No CI/CAM Recognition, Digital Devices DuoFlex CT (1 Viewer)

rsbrux

Documentation Group
  • Team MediaPortal
  • April 15, 2007
    1,116
    115
    Home Country
    Switzerland Switzerland
    Country flag
    After several years of abstinence, I have added some premium channels to my cable TV subscription and have plugged my CI/CAM module back into my Digital Devices DuoFlex CT & Octopus Single CI combination. This worked in previous MP installations and is still shown as supported in the wiki. Unfortunately, my CI/CAM module is not recognized in TV Server Configuration (see attached screenshot). I have tested the CI /CAM combination in two TY sets, where it functions as expected. I have also configured each channel of the dual tuner for a CI decode limit of 1 channel as recommended under "CAM Setup" on the wiki page for "TV Servers". I have also updated the driver since the time when it was working and am now using version 2.6.5.142. From comments in this thread, I am wondering if I need to downgrade the driver. Any advice on how to proceed is welcome. TV Server logs are attached.

    P.S: After reading this thread, I looked for an exe file in C:\Program Files\DigitalDevices\DVB-Driver but didn't find one, even after reinstallation. I will try a complete uninstall and reinstall and report back.
     

    mm1352000

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • September 1, 2008
    21,577
    8,222
    Home Country
    New Zealand New Zealand
    Country flag
    Hello again

    Unfortunately, my CI/CAM module is not recognized in TV Server Configuration (see attached screenshot).
    Sorry, I don't see this screenshot that you mentioned. In any case, TV Server configuration would not show the DD CI/CAM.

    I would guess from the log files:
    [2017-09-01 14:30:21,868] [Log ] [DVB EPG timer] [INFO ] - dvb: DigitalDevices CI: try to connect [demux]
    [2017-09-01 14:30:21,871] [Log ] [DVB EPG timer] [INFO ] - dvb: DigitalDevices CI: connection to [demux] successful, CI not available or configured for this tuner.
    [2017-09-01 14:30:21,872] [Log ] [DVB EPG timer] [INFO ] - dvb: DigitalDevices CI: disconnect [demux], HR:0

    ...that you simply haven't configured the CI slot to be linked to the tuners. That is done in DD's software.
     

    rsbrux

    Documentation Group
  • Team MediaPortal
  • April 15, 2007
    1,116
    115
    Home Country
    Switzerland Switzerland
    Country flag
    I configured the CI module as you suggested and can view the CI menu in the DD Control Center, but I still cannot see it in MP's TV Server Configuration (screenshots attached). To be a bit surer, I configured MP's TV Server according to this application note and rescanned, but I still cannot receive any of the scrambled channels in my extended subscription via MP. Unless you have a better suggestion, my next step will be to install DD's own TV application, just to make sure the CI/CAM is at least working there.
     

    Attachments

    • unrecognizedCI-CAM.jpg
      unrecognizedCI-CAM.jpg
      14.9 KB · Views: 82
    • TV Server config - CI Menu.jpg
      TV Server config - CI Menu.jpg
      46.2 KB · Views: 89

    rsbrux

    Documentation Group
  • Team MediaPortal
  • April 15, 2007
    1,116
    115
    Home Country
    Switzerland Switzerland
    Country flag
    The DD TV application broke everything. It reported all cards (2 tuners in my Duo-Flex) as spoken for, even after I terminated the MP TV Service.
    I uninstalled it but MP also still reported all cards occupied. DD Control Center also looked weird, showing only one tuner.
    In case it was a problem with the CAM, I swapped it with a newer one from a TV set, and for good measure, since I had had better luck with earlier driver versions in my previous installation, I uninstalled DigitalDevices-DVB-Driver-2.6.5.142-x64 and, after rebooting, replaced it with DigitalDevices-DVB-Driver-2.6.0.108-x64.
    Now DD Control Center behaves normally again, and MP reports the tuners as available. However, as reported in my earlier thread, I can no longer view or scan for channels.
     

    mm1352000

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • September 1, 2008
    21,577
    8,222
    Home Country
    New Zealand New Zealand
    Country flag
    Okay, so you were trying to view the CAM menu in TV Server Configuration. That wasn't clear to me earlier.

    The previous log files showed that TV Server was unable to link the CI slot to either of the tuners. In that case neither CAM menu access nor tuning of encrypted channels will work.

    As I said previously, the linkage between the CI slot and the tuners is completely under the control of DD's software and drivers. Best to contact DD support if you have problems with them.
     

    rsbrux

    Documentation Group
  • Team MediaPortal
  • April 15, 2007
    1,116
    115
    Home Country
    Switzerland Switzerland
    Country flag
    Thanks, I'll wait and see what DD has to say.
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads

    Is it possible to install this new MP Server simultaneously to the "normal" Server? Then i can switch between this two Versions. For testing with the new and for regular operation with the standard version. And this is my first configuration with more clients. In the past i only have one client with double Tuner. (Only the Cine...
    Is it possible to install this new MP Server simultaneously to the "normal" Server? Then i can switch between this two Versions...
    Hello, now i have installed the second MP2 Client and connected it to the MP2-Server. When i start the TV on one of the two...
    Replies
    10
    Views
    930
    Hello, I looked at it again yesterday evening and after changing in the BIOS -> Boot -> Type of operating system from "Windows UEFI mode" to "Other operating system" the driver is probably running
    Hello, I looked at it again yesterday evening and after changing in the BIOS -> Boot -> Type of operating system from "Windows...
    Hello, my TV cards, one is a V6 S2, will not run under Win10 in a ASUS PRIME H410M-E. The Device Manager will show a problem...
    Replies
    1
    Views
    632
    Yes I think it's best to test with TVE3.5 the different combinations. The MTD and MCD modes are handled differently, so we have an option more to evaluate
    Yes I think it's best to test with TVE3.5 the different combinations. The MTD and MCD modes are handled differently, so we have an...
    Hi, i wrote this problem already in the german section, but the problem could not be solved until now. @morpheus_xx tryed it with...
    Replies
    21
    Views
    2K
    So after a long search and a lot of experiments I did find out the culprit: I did disable events of the Common Information Model Object Manager. As soon as they are disabled TV server will always show "port 554 is already bound". Enabling/disabling events is done by this reg key: [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WBEM\CIMOM]...
    So after a long search and a lot of experiments I did find out the culprit: I did disable events of the Common Information Model...
    I've got a Digital Devices Cine S2 V7A Twin and a DigitalEverywhere FloppyDTV for Satellite TV. I've been running MediaPortal 1.4.0...
    Replies
    1
    Views
    298
    I would recommend not to because it breaks DiSEqC support. Just my 2c.
    I would recommend not to because it breaks DiSEqC support. Just my 2c.
    There was a modified TV Library DLL for MP1 in this thread Digital Devices: cascaded CAM support, that works perfectyi with...
    Replies
    2
    Views
    662
    Top Bottom