No sound/audio on specific channels (CNN, Euronews,etc...)

Discussion in 'pre 1.0 RC1' started by AlphaXT, June 27, 2007.

  1. AlphaXT

    AlphaXT Portal Member

    Joined:
    November 1, 2006
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    France France
    TV-Server Version: tvengine3-06-16-2007--01-22h--Rev14904
    MediaPortal Version: MediaPortal_0.2.3_RC1
    MediaPortal Skin: Default
    Windows Version: Tested on Windows Vista and XP
    CPU Type: Tested on P3 1Ghz, P4 2Ghz, Core 2 Duo 4200 and Athlon X2 3800+
    HDD: from 20 to 400go
    Memory: from 512mo to 2go
    Motherboard: Dell and Asus
    Motherboard Chipset: I845PE, I815, I965 and Nforce 4
    Motherboard Bios:
    Video Card: Geforce 4, FX, 7200 and 8600
    Video Card Driver: Latest
    Sound Card: Creative live, audigy and soundmax
    Sound Card AC3:
    Sound Card Driver:
    1. TV Card: Floppy DTV-S
    1. TV Card Type:
    1. TV Card Driver: Latest
    2. TV Card: Floppy DTV-S
    2. TV Card Type:
    2. TV Card Driver: Latest
    3. TV Card: Floppy DTV-S
    3. TV Card Type:
    3. TV Card Driver: Latest
    4. TV Card: Floppy DTV-S
    4. TV Card Type:
    4. TV Card Driver: Latest
    MPEG2 Video Codec: Clean windows install, only those provided with MP
    MPEG2 Audio Codec: Clean windows install, only those provided with MP
    Satelite/CableTV Provider: Hotbird, Astra 1, Astra 2, Atlantic Bird 3 and Arabsat
    HTPC Case:
    Cooling:
    Power Supply:
    Remote: MCE
    TV:
    TV - HTPC Connection:


    I have a problem with some channels with no sound : among them, CNN (on both astra 1 and 2), Euronews (Astra 1, 2 and hotbird), Demain TV (hotbird I think), Terranova (Astra 1 I think)... I think I came across other channels with no sound but I can't remember.
    I tested on 4 different PC with very different configurations, some under xp, some under vista, most are clean windows install with nothing but latest drivers, mediaportal and the divx codec. TVServer runs on a dedicated server with 4 floppyDTV DVB-S in (on vista).
    I think this is a codec issue as when I test with the very useful MPTvClientV1.1 + VLC I do get sound on those channels.

    If anyone could help me fix this or understand what's wrong I would really appreciate.

    Thanks


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. brumbrum

    brumbrum Portal Member

    Joined:
    June 26, 2007
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    Did you ever solve this problem ?

    Im having the same problem with cnn on dvb-c using comhem in sweden.
     
  4. AlphaXT

    AlphaXT Portal Member

    Joined:
    November 1, 2006
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    France France
    Unfortunatly, no :(

    I'm still looking for a solution (when I have time lol). I now know it's not cause of AC3 codec missing (It would have suprised me a lot that those channels were actually emitting in AC3 lol)

    I installed progdvb on one of my computers and found out it solved the problem. Progdvb probably installed another mpeg2 codec that works better with those channels, but I'm not sure of anything yet.

    Let me know if you make any progress.
     
  5. level20peon
    • Premium Supporter

    level20peon MP Donator

    Joined:
    January 4, 2007
    Messages:
    1,082
    Likes Received:
    100
    Location:
    Aachen
    Ratings:
    +100 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    TV-Server Version: Rev15317
    MediaPortal Version: 0.2.3 RC1 Rev15317
    MediaPortal Skin: BlueTwo
    Windows Version: Windows 2003 R2 SP2
    CPU Type: Intel Core2 Duo T5600 1830 MHz
    HDD: Samsung HD401LJ 400GB
    Memory: 2x512 MB DDR2 667MHz
    Motherboard: AOpen i945GTm-VHL
    Motherboard Chipset: Intel 945GT / Intel ICH7MDH
    Motherboard Bios: R1.05
    Video Card: NVIDIA GeForce 6600 LE passive
    Video Card Driver: Forceware 93.71
    Sound Card: Realtek ALC882D HD Audio (onBoard)
    Sound Card AC3: coaxial out / optical out
    Sound Card Driver: R1.54
    1. TV Card: FireDTV BDA DVB-C (Floppy DTV)
    1. TV Card Type: DVB-C
    1. TV Card Driver: 02/04/2007, 4.8.0 BDA Driver
    MPEG2 Video Codec: ffdshow
    MPEG2 Audio Codec: ffdshow
    Satelite/CableTV Provider: ISH tividi
    HTPC Case: Silverstone LC11m silver
    Cooling: 120mm Papst 4412F/2GLL / passive
    Power Supply: mCubed EF16 160W external passive cooled
    Remote: Wii Remote
    TV: Panasonic TX-26LX50F
    TV - HTPC Connection: S-Video


    I used to use only ffdshow for decoding but the solution that worked for me was using the dscaler codec for getting audio on CNN and Euronews (DVB-C germany).


