Pinnacle 3010ix - MP 1.0.1 - Card not found (1 Viewer)

BraX

Portal Member
October 13, 2007
28
2
Home Country
France France
TV-Server Version: 1.01
MediaPortal Version: 1.0.1 latest svn
MediaPortal Skin: blue3wide
Windows Version: vista 32
CPU Type: e6600
HDD: 300GB
Memory: 4GB
Motherboard: GA-73PVM-S2H
Video Card: ATI 3850
Video Card Driver: 9.4
Sound Card: ALC888
Sound Card AC3: ALC888
1. TV Card: Pinnacle 3010ix
1. TV Card Type: Dual Hybrid PCIE
1. TV Card Driver: 1.0.4.1
MPEG2 Video Codec: MPHC
MPEG2 Audio Codec: MPHC
h.264 Video Codec: MPHC
Satelite/CableTV Provider: Free.fr
HTPC Case: Buggy Bug
Cooling: Intel
Power Supply: Fortron
Remote: Di Novo Mini
TV: KDL 40 W4500
TV - HTPC Connection: HDMI


Hi all, after many searches in this forum (I think a solution was posted in MP-FR but it's down), i still can't make tvserver find my tv card : 3010ix from Pinnacle

here's my CaptureCardDefinitions.xml :

Code:
 <capturecard commercialname="Pinnacle PCTV 3010i (DVBT)" 
   capturename="Pinnacle PCTV 3010iX BDA Digital Capture DVBT" 
   devid="ven_1131&amp;dev_7162&amp;subsys_010011bd&amp;rev_01">
    <capabilities tv="true" radio="false" mpeg2="true" mce="false" sw="false" bda="true"/>
    <tv>
      <interface cat="capture" video="2" audio="3" mpeg2="1" sectionsandtables="5"/>
      <filters>
        <filter cat="networkprovider"	name="Microsoft DVBT Network Provider"          checkdevice="false"/>
        <filter cat="tunerdevice"     name="Pinnacle PCTV 3010iX BDA DVBT Tuner"      checkdevice="true"/>
        <filter cat="capture"         name="Pinnacle PCTV 3010iX BDA Digital Capture DVBT" checkdevice="true"/>
      </filters> 
      <connections>
        <connection sourcefilter="networkprovider" sourcepin="0" sinkfilter="tunerdevice"	sinkpin="0"/>
        <connection sourcefilter="tunerdevice"     sourcepin="0" sinkfilter="capture"     sinkpin="0"/>
      </connections>
    </tv>
  </capturecard>


  <capturecard commercialname="Pinnacle PCTV 3010iX (Analogue)"
    capturename="Pinnacle PCTV 3010iX BDA Analog Capture" 
   devid="ven_1131&amp;dev_7162&amp;subsys_010011bd&amp;rev_01">
    <capabilities tv="true" radio="true" mpeg2="true" mce="false" sw="false" bda="false" /> 
    <tv>
      <interface cat="mux" video="" audio="" mpeg2="0" /> 
      <filters>
        <filter cat="tvtuner" name="Pinnacle PCTV 3010iX BDA Analog TV Tuner" checkdevice="true" /> 
        <filter cat="tvaudio" name="Pinnacle PCTV 3010iX BDA Analog TV Audio" checkdevice="true" /> 
        <filter cat="crossbar" name="Pinnacle PCTV 3010iX BDA Analog Xbar" checkdevice="true" /> 
        <filter cat="capture" name="Pinnacle PCTV 3010iX BDA Analog Capture" checkdevice="true" /> 
        <filter cat="videncoder" name="%videoencoder%" checkdevice="false" />
        <filter cat="audencoder" name="%audioencoder%" checkdevice="false" /> 
        <filter cat="mux" name="%mpegmux%" checkdevice="false" /> 
      </filters>
      <connections>
        <connection sourcefilter="tvtuner" sourcepin="0" sinkfilter="crossbar" sinkpin="%tvtuner%" /> 
        <connection sourcefilter="tvtuner" sourcepin="1" sinkfilter="tvaudio" sinkpin="0" /> 
        <connection sourcefilter="tvaudio" sourcepin="0" sinkfilter="crossbar" sinkpin="%audiotuner%" /> 
        <connection sourcefilter="crossbar" sourcepin="0" sinkfilter="capture" sinkpin="0" /> 
        <connection sourcefilter="crossbar" sourcepin="1" sinkfilter="capture" sinkpin="1" /> 
        <connection sourcefilter="capture" sourcepin="0" sinkfilter="videncoder" sinkpin="0" /> 
        <connection sourcefilter="capture" sourcepin="2" sinkfilter="audencoder" sinkpin="0" /> 
        <connection sourcefilter="videncoder" sourcepin="0" sinkfilter="mux" sinkpin="0" /> 
        <connection sourcefilter="audencoder" sourcepin="0" sinkfilter="mux" sinkpin="1" /> 
      </connections>
    </tv>
  </capturecard>

