Play DVD Navigation does not work (1 Viewer)

dmeglio

Portal Pro
February 14, 2007
63
0
United States of America United States of America
MediaPortal Version: SVN 13216
MediaPortal Skin: BlueTwo 16:9
Windows Version: Vista Ultimate 32bit
CPU Type: Athlon 64 X2
HDD: 320GB
Memory: 1GB
Motherboard: Gigabyte GA-M59SLI-S5
Motherboard Chipset: NVidia nForce 590-SLI
Motherboard Bios: F3
Video Card: MSI NX7900GT-VT2D256E HD
Video Card Driver: NVIDIA 7.15.10.9746
Sound Card: Integrated Audio
Sound Card AC3:
Sound Card Driver: Microsoft 6.0.6000.16386
1. TV Card: VistaView Saber 2020
1. TV Card Type: Analog Dual Tuner (BDA)
1. TV Card Driver: 1030.4.5.0
MPEG2 Video Codec: Microsoft MPEG-2 Video Decoder (Vista Default)
MPEG2 Audio Codec: Microsoft MPEG-1/DD Audio Decoder (Vista Default)
Satelite/CableTV Provider: Blue Ridge Cable
HTPC Case: Silverstone LC16M
Remote: iMon
TV - HTPC Connection: DVI->HDMI

When I go to Play DVD, and I have a DVD going, I get the FBI warning, the MPAA rating, then it goes to the menu. However, there is no cursor indicator on the menu. There's no way for me to select play/scene selection/etc.
 

Doron

MP Donator
  • Premium Supporter
  • February 11, 2006
    206
    12
    Nahariya
    Israel Israel
    MediaPortal Version: 0.2.2.0
    MediaPortal Skin:
    Windows Version: XP Home
    CPU Type:
    HDD:
    Memory:
    Motherboard:
    Motherboard Chipset:
    Motherboard Bios:
    Video Card:
    Video Card Driver:
    Sound Card:
    Sound Card AC3:
    Sound Card Driver:
    1. TV Card: ATI AIW 8500DV
    1. TV Card Type: analog
    1. TV Card Driver:
    2. TV Card: Hauppauge 150 MCE
    2. TV Card Type: analog
    2. TV Card Driver:
    3. TV Card:
    3. TV Card Type:
    3. TV Card Driver:
    4. TV Card:
    4. TV Card Type:
    4. TV Card Driver:
    MPEG2 Video Codec:
    MPEG2 Audio Codec:
    Satelite/CableTV Provider:
    HTPC Case:
    Cooling:
    Power Supply:
    Remote:
    TV:
    TV - HTPC Connection:

    Same here.
    And I do use MPV decoder and DxVA turned off.
     

    Doron

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • February 11, 2006
    206
    12
    Nahariya
    Israel Israel
    Yes you are right. I just replied to an already existing thread. I guess this should be moved.
     

    scoop

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • November 14, 2004
    614
    7
    Country flag
    Moved to Development > Quality Assurance > Bugreports > 0.2.2.0 Final and SVN Builds
     

    Doron

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • February 11, 2006
    206
    12
    Nahariya
    Israel Israel
    As much as I know this problem is known and common. Anyway, I will do as you suggest and send logs as soon as possible.
     

    Doron

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • February 11, 2006
    206
    12
    Nahariya
    Israel Israel
    TV-Server Version:
    MediaPortal Version: latest svn
    MediaPortal Skin:
    Windows Version: XP Home
    CPU Type:
    HDD:
    Memory:
    Motherboard:
    Motherboard Chipset:
    Motherboard Bios:
    Video Card:
    Video Card Driver:
    Sound Card:
    Sound Card AC3:
    Sound Card Driver:
    1. TV Card: ATI AIW 8500DV
    1. TV Card Type: analog
    1. TV Card Driver:
    2. TV Card: Hauppauge 150 MCE
    2. TV Card Type: analog
    2. TV Card Driver:
    3. TV Card:
    3. TV Card Type:
    3. TV Card Driver:
    4. TV Card:
    4. TV Card Type:
    4. TV Card Driver:
    MPEG2 Video Codec:
    MPEG2 Audio Codec:
    Satelite/CableTV Provider:
    HTPC Case:
    Cooling:
    Power Supply:
    Remote:
    TV:
    TV - HTPC Connection:

    SVN-snapshot : MediaPortal-svn--05-05-2007--01-01-Rev14521

    error description:
    1. Start mediaportal in fullscreen mode.
    2. Insert a DVD and play it.
    3. The DVD menu screen appears. Pressing arrows to navigate does the click sounds, but does not highlight the chapters. It works fine if you guess where you are by counting the key pressing.
    4. Navigate to any chapter and press ok.
    5. Press DVD Menu on your remote. You are back to the menu screen and the correct chapter is now highlited.
    6. Trying to navigate you see that highlighting of the chapters still does not work.
     

    CHli

    Portal Pro
    July 5, 2005
    1,251
    14
    Switzerland
    Switzerland Switzerland
    I had this problem too and now I use the InterVideo WinDVD codec and the menu is ok. (had same problem with MPV and NVidia PureVideo)
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    C Attempt to play DVD locks up MediaPortal watch/edit Videos 0
    badboyxx MP 1.22 final is crashing when jumping forward while playing DVD-Iso watch/edit Videos 26
    M WTV Files does not play on client, MPEG files works well General 0
    A [solved] How to Play All Videos in a List watch/edit Videos 3
    horned_reaper [solved] When playing music Fanart does not shuffle Fanart Handler 20
    horned_reaper [solved] No Fanart when playing Fanart Handler 115
    horned_reaper [solved] When playing music Fanart does not appear immediately after downloading Fanart Handler 272
    B MP 2.2.3 Error playing videos from NAS Submit: Bug Reports 2
    N Play a TV recording needs a double selection - twice ok on remote Television (MyTV frontend and TV-Server) 2
    M MP 2.2.3 Unable to play .ts recordings and MediaPortal stops working for TV viewing General 31
    Z Error when attempting to play Blu Ray General 1
    Rob Hexenmeister Playing with hyperlinkParameter and List Control indexes General Support 2
    C Problem playing videos created on IPhone X and Samsung S9 General Support 2
    2BitSculptor MP 1.23.. music stops playing General Support 6
    H Unable to play stream - again... Television (MyTV frontend and TV-Server) 2
    B Suddenly MP is unable to play anything Watch / Listen Media 6
    Edwardfc [solved] Mp 2.2.1 Configuration Issues - Goes to Sleep while playing Music General 6
    M After a while Live TV or Recorded TV doesn't play first time General Support 9
    L [solved] MP2 doesnt play anything - player missing? General 1
    S [solved] Live TV playing stopped General 13
    Ralph Holmes [solved] MP2.2.1 can't play TV General 10
    T [solved] "Unable To Play" (Videos) rears it's head again. Logs not possible... WatchDog error attached!! :( General Support 1
    Terra Videos do not start playing on first attempt, always have to press play twice General Support 9
    G [fixed] [MP2-786] Party Music Player can only play playlists with less than 1000 items 2.2 Archive 7
    P [solved] TV server no longer saving to NAS - (can still play from NAS) General Support 2
    Similar threads

























    Top Bottom