    -level20peon


    EDIT: maybe we can trigger the problem by comparing our stream files. I attached excerpts of some airings. Euronews and CNN won't give out sound in MediaPortal, ProSieben does.

    I found following with G-Spot (I post only the audio part):

    CNN:
    Codec: MPEG-1 Layer 2
    Info: 0xc0:48000Hz 128 kb/s , Monophonic

    Euronews:
    Codec: MPEG-1 Layer 2
    Info: 0xc0:48000Hz 64 kb/s , Monophonic

    ProSieben (4 Audiostreams):
    Codec Stream 1: MPEG-1 Layer 2
    Codec Stream 2: DVD_LPCM_AUDIO
    Codec Stream 3: DVD_LPCM_AUDIO
    Codec Stream 4: DVD_LPCM_AUDIO
    Info Stream 1: 0xc0:48000Hz 192 kb/s tot , Stereo
    Info Stream 2: 0xc0:48000Hz 192 kb/s tot , Stereo
    Info Stream 3: 0xc0:48000Hz 192 kb/s tot , Stereo
    Info Stream 4: 0xc0:48000Hz 192 kb/s tot , Stereo
     
  6. rascal

    rascal New Member

    Joined:
    June 5, 2007
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Finland Finland
    I had the same problem here in Finland in Tampere TTV's DVB-C network with CNN, Travel Channel and couple of other channels.

    I can confirm that using the dscaler audio coded for dvb viewing corrected the problem for me and now I can hear audio for all channel.

    Thanks for the tip level20peon :)
     
  7. vuego
    • Team MediaPortal

    vuego Documentation Group

    Joined:
    August 5, 2006
    Messages:
    1,573
    Likes Received:
    662
    Occupation:
    Alchemist, Astrobiologist, Exotic dancer
    Location:
    Göteborg
    Ratings:
    +870 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    Show System Specs
    mono

    TV-Server Version:
    MediaPortal Version: 0.2.3 RC1
    MediaPortal Skin: Replicant
    Windows Version: Vista Ultimate x86
    CPU Type: Intel Core 2 Duo E6400
    HDD: 2*400GB Samsung RAID0
    Memory: 2*1GB PC4200
    Motherboard: Gigabyte GA-965G-DS3
    Motherboard Chipset: Intel 965
    Motherboard Bios:
    Video Card: Gigabyte X1950 Pro 256MB
    Video Card Driver:
    Sound Card: Creative Soundblaster X-Fi Platinum
    Sound Card AC3:
    Sound Card Driver:
    1. TV Card: Terratec Cinergy 1200
    1. TV Card Type: DVB-C
    1. TV Card Driver:
    2. TV Card: Hauppauge PVR350
    2. TV Card Type: analog
    2. TV Card Driver:
    3. TV Card:
    3. TV Card Type:
    3. TV Card Driver:
    4. TV Card:
    4. TV Card Type:
    4. TV Card Driver:
    MPEG2 Video Codec:
    MPEG2 Audio Codec:
    Satelite/CableTV Provider:
    HTPC Case:
    Cooling:
    Power Supply:
    Remote:
    TV: Mitsubishi HC5000
    TV - HTPC Connection: DVI

    I think you found the problem level20peon.
    Out of my 50 channels there's four transmitting sound in mono. None of these gives any sound (if not using Dscaler audio codec). All other channels use stereo or joint stereo and works with any audio codec.

    Now how can we fix this problem?
     
  8. Arn01805

    Arn01805 Portal Pro

    Joined:
    July 31, 2006
    Messages:
    206
    Likes Received:
    9
    Location:
    Breda
    Ratings:
    +9 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Is there any way to register/install dscaler audio codec after mediaportal is installed without this codec?
     
  9. Thursday

    Thursday Portal Member

    Joined:
    January 2, 2007
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    After hearing DScaler would work fine for mono channels I switched some ffdshow audio configuration options: Switching "MP1,MP2" audio decoder from libmad to mp3lib solved the problem
     
  10. level20peon
    • Premium Supporter

    level20peon MP Donator

    Joined:
    January 4, 2007
    Messages:
    1,082
    Likes Received:
    100
    Location:
    Aachen
    Ratings:
    +100 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Didn't work in my case unfortunately.


    -level20peon
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!