No music after resume from suspend when using bass engine

Discussion in '0.2.2.0 Final and SVN Builds' started by vector, January 9, 2007.

  1. vector

    vector New Member

    Joined:
    September 20, 2006
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Area: Media Portal Program
    MediaPortal Version: 0.2.2.0-SVN-08.01.2007-23:27:43,21-Build 12580

    (2007-01-09)
    MediaPortal Skin: BlueTwo wide
    Windows Version: Windows XP (SP2)
    .NET CLR Version: 2.0.50727
    DirectX Version: 4.09.00.0904 (9.0c)
    Audio Codec: NVIDIA Audio Decoder
    Video Codec: NVIDIA Video Decoder
    CPU Type: Intel Pentium 4 - 2.40GHz
    Memory: 446 MB
    Motherboard: FT62 (Shuttle Inc)
    TV Card Model: Hauppauge PVR150
    TV Card Type: -
    TV Card Driver: -
    Video Card Model: Radeon 9100 Igp (64 MB)
    Video Card Driver: -
    Video Card Resolution: 1360x768
    Video Render Type: -
    Audio Card Model: Sound Blaster Live! 24-bit External
    Audio Card Driver: -
    Synopsis::



    After resume from suspend MyMusic wont play anything when using BASSS engine. It's not just the absence of sound, the player doens't even start.
    Only after playing something else (e.g. movie) the USB soundcard is re-enabled and Bass will work again.
    Would you please make mediaportal reinitialize the (usb) soundcard when resuming from suspend?

    This problem only exists when using BASS engine! I have always had this problem, the new .dll didn't fix it.

    Thanks!!
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. vector

    vector New Member

    Joined:
    September 20, 2006
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    A little extra info. The BASS player is "unable te play" for a "unknown reaon" and just skips every track.
    A little bit of log....