Any suggestions plz ?

Thanks by advance
 

mdsflyer

Portal Pro
November 14, 2005
283
6
Home Country
New Zealand New Zealand
TV server does not use the capturecard.xml file, are you using the BDA drivers for the card?
 

BraX

Portal Member
October 13, 2007
28
2
Home Country
France France
Thanks for your answer.

Silly question : how can i check i use BDA drivers?

I'm using those
 

BraX

Portal Member
October 13, 2007
28
2
Home Country
France France
Thanks Rekeenar, the fix u pointed helped me find back my cards !

Thanks Mdsflyer, it seems I used the BDA drivers :)

:D
 

Users who are viewing this thread

Similar threads

Okay, no problem. At least we know that there was no problem with TV Server because the new CAM works. Marking thread as "no bug"...
Okay, no problem. At least we know that there was no problem with TV Server because the new CAM works. Marking thread as "no bug"...
MediaPortal Version: 1.15.0 Description I've just added a CAM to my Technotrend c-1501 on a well-working system (w10, asus...
Replies
5
Views
2K
Hello everybody! TOday i've found my wife's old TV tuner and I decided to give it a try. It's a PixelView USB Hybrid, which runs a Conexant Polaris chip. Either way, I installed MediaPortal and did the hybrid card configuration. I'm also able to scan for HD channels, but no matter what I do I can't scan the analog ones. I always get...
Hello everybody! TOday i've found my wife's old TV tuner and I decided to give it a try. It's a PixelView USB Hybrid, which runs a...
Hello everybody! TOday i've found my wife's old TV tuner and I decided to give it a try. It's a PixelView USB Hybrid, which runs a...
Replies
0
Views
1K
Hallo zusammen, ich versuche jetzt schon seit Stunden die Technisat SkyStar 2 HD CI unter Windows 2008 Server in Verbindung mit MP TV Server zu installieren. Gerät (BDA) Treiber ist installiert und erkannt. TechniSat Software (DVBViewer TE2) ist installiert. Der Viewer zeigt an das kein Gerät zur Verfügung steht und MediaPortal...
Hallo zusammen, ich versuche jetzt schon seit Stunden die Technisat SkyStar 2 HD CI unter Windows 2008 Server in Verbindung mit...
Hallo zusammen, ich versuche jetzt schon seit Stunden die Technisat SkyStar 2 HD CI unter Windows 2008 Server in Verbindung mit...
Replies
0
Views
1K
Update: With a little tweaking in the mentioned parts I got MP configuration to stop telling me it's "unable to create a graph". Here's how I did it: Thing is it still doesn't work. I could get to configure and scan channels in MP Configuration, but the little channel preview screen there was black all the time. It did find all the...
Update: With a little tweaking in the mentioned parts I got MP configuration to stop telling me it's "unable to create a graph"...
Okay, so I have that card with a Philips SAA7160 chip, and I'm trying to make it work with TVE2. I went from zero to having been...
Replies
1
Views
3K
does your PC with TvServer has IP 192.168.99.1 ? Maybe the driver of your network card can take too long to initialize after wakeup. Solution - driver update or using Microsoft Loopback adapter.
does your PC with TvServer has IP 192.168.99.1 ? Maybe the driver of your network card can take too long to initialize after...
(I don't know how to produce the fancy System Spec in the posting, so please see my User Profile for my system) Hi folks, after...
Replies
2
Views
1K
Top Bottom