Newbie question No display yet records video (1 Viewer)

lagomorph

New Member
August 25, 2007
2
0
Cambridge
United Kingdom United Kingdom
Hello from a newbie to the forum, so be gentle and I hope I have posted in the right place. I have done a search and can't find the answer, so please help.

I have a Hauppauge 1100 card, and it's working with WinTV, well, mostly, I still have to use Linein for the audio.

I'm inputting the TV from a Sky box using composite video, however the RF out is also plugged in to the RF on the card and it can see Sky on that as well.

To get a better system and hopefully use all the features I'm trying to move to Media Portal. The config program detects the analogue channel (assume from the RF in, can't find a mention of a composite input channel). In the Media Portal program if I select TV, I get a blank screen, goes screen if you click the mouse on it. However, if you record, and playback, does playback video, so must be able to see the card. So why no TV being shown when just playing TV? Ideas anyone.

WinXP, tried last two versions of Media Portal, behaves the same.

BTW Hauppauge's drivers and webpages are a real mess! Must have installed this card about 30 times to get it working as well as it does. Sigh.

Cheers
 

tarite

New Member
January 24, 2007
3
0
United States of America United States of America
Try a different video codec in settings/tv. You should have at least 2 installed with MP... MPV and Dscaler.
Depending on your system and programs/codecs installed there will be others also.
If you cant get it to work with one of the two, you may have more serious issues.
Hope that helps,
tarite
 

lagomorph

New Member
August 25, 2007
2
0
Cambridge
United Kingdom United Kingdom
Thanks but doesn't help.

The logs says:

2007-09-01 14:18:48.703125 [ERROR][6]: Command:MediaPortal.TV.Recording.ViewTvCommand failed
2007-09-01 14:18:48.703125 [ERROR][6]: Exception :confused:ystem.Runtime.InteropServices.COMException (0x80040273): Creating an instance of the COM component with CLSID {51B4ABF3-748F-4E3B-A276-C828330E926A} from the IClassFactory failed due to the following error: 80040273.
at MediaPortal.Player.VMR9Util.AddVMR9(IGraphBuilder graphBuilder)
at MediaPortal.TV.Recording.DVBGraphBase.StartViewing(TVChannel channel)
at MediaPortal.TV.Recording.TVCaptureDevice.StartViewing(String channelName)
at MediaPortal.TV.Recording.ViewTvCommand.Execute(CommandProcessor handler)
at MediaPortal.TV.Recording.CommandProcessor.ProcessCommands()
2007-09-01 14:18:48.703125 [ERROR][6]: Exception :Creating an instance of the COM component with CLSID {51B4ABF3-748F-4E3B-A276-C828330E926A} from the IClassFactory failed due to the following error: 80040273.
2007-09-01 14:18:48.703125 [ERROR][6]: site :Boolean AddVMR9(DirectShowLib.IGraphBuilder)
2007-09-01 14:18:48.703125 [ERROR][6]: source :Core
2007-09-01 14:18:48.703125 [ERROR][6]: stacktrace: at MediaPortal.Player.VMR9Util.AddVMR9(IGraphBuilder graphBuilder)
at MediaPortal.TV.Recording.DVBGraphBase.StartViewing(TVChannel channel)
at MediaPortal.TV.Recording.TVCaptureDevice.StartViewing(String channelName)
at MediaPortal.TV.Recording.ViewTvCommand.Execute(CommandProcessor handler)
at MediaPortal.TV.Recording.CommandProcessor.ProcessCommands()
2007-09-01 14:18:48.703125 [ERROR][6]: Command:MediaPortal.TV.Recording.ViewTvCommand failed reason: time:156.25 msec

Can anyone decipher this?

cheers
 

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

OP Similar threads Forum Replies Date
S Newbie questions Newcomers Forum 17
J [solved] Newbie to MediaPortal 2 - Cannot open/run TV programs Newcomers Forum 4
D Newbie Installation, configuration support 3
Rob Hexenmeister Skinning Online Videos question OnlineVideos 2
Rob Hexenmeister Quick question - skinning MyPics General Support 7
Lichloathe Trakt for MP2 question General 7
J TV Server setup question Newcomers Forum 0
A Question about Google Drive sync Feature Requests 3
C Looking at transitioning from SageTV, but have some questions Newcomers Forum 1
X Question about Google Token activation of Youtube MediaPortal 1 Talk 0
P Another Fast Forward/Rewind/Skip/Replay Question General 3
doskabouter Skin question Skins and Plugins Installer (MPEI) 1
M Tuning channels with quad tuner question General 6
ajs [Help Us!] Extensions plugin question MediaPortal 1 8
J Trying out MP 1 again, have some questions and a few log files Newcomers Forum 5
J Question about thumbnail decorations MediaPortal 1 Talk 0
D A couple of DVD questions General 2
J A question regarding Slingbox-like capability online General 3
U 2 questions Newcomers Forum 1
J silly question: where do I add my login details!! OnlineVideos for MediaPortal 2 5
BlueMax1916 Titanium Extended Theme Screensaver Question Skins and Design 6
F 1.25.0 Display corruption Bugreports 0
M Problems with VFD Display after standby- Futaba DM140GINK Mini Display 0
D Display Day of week in TV Guide? Feature Requests 0
CyberSimian [Proposal] Tool to display time of next recording MediaPortal 1 0
Top Bottom