    2007-01-09 14:09:29.562500 [Info.][MPMain]: g_Player.Play(\\Neo\media\Music\ABBA\Gold- Greatest Hits\ABBA - Dancing Queen.mp3)
    2007-01-09 14:09:29.593750 [Info.][MPMain]: BASS: Unable to play \\Neo\media\Music\ABBA\Gold- Greatest Hits\ABBA - Dancing Queen.mp3. Reason: BASS_ERROR_UNKNOWN.
    2007-01-09 14:09:29.609375 [Info.][MPMain]: player:ended
    2007-01-09 14:09:29.609375 [Debug][MPMain]: BASS: Stop of stream 0
    2007-01-09 14:09:29.609375 [Debug][MPMain]: BASS: HandleSongEnded - manualStop: True, CrossFading: False
    2007-01-09 14:09:29.609375 [Debug][MPMain]: GUIMusicPlayingNow: BassPlayer_PlaybackStateChanged from Ended to Init
    2007-01-09 14:09:29.687500 [Info.][2]: mpeg2: close interfaces
    2007-01-09 14:09:29.687500 [Info.][MPMain]: PlaylistPlayer: *** unable to play - \\Neo\media\Music\ABBA\Gold- Greatest Hits\ABBA - Dancing Queen.mp3 - skipping track!
    2007-01-09 14:09:29.687500 [Info.][MPMain]: PlaylistPlayer: Play - \\Neo\media\Music\ABBA\Gold- Greatest Hits\ABBA - Knowing Me, Knowing You.mp3
    2007-01-09 14:09:29.687500 [Info.][MPMain]: add cmd:MediaPortal.TV.Recording.StopRadioCommand #1
    2007-01-09 14:09:29.687500 [Info.][MPMain]: g_Player.Play(\\Neo\media\Music\ABBA\Gold- Greatest Hits\ABBA - Knowing Me, Knowing You.mp3)
    2007-01-09 14:09:29.687500 [Info.][6]: Command:confused:top radio
    2007-01-09 14:09:29.687500 [Info.][6]: Command:MediaPortal.TV.Recording.StopRadioCommand time:0 msec
    2007-01-09 14:09:29.687500 [Info.][6]: Recorder: Card:Hauppauge PVR150MCE idle
    2007-01-09 14:09:29.703125 [Info.][MPMain]: BASS: Unable to play \\Neo\media\Music\ABBA\Gold- Greatest Hits\ABBA - Knowing Me, Knowing You.mp3. Reason: BASS_ERROR_UNKNOWN.
    2007-01-09 14:09:29.703125 [Info.][MPMain]: player:ended
    2007-01-09 14:09:29.703125 [Debug][MPMain]: BASS: Stop of stream 0
    2007-01-09 14:09:29.703125 [Debug][MPMain]: BASS: HandleSongEnded - manualStop: True, CrossFading: False
    2007-01-09 14:09:29.703125 [Debug][MPMain]: GUIMusicPlayingNow: BassPlayer_PlaybackStateChanged from Ended to Init
    2007-01-09 14:09:29.765625 [Info.][MPMain]: PlaylistPlayer: *** unable to play - \\Neo\media\Music\ABBA\Gold- Greatest Hits\ABBA - Knowing Me, Knowing You.mp3 - skipping track!
    2007-01-09 14:09:29.765625 [Info.][MPMain]: PlaylistPlayer: Play - \\Neo\media\Music\ABBA\Gold- Greatest Hits\ABBA - Take A Chance On Me.mp3
    2007-01-09 14:09:29.765625 [Info.][MPMain]: add cmd:MediaPortal.TV.Recording.StopRadioCommand #1
    2007-01-09 14:09:29.765625 [Info.][MPMain]: g_Player.Play(\\Neo\media\Music\ABBA\Gold- Greatest Hits\ABBA - Take A Chance On Me.mp3)
    2007-01-09 14:09:29.765625 [Info.][6]: Command:confused:top radio
    2007-01-09 14:09:29.765625 [Info.][6]: Command:MediaPortal.TV.Recording.StopRadioCommand time:0 msec
    2007-01-09 14:09:29.765625 [Info.][6]: Recorder: Card:Hauppauge PVR150MCE idle
    2007-01-09 14:09:29.796875 [Info.][MPMain]: BASS: Unable to play \\Neo\media\Music\ABBA\Gold- Greatest Hits\ABBA - Take A Chance On Me.mp3. Reason: BASS_ERROR_UNKNOWN.
    2007-01-09 14:09:29.796875 [Info.][MPMain]: player:ended
    2007-01-09 14:09:29.796875 [Debug][MPMain]: BASS: Stop of stream 0
    2007-01-09 14:09:29.796875 [Debug][MPMain]: BASS: HandleSongEnded - manualStop: True, CrossFading: False
    2007-01-09 14:09:29.796875 [Debug][MPMain]: GUIMusicPlayingNow: BassPlayer_PlaybackStateChanged from Ended to Init
    2007-01-09 14:09:29.859375 [Info.][MPMain]: PlaylistPlayer: *** unable to play - \\Neo\media\Music\ABBA\Gold- Greatest Hits\ABBA - Take A Chance On Me.mp3 - skipping track!
     
  4. rtv
    • Premium Supporter

    rtv Retired Team Member

    Joined:
    April 7, 2005
    Messages:
    3,622
    Likes Received:
    301
    Occupation:
    CTO at ES2000
    Location:
    Osnabruck
    Ratings:
    +301 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    This needn't be a MP problem.

    Maybe your network shares aren't auto-reconnected - iirc the mce community has a tool in its faq to do this on resume.

    Did you just play a playlist or use a database view?
     
  5. vector

    vector New Member

    Joined:
    September 20, 2006
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Hi rtv,
    Thanks for your quick reply.

    There's no problem when I use the internal DShow player.
    Video files are also on the network and do play fine, so it's very unlikely to be a network issue.
    Looks like a bass related problem when using usb soundblaster. I suspect the USB bit is the key here.....

    It's weird that if i play a video after suspend the bass engine works again. Everything seems to point in the direction of the soundcard not being available to the bass engine after resuming from suspend to RAM........ until another program (or part of MP) has used the souncard.

    I agree it might not be a MP problem, but a problem with bass and usb soundblaster drivers. However, It might be easy to fix in MP by reinit soundblaster after resume.

    I used the shared files view, not the database or any playlist.
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!