler Bug Television (MyTV frontend and TV-Server) 6
    rsbrux Various bugs, some Zombies ;-) 1.20 6
    J [solved] Mp 2.2 future bugs General 7
    S [MP2-768] Installation Setup Failed - Error 0x80070666 - VC++ 2015/2017 Redist bug 2.2 Archive 19
    D MP2.2: Possible bugs 2.2 Archive 20
    R Jira bug exposed private server keys at major companies Developer Discussions 1
    R Minor bug in recorded TV list Watch / Listen Media 0
    P MP2 - V2.1 Bug - Onlinevideos U.S. Amazon Prime Fails to Connect Older releases 5
    E [solved] TV-Server Configuration Missing TV-Server 9
    F MediaPortal 1.16 server crashing due to user error? General Support 5
    Similar threads

























    Top Bottom