No subtitles on HD channels (1 Viewer)

Wbunaarf

Test Group
  • Team MediaPortal
  • December 9, 2005
    534
    103
    Sweden
    Sweden Sweden
    Country flag
    • Thread starter
    • Moderator
    • #1
    TV-Server Version: RC2 + latest svn
    MediaPortal Version: RC2 + latest svn
    MediaPortal Skin: BlueTwo Wide
    Windows Version: Vista Home Premium sp1
    CPU Type:
    HDD:
    Memory:
    Motherboard:
    Video Card: MSI 8600GT
    Video Card Driver:
    Sound Card: SigmaTel
    Sound Card AC3: spdif
    Sound Card Driver:
    1. TV Card: FloppyDTV S2
    1. TV Card Type: DVB-S
    1. TV Card Driver: 5.0.1.0
    MPEG2 Video Codec: mpv
    MPEG2 Audio Codec: ffdshow
    h.264 Video Codec: CoreAVC 1.7
    Satelite/CableTV Provider: Canal Digital Sweden
    HTPC Case: Sony XL-302
    Cooling:
    Power Supply:
    Remote:
    TV: LG 42PC1RR
    TV - HTPC Connection: HDMI


    Watching SD channels the DVB subtitles work just fine. On HD channels, however, subtitles aren't shown (pressing 'l' to change subtitle language cycles the available streams but makes no other difference). Set to use the same codecs as mp dvbviewer show the subtitles.
     
    Last edited:

    tourettes

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • January 7, 2005
    17,301
    4,800
    According to DVBSub.log there isnt any subtitle data in the stream. Please make a short .ts recording of that HD channel and upload it to:

    Address: ftp.team-mediaportal.com
    Login: tsdump@team-mediaportal.com
    Password: mpuser88
     

    Wbunaarf

    Test Group
  • Team MediaPortal
  • December 9, 2005
    534
    103
    Sweden
    Sweden Sweden
    Country flag
    • Thread starter
    • Moderator
    • #3
    I just uploaded two files. One recorded with dvbviewer (wbunaarf_subtites_dvbviewer.ts) and one recorded with mp (wbunaarf_no_subtitles_mp.ts).
     

    Wbunaarf

    Test Group
  • Team MediaPortal
  • December 9, 2005
    534
    103
    Sweden
    Sweden Sweden
    Country flag
    • Thread starter
    • Moderator
    • #4
    Trying the latest SVN there are still no subtitles.
     
    Last edited:

    tourettes

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • January 7, 2005
    17,301
    4,800
    Sorry haven't had time to look at the issue. Not sure when I'll have time, but not in the near future most likely.

    As the .ts files doesnt seem to contain subtitle data sounds like its a TsWriter.ax issue, so we would need a full TS dump of the stream (30 seconds, with the time when there are subtitles displayed)

    Debugging/TS-dumps - MediaPortal Wiki Documentation
     

    Wbunaarf

    Test Group
  • Team MediaPortal
  • December 9, 2005
    534
    103
    Sweden
    Sweden Sweden
    Country flag
    • Thread starter
    • Moderator
    • #6
    I've uploaded se_telenor_11421_S_Canal+FilmHD_scrambled.ts, se_telenor_11421_S_Canal+FilmHD_scrambled.txt and se_telenor_11421_S_Canal+FilmHD_scrambled.zip. The last file is the logs. As for the times of the subtitles I can't really say since I can't see them, but they should be there as soon as someone says something.


    Please note that the frequency in the names is wrong. 11938 is the correct one.
     
    Last edited:

    Wbunaarf

    Test Group
  • Team MediaPortal
  • December 9, 2005
    534
    103
    Sweden
    Sweden Sweden
    Country flag
    • Thread starter
    • Moderator
    • #7
    I've updated to rc4, but no difference.

    Is this a problem worthy of adding to the bug tracker?
     
    Last edited:

    ronilse

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • July 19, 2005
    4,422
    282
    Moss
    Norway Norway
    Country flag
    Hi,
    I've just tested canal+ Film HD & have subtitles here, so they do work (using cyberlink pdvd 8 & ffdshow for audio)....

    Regards
    Roy
     

    Wbunaarf

    Test Group
  • Team MediaPortal
  • December 9, 2005
    534
    103
    Sweden
    Sweden Sweden
    Country flag
    • Thread starter
    • Moderator
    • #9
    That's strange... You watch C+Film HD via your floppydtv-S? I assume it's a floppydtv-S2 and your provider is Canal Digital Norway?

    I don't have subtitles on recordings of HD channels either, which i suppose could be indicating that it might not be a codec problem at least.
     
    Last edited:

    ronilse

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • July 19, 2005
    4,422
    282
    Moss
    Norway Norway
    Country flag
    Hi,
    Nope i use a hauppauge hvr-4000 card, have you tried to rescan for channels maybe something it's not updated on the old?

    Regards
    Roy
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    M.Hulot Blu-ray: Es werden nicht nur Forced Subtitles angezeigt Allgemeines Supportforum 1
    J How to change y position of subtitles General 2
    R [will not fix] [MP2-832] MP2.2.2 subtitles not shown for WTV files Submit: Bug Reports 7
    S Remote button to change audio and subtitle on / off General 10
    P [solved] ATSC subtitles not fixed yet? General 2
    E Swedish subtitles problem General 2
    ratata Someone stole my subtitles... General Support 0
    Dark Eyes Display subtitles on a separate display or device MediaPortal 1 Plugins 0
    R [solved] Command / Shortcut for changing subtitles or audio Archive 5
    K Multichannel audio and subtitles for TV not properly supported General Support 4
    S Display non english folder name, subtitle, etc. General 23
    S [solved] Movie SRT subtitle didn't display on client 2.2 Archive 18
    S [solved] Live TV subtitle issue if not using 100% font General 31
    D [solved] How to configure subtitle color in MP 2.2.1? General 5
    S [fixed] [MP2-611] Teletext subtitles language selection 2.2 Archive 20
    G [fixed] [MP2-611] Having problems with subtitles (ATSC) 2.2 Archive 14
    S Australia live TV teletext subtitle General 4
    framug [solved] TVguide : channel number. MediaPortal 1 Talk 7
    T Client / Server slow channel-to-channel change (zapping) General Support 1
    V [solved] FTA channels but reported as encrypted MediaPortal 1 Talk 7
    T Server / client channel logo location Installation, configuration support 6
    g0rsq UK Freesat not tunning BBC HD channels, and lots of other freesat channels missing. Newcomers Forum 4
    W [solved] MP suddenly Crashes when starting live TV on most channels and on recordings from the same channels General Support 20
    W [solved] MP suddenly Crashes when starting live TV on some channels and on some recordings Television (MyTV frontend and TV-Server) 1
    raffe [TV] Option for adding IPTV channels without checking Improvement Suggestions 0
    Similar threads

























    Top Bottom