MyTv:tvguide graphics visual artefacts (1 Viewer)

knutinh

Portal Pro
September 4, 2005
558
2
Living room HTPC
MP Version: 0.2.0.0 Final with SVN dated 06.10.2006
Skin: default
Windows Version: XP professional SP2
CPU Type: intel P4 Northwood 2.8 HT (@3 GHz)
Memory: 1GB dual channel ddr
Motherboard Chipset: intel 865
Video Card: Gigabyte nvidia geforce 6600GT passive
Video Card Driver: 91.33
Video Card Resolution: 1366x768 and 1280x720
Video Render Type: VMR9 renderless
Video Codec Type & Version: Nvidia purevideo 1.02.233
Audio Codec Type & Version: unshure
TV Card1: Terratec T^2
TV Card1 Type: DVB-T
TV Card1 Driver: Beta BDA 2.3.0.24
TV Card2: Saphire theatrix 550 pro
TV Card2 Type: analog PAL cable, hardware MPEG2
TV Card2 Driver: ATI Theater 550 Pro TV Tuner Drivers - 6.14.10.173
Sound Card: M-audio Audiophile 2496 connected using s/pdif
Sound Card Driver: 5.10.00.0051
Optional Log:
Optional References:
Using Silverstone lc 16m-s with iMon VFD and iMon PAD remotecontrol.
Using AnyDVD to remove FBI warnings and lower drive speed. Using PureVideo for DVD audio/video decoding.

"Dancing triangles" on top of the MP EPG. Not present in any otherapplication. Check out the supplied images

-k
 

baffledboy

Portal Member
September 6, 2006
39
0
50
Don't want to worry you, but I had something similar to this which turned out to be an overheating graphics card - mine was the EXACT same model too. Turned out that the gunk connecting the gpu to the cooler had failed. I ended up installing a Zalman passive heat cooler instead, now it works a treat.
 

wishywashy

Portal Pro
January 31, 2005
495
13
Hill AFB, UT
United States of America United States of America
I have the artifacts as well. It only occurs on Blue2. My card is stock clock and shows no other signs of problems in other graphic intensive applications.
 

ronilse

Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • July 19, 2005
    4,422
    282
    Moss
    Norway Norway
    Country flag
    Hi,
    This is a nvidia driver problem & have come in with the 90 series of drivers. If you remove all your channel thumbs (images) the problem it's gone. This can also happen in Recorded TV & Scheduled TV, where those images it's presented.
    Don't think it is a MP bug, but will have an eye on this :)

    Regards
    Roy
     

    starfire

    Portal Member
    December 19, 2006
    11
    0
    Any news on this, I'm getting it to with a Nvidia 6600GT card.

    Never experienced graphics problems in my other programs and my card isn't reporting high temps.

    Are we sure its a Nvidia driver issue?
     

    knutinh

    Portal Pro
    September 4, 2005
    558
    2
    I saw another related thread where disabling the check-box "Enable write combining" removed the problem.

    right-click the desktop
    "properties"
    "settings"
    "advanced"
    "troubleshoot"
    un-check "Enable write combining"


    -k
     

    starfire

    Portal Member
    December 19, 2006
    11
    0
    OK I will try that, thanks. I also randomly get a single or double white line appearing from top left of the screen diagonally to the center text below the EPG.
     

    MrPaulo

    Portal Member
    December 3, 2006
    38
    0
    Wellington
    New Zealand New Zealand
    I had the exact same "dancing triangles" when going into the TV guide (usually just as you enter it). I also have an nvidia card.

    I disabled "Endable Write Combining", rebooted, and they seemed to have gone. Been going in and out of the TV Guide for last 10 minutes and haven't seen any!

    So - looks like it did the trick for me. Thanks knutinh! Much appreciated.

    EDIT: Spoke too soon, they are still there.
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    Top Bottom