[confirm] - No sound after wake, HDMI output

Discussion in 'MediaPortal 1.2.0 ALPHA' started by Quarter, April 13, 2011.

  1. Quarter
    • Super User

    Quarter Super User

    Joined:
    June 21, 2010
    Messages:
    722
    Likes Received:
    110
    Gender:
    Male
    Location:
    Queenstown
    Ratings:
    +141 / 2
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Show System Specs
    Hi possibly not a bug, But after computer wakes the sound for media playback is gone, But sound for MP button presses is still working. Also as soon as when playing media has stopped and idle sleep time has expired everything goes into sleep mode, If woken instantly sound has been lost, The volume control within MP also doesn't work. Not sure how to go about testing this for you guys But I'm sure you'll let me know. I have two remote's one Hauppauge and one usb one that's for the computer. The hauppague one can't wake the computer. I will retest tonight to refresh my mind on all Issues found.

    So Issues I have found:

    * Playing media doesn't count as last movement to stop sleep timer, But won't sleep until media has finished.

    * After wake MP has lost control of volume control.



    * When media is paused and sleep timer expired, Media sound is lost (need to restart media to get sound back).

    * After wake MP sound is lost, Some situations.

    :D

    ah crap wrong thread, Bug is for MP1. Please relocate to correct thread.
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. Jay_UK
    • Team MediaPortal

    Jay_UK Test Group

    Joined:
    October 6, 2009
    Messages:
    1,781
    Likes Received:
    250
    Occupation:
    Enterprise Architect
    Location:
    Derby
    Ratings:
    +271 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Quarter,

    Is it the issue where the sound is being muted by the OS?

    Or the default sound device is changing in the OS?

    J.
     
  4. Quarter
    • Super User

    Quarter Super User

    Joined:
    June 21, 2010
    Messages:
    722
    Likes Received:
    110
    Gender:
    Male
    Location:
    Queenstown
    Ratings:
    +141 / 2
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Show System Specs
    I'm not sure, I don't think the sound device was changing. But has stopped since i stopped the display turning off.
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!