No streams in Vista

Discussion in '0.2.2.0 Final and SVN Builds' started by vladyman, May 18, 2007.

  1. vladyman

    vladyman Portal Member

    Joined:
    November 14, 2006
    Messages:
    34
    Likes Received:
    1
    Ratings:
    +1 / 0
    Hi!



    I have recently upgraded to Vista, and everything works fine, apart from Video streams. All plugins (Music Videos, Trailers, ...) don't work. The GUI says the file cannot be played. I have a standard install, all Windows Updates installed and a completely clean system.

    I would be very grateful if somebody could help. Can anyone successfully play streams in Vista?

    Thanks!

    Here is the excerpt from the log:

    Code (Text):
    1.  
    2. 2007-05-18 00:38:38.846916 [Info.][MPMain]: vmr9:ctor()
    3. 2007-05-18 00:38:38.847892 [Info.][MPMain]: vmr9:ctor() done:True
    4. 2007-05-18 00:38:38.847892 [Info.][MPMain]: VideoPlayerVMR9: Enabling DX9 exclusive mode
    5. 2007-05-18 00:38:38.848869 [Info.][MPMain]: Main: DX exclusive mode: True
    6. 2007-05-18 00:38:38.848869 [Info.][MPMain]: Main: Goto fullscreen: True
    7. 2007-05-18 00:38:38.848869 [Info.][MPMain]:   fonts.SetDevice()
    8. 2007-05-18 00:38:38.849845 [Info.][MPMain]: Message = GUI_MSG_SWITCH_FULL_WINDOWED
    9. 2007-05-18 00:38:38.853751 [Info.][MPMain]: vmr9:addvmr9
    10. 2007-05-18 00:38:38.899647 [Info.][MPMain]: VMR9Helper: enabled YUV mixing - No DX Error
    11. 2007-05-18 00:38:38.899647 [Info.][MPMain]: VMR9: now active
    12. 2007-05-18 00:38:38.900623 [Info.][MPMain]: VMR9Helper:Vmr9 Added
    13. 2007-05-18 00:38:38.900623 [Info.][MPMain]: add filter:Default DirectSound Device to graph clock:False
    14. 2007-05-18 00:38:38.901600 [Info.][MPMain]: DirectShowUtils: found renderer - Default DirectSound Device
    15. 2007-05-18 00:38:38.908435 [Info.][MPMain]: DirectShowUtils: Passed removing audio renderer
    16. 2007-05-18 00:38:38.908435 [Info.][MPMain]: DirectShowUtils: Passed finding Audio Renderer
    17. 2007-05-18 00:38:38.910388 [Info.][MPMain]: added filter:Default DirectSound Device to graph
    18. 2007-05-18 00:38:38.911365 [Warn.][MPMain]: vmr9: pin:0 not connected:80040209
    19. 2007-05-18 00:38:38.911365 [Warn.][MPMain]: vmr9: no input pin 1 found
    20. 2007-05-18 00:38:38.912341 [Warn.][MPMain]: vmr9: no input pin 2 found
    21. 2007-05-18 00:38:38.912341 [Info.][MPMain]: VideoPlayer9:cleanup DShow graph
    22. 2007-05-18 00:38:38.913318 [Info.][MPMain]: vmr9:Dispose
    23. 2007-05-18 00:38:38.913318 [Info.][MPMain]: VMR9: not active
    24. 2007-05-18 00:38:38.914294 [Info.][MPMain]: planescene: PresentImage()
    25. 2007-05-18 00:38:38.915271 [Info.][MPMain]: PlaneScene: PresentImage() dispose surfaces
    26. 2007-05-18 00:38:38.917224 [Info.][MPMain]: VMR9:ReleaseComObject():0
    27. 2007-05-18 00:38:38.918200 [Info.][MPMain]: planescene: PresentImage()
    28. 2007-05-18 00:38:38.919177 [Info.][MPMain]: PlaneScene: PresentImage() dispose surfaces
    29. 2007-05-18 00:38:38.930895 [Info.][MPMain]: VideoPlayerVMR9: Disabling DX9 exclusive mode
    30. 2007-05-18 00:38:38.930895 [Info.][MPMain]: Main: DX exclusive mode: False
    31. 2007-05-18 00:38:38.931871 [Info.][MPMain]: Main: Goto windowed mode: True
    32. 2007-05-18 00:38:38.931871 [Info.][MPMain]:   fonts.SetDevice()
    33. 2007-05-18 00:38:38.932848 [Info.][MPMain]: Message = GUI_MSG_SWITCH_FULL_WINDOWED
    34. 2007-05-18 00:38:38.932848 [Info.][MPMain]: player2:ended
    35. 2007-05-18 00:38:38.960190 [Info.][MPMain]: GUIMusicVideo: Unable to play mms://209.73.189.144/p09r21/164/__S__/LAUvpwm9/14/33703243.wmv?StreamID=33703243&pl_auth=c941d1d71ddcd8658e247693506e0232&ht=3630&xdata=einsJELEt4VkQCKMov00bg-46931094-1886812234&b=3e5u3891dirro&s=791020104&txe=.wmv
    36. 2007-05-18 00:38:38.961166 [Info.][MPMain]: WindowManager:route MediaPortal.GUI.MusicVideos.GUIMusicVideos:4734->MediaPortal.Dialogs.GUIDialogNotify:2016
    37. 2007-05-18 00:38:38.962143 [Info.][MPMain]: window:MediaPortal.Dialogs.GUIDialogNotify init
    38. 2007-05-18 00:38:39.915207 [Info.][MPMain]: window:MediaPortal.Dialogs.GUIDialogNotify deinit
    39. 2007-05-18 00:38:39.916183 [Info.][MPMain]: texturemanager:CleanupThumbs()
    40. 2007-05-18 00:38:39.917160 [Info.][MPMain]: WindowManager:unroute to MediaPortal.Dialogs.GUIDialogNotify:2016->MediaPortal.GUI.MusicVideos.GUIMusicVideos:4734
    41. 2007-05-18 00:38:39.918136 [Info.][MPMain]: No translation found for id 104734
    42. 2007-05-18 00:38:41.125090 [Info.][MPMain]: TexturePacker: disposing texture:199
    43. 2007-05-18 00:38:41.128996 [Info.][MPMain]: TexturePacker: disposing texture:198
    44. 2007-05-18 00:38:41.131926 [Info.][MPMain]: TexturePacker: disposing texture:195
    45. 2007-05-18 00:38:41.182704 [Info.][MPMain]: Main: Exiting
    46. 2007-05-18 00:38:41.184657 [Info.][MPMain]: Recorder: stop
    47.  
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. andyd
    • Premium Supporter

