No LNB switching with SkyStar 2 (reappeared) (1 Viewer)

avy

Portal Member
June 8, 2006
7
0
Windows Version: Windows XP (SP2)
CPU Type: Intel Pentium 4 - 2.40GHz
Memory: 1 GB
Motherboard Chipset: IBM (IBM)
Video Card: Asus Agp-v7700 Pure/deluxe
Video Card Driver: 56.55
Sound Card: SoundMAX Integrated Digital Audio
Sound Card AC3: no AC3
Sound Card Driver: 5.12.1.3624
1. TV Card: TechniSat SkyStar 2
1. TV Card Type: DVB-S
1. TV Card Driver: 4.4.0
Video Codec: MPV Decoder Filter
Audio Codec: MPA Decoder Filter
Satelite/CableTV Provider: Sirius 5E + Hotbird 13E
DISEqC version: 2.0
TV - HTPC Connection: S-Video

Error description

  1. start setup mediaportal
  2. go to television > capture cards
  3. select SkyStar 2 > Edit
  4. go to autotune
  5. enter for LNB#1 DISEqC: Level 1 A/A, LNB: Ku-Band, Tone: 22KHz, Satellite: Sirius 2/3 & Astra 1A
  6. enable LNB#2
  7. enter for LNB#2 DISEqC: Level 1 B/A, LNB: Ku-Band, Tone: 22KHz, Satellite: Eutelsat Hotbird 1-6
  8. click scan and wait till scanning ends
  9. click OK

All LNB1 channels are added, none of LNB2.

This error reappears in 0.2.0.0 Final (with and without update 0.2.0.2 as of 22.07.06). Please note that it had been fixed in 0.2.0.0. RC4:

http://www.testteam-mediaportal.com/Joomla/forum/showthread.php?t=680

--
avy
 

scoop

Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • November 14, 2004
    614
    7
    Country flag
    Hi,

    Could you please grab a current SVN snapshot and try it again after replacing the following files with the attached ones: TVCapture.dll and Core.dll.

    BTW, when changing DiSEqC settings for your tvcard make sure you *save* those changes first by exiting setup before starting the autotune process. Then restart setup and start the autotune.

    Please keep configuration.log from the autotune process so the relevant logging of the autotune process doesn't get lost. Please report back if this fixes it for you.

    Kind regards,
    Michel
     

    avy

    Portal Member
    June 8, 2006
    7
    0
    Brilliant! Both the scanning and LNB switching work now. I used mediaportal-svn-07-24-2006--01-01-Rev9597.rar and your diseqc.zip. You can find my logs attached.

    Thank you.

    --
    avy
     

    scoop

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • November 14, 2004
    614
    7
    Country flag
    Hi Avy,

    Thanks for reporting that and good to hear it works now. :)
    BTW, I'll be including the fixes in SVN shortly after they've been verified to work ok for others as well. Eventually you shouldn't use the DLL's I provided you as they might contain more changes I've done locally to the code which could harm you. Just keep an eye on the changelog.

    Kind regards,
    Michel
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    Top Bottom