No sound using purevideo and DVD, fine otherwise

Discussion in 'Codecs, External Players' started by knutinh, October 24, 2005.

  1. knutinh

    knutinh Portal Pro

    Joined:
    September 4, 2005
    Messages:
    558
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    Now Im really appreciating this software and how things are working out. After using zoomplayer for reducing the priority of a lof of useless filters, I now have pure hw decoding of most of my clips. 14% Cpu usage for 1080p is sweet ;-)



    However, when playing back DVDs, I cant seem to get any sound?

    Graphedit seems fine,
    DVD navigator (AC3) -> NVIDIA Audio Decoder (Audio output) -> Default DirectSound Device

    Any hints?

    regards
    Knut Inge
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. Bosboefje

    Bosboefje New Member

    Joined:
    March 1, 2005
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Occupation:
    IT Project manager
    Location:
    Alkmaar - The Netherlands
    Ratings:
    +0 / 0
    Tried digital audio in control panel/ system/device manager?
    Mixer settings correct?

    Tried other dvd programs?

    Ciao,

    Erik
     
  4. Roger

    Roger Portal Member

    Joined:
    October 2, 2005
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    When I had problem with my sound (no AC3 stream to the amp) it was solved by changing
    the audio renderer from "Default DirectSound Device" to "Default WaveOut Device".

    -Roger-
     
  5. giovifree

    giovifree Portal Member

    Joined:
    February 7, 2005
    Messages:
    39
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Italy Italy
    try to start MP in a window and start dvd or other media that have problem, check if there is nvidia icon in tray area(near clock), click over nvidia icon with right mouse button and check decoder configuration in the audio section speaker configuration you must select connection receiver and after spdif cable.
    if you don't see any nvidia icon during playback you don't are using nvidia codec.............

    check MP configuration e/o direct show filter priority
     
  6. knutinh

    knutinh Portal Pro

    Joined:
    September 4, 2005
    Messages:
    558
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    giovifree:
    Have allready done exactly as you suggest =) Nvidia audio was set up to stereo speakers (have not connected a surround receiver to this computer).

    I have earlier had problems with MP randomly setting windows mixer levels to 0. Hards to discover since I only use the mixer present in the m-audio driver panel...

    Knut
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!