    andyd MP Donator

    Joined:
    February 2, 2007
    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    Occupation:
    IT Professional
    Location:
    Auckland
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Dude,

    this is not an issue with MP, but with Vista. had the same problem with TVS and MP under Vista. Sorry it just wont work..... Go back to Xp, you will have a lot more success...
     
  4. vladyman

    vladyman Portal Member

    Joined:
    November 14, 2006
    Messages:
    34
    Likes Received:
    1
    Ratings:
    +1 / 0
    Hi,

    thanks for your reply. Since WMP and VLC play streams fine in Vista it seems to be an incompatibility issue with MP. And certainly there will be more and more people switching to Vista, as most PCs come with Vista nowadays. If nobody knows how to solve this, then I guess I'll have to debug the issue when I have a bit of time.
     
  5. ronilse
    • Premium Supporter

    ronilse Retired Team Member

    Joined:
    July 19, 2005
    Messages:
    4,422
    Likes Received:
    280
    Gender:
    Male
    Occupation:
    MediaPortal tester
    Location:
    Moss
    Ratings:
    +280 / 0
    Home Country:
    Norway Norway
    Show System Specs
    Hi,
    I'm using MP with vista & have no problems with streams. Have you added MP to vista firewall & disabled in MP Setup (configuration) -> General -> "Use VMR9 for playback of web streams"?

    Regards
    Roy
     
  6. vladyman

    vladyman Portal Member

    Joined:
    November 14, 2006
    Messages:
    34
    Likes Received:
    1
    Ratings:
    +1 / 0
    Hi,

    this is weird, I tried disabling VMR9 yesterday, and it didn't work, however today after trying again it works! But shouldn't it be possible to use VMR9 as well? Without it there are no overlays which are very helpful. My firewall is disabled at the moment.

    Thanks!
    vladyman
     
  7. ronilse
    • Premium Supporter

    ronilse Retired Team Member

    Joined:
    July 19, 2005
    Messages:
    4,422
    Likes Received:
    280
    Gender:
    Male
    Occupation:
    MediaPortal tester
    Location:
    Moss
    Ratings:
    +280 / 0
    Home Country:
    Norway Norway
    Show System Specs
    Hi,
    This it's added to Mantis as a bug, it's not only for vista. You can have that problem in XP too like i have/had ;)

    Regards
    Roy
     
  8. vladyman

    vladyman Portal Member

    Joined:
    November 14, 2006
    Messages:
    34
    Likes Received:
    1
    Ratings:
    +1 / 0
    Roy,

    Hm. Firstly the bug is marked as resolved, secondly my behaviour is not quite the same. I never get a crash. Secondly the following log entries show up in my log:

    Code (Text):
    1.  
    2. 2007-05-18 00:38:38.911365 [Warn.][MPMain]: vmr9: pin:0 not connected:80040209 2007-05-18 00:38:38.911365
    3. [Warn.][MPMain]: vmr9: no input pin 1 found 2007-05-18 00:38:38.912341
    4. [Warn.][MPMain]: vmr9: no input pin 2 found
    5.  
    I could imagine that this is not Vista specific, but there must be a reason for this, as I didn't have it in XPSP2

    Thanks for your help!
     
  9. ronilse
    • Premium Supporter

    ronilse Retired Team Member

    Joined:
    July 19, 2005
    Messages:
    4,422
    Likes Received:
    280
    Gender:
    Male
    Occupation:
    MediaPortal tester
    Location:
    Moss
    Ratings:
    +280 / 0
    Home Country:
    Norway Norway
    Show System Specs
    Hi,
    If you read down in that bug you will see this "open => not fixable" & why it is so, it didn't crash in XP after some other changes, but didn't work either when VMR9 was used here.....

    Regards
    Roy
     
  10. vladyman

    vladyman Portal Member

    Joined:
    November 14, 2006
    Messages:
    34
    Likes Received:
    1
    Ratings:
    +1 / 0
    Ok, but there is still this exception, which I don't seem to get. It really doesn't look as the same issue to me. It's definitely an issue with VMR9, but this errorcode 80040209 seems to be suggesting there is something wrong with the filters, which leads me to suspect that there is some sort of problem in the legacy DirectX9 support.

    Is there a way to change any other settings connected to streams, like which filters are used and so on?
     
  11. SciDoctor
    • Premium Supporter

    SciDoctor Retired Team Member

    Joined:
    February 2, 2005
    Messages:
    1,465
    Likes Received:
    128
    Location:
    England
    Ratings:
    +138 / 0
    Show System Specs
    I have had the same erorr in w2k on one test machine, the way I had to resolve it was to reinstal WMP.

    It was as thought the settings for certain WMP codecs had gone wrong.

    They were present when I checked with graphedit but MP couldn't connect the pins.

    This should help for XP aswell (can't say about VISTA though)
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!