No Audio/Video Sync with low Refresh Rates (23hz and 24hz) (1 Viewer)

Arkard

MP Donator
  • Premium Supporter
  • September 10, 2008
    53
    2
    Germany Germany
    TV-Server Version: not installed
    MediaPortal Version: 1.0 RC 4
    MediaPortal Skin: Blue3 Wide
    Windows Version: Vista 64 SP1
    CPU Type: COre 2 Duo 2Ghz
    HDD: 320GB WD
    Memory: 4GB ddr2
    Motherboard: Acer NB
    Video Card: Geforce 9500M GS
    Video Card Driver: Detonator 174.51 provided by Acer (same problem with official 180.48)
    Sound Card: Realtek HD Audio
    Sound Card AC3: Digital Output
    Sound Card Driver: 6.0.1.5657
    no TV Card
    MPEG2 Video Codec: ffdshow
    MPEG2 Audio Codec:DScaler
    h.264 Video Codec: ffdshow
    Remote: Philips MCE Remote
    HTPC Case: Laptop
    TV: Toshiba 32 XV 501
    TV - HTPC Connection: HDMI

    Hi,
    i think this problem was postet also for RC 3 but i couldn't find in in the "To-Do list.
    To test it in RC 4 have done a complete new install of MP.
    Problem remains. If my TFT is set at 24 (or 23)Hz Video and sound ist out of sync. It's not important if Sound is played over SPDIF or over the Notebook speakers.
    With Media Player Clasic it's played properly.
    I tried also ffdaudio as well as the Cyberlink Codecs. Also no difference between VMR and EMR.

    Logs attached where I start MP played a MKV till I recognized the problem

    Best Regards

    Manuel
     

    anvandarnamn

    Portal Pro
    February 15, 2007
    84
    3
    36
    Sweden Sweden
    im also having this problem... do not want to use reclock as it alters the audio....
    everything works fine in windows mediaplayer...

    seems like mediaportal is giving false information to the renderer (in my case EVR)
    the reported framerate in the EVR properties while playing a movie in mediaportal is like 60000 or something like that, while in windows mediaplayer it is reported at 23.976 like it should be....
     

    Arkard

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • September 10, 2008
    53
    2
    Germany Germany
    I updated to 1.1 and it seems to work properly.
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    404 [solved] Live TV...video and audio freeze General Support 20
    C Ability to browse videos and audio by folder General 2
    cladinshadows85 [solved] Audio playing mutiple times over video and crashing General 8
    Terra some H265 videos stay black, audio is playing General Support 4
    bta489 HEVC Video, DTSX, ATMOS, DD+ Audio Codecs Moving Pictures 14
    P Video and audio stutters after playing TV recording for few minutes 1.19 0
    J Different video and audio streams. OnlineVideos 8
    Golf4 TV-Records werden als Audio-Files importiert ? Allgemeines Support- und Diskussionsforum 0
    W [solved] Incorrect audio being reported Moving Pictures 4
    ninja 12 Audio dropouts with Dolby / DTS watch/edit Videos 12
    bta489 [solved] DVB-T2 Recordings: Sometimes no Audio after muxing with mkvmerge Tools and other software 2
    T [solved] MP2 Switch off visualisation when listening to audio....PLEASE!!! General 23
    azzuro [fixed] [WIP MP2.3] - Audio files not imported to MP MediaPortal 2 18
    S Remote button to change audio and subtitle on / off General 10
    F Audio render and font error in my logs General Support 2
    R [solved] Command / Shortcut for changing subtitles or audio Archive 5
    K Multichannel audio and subtitles for TV not properly supported General Support 4
    Glith Audio out of sync after pause. Rewind 15sec gets it into sync again. MediaPortal 1 Talk 0
    C ARC Audio Renderer Changer: wo kann man es konfigurieren? Video & DVD 15
    joecrow No Audio after MP Start/Resume from Sleep General Support 0
    Lichloathe Offline audio content General 9
    G How best to get cover art for tracks to show up on the Audio Menu (Latest Added, Unplayed)? General 9
    Ralph Holmes Wrong audio source in TV General 1
    CyberSimian [Proposal] Audio description MediaPortal 1 10
    ge2301 [fixed] [MP2-807] Problem when switching player in PiP mode with audio files MediaPortal 2 32
    Similar threads

























    Top Bottom