PowerSheduler don´t hibernate or suspend pc any longer...?

Discussion in 'General Support' started by pshdo, January 15, 2007.

  1. pshdo

    pshdo Portal Pro

    Joined:
    February 5, 2005
    Messages:
    132
    Likes Received:
    0
    Occupation:
    Electrical engeneer
    Location:
    Holbaek, Denmark
    Ratings:
    +0 / 0
    MediaPortal Version: 0.2.2.0
    Windows Version: XP Pro Dk, + SP2
    CPU Type: AMD XP-M 2400 @ 2200 Passive cooler
    HDD: 250Gb Maxtor SATA
    Memory: 512Mb Kingston
    Motherboard: MSI KT880 Delta-FSR
    Motherboard Chipset: VIA KT880/VT8237
    Motherboard Bios: AMI 7047v20
    Video Card: ATI Radeon 9600
    Video Card Driver: Catalyst v6.12
    Sound Card: Soundblaster Live!
    Sound Card AC3: optical
    Sound Card Driver: Kx driver 5.10.0.3537
    1. TV Card: Hauppauge PVR150
    1. TV Card Type: analog
    2. TV Card: Hauppauge Nova-t 500
    2. TV Card Type: DVB-T Dual
    2. TV Card Driver: 33c
    Satelite/CableTV Provider: Canal Digital Denmark




    Hi there.....
    I have a little PowerSheduler problem on my own.... and i think it is now better to ask you what i can do about it before i completely give up......

    The powerSheduler have been working fine for me, no problem....

    Then yesterday, is suddenly didn´t suspend the PC any longer.....
    It is going to the Windosw picture that say preparing to suspend, and then it stop responding.... This happen both if i try hibernate and suspend.....

    When i try the windows functions manually thoug, then there is no problem with suspend and hibernate..... it all works fine......

    I have looked at the log, and i can´t see any reason for this......

    Can you ??
    Or can you perhaps give me some dirrection as what to look at......

    -----

    MP.log see my next post in this thread.... ;)

    -----

    I will be really happy with a little help on this issue....... :)
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. ronilse
    • Premium Supporter

    ronilse Retired Team Member

    Joined:
    July 19, 2005
    Messages:
    4,422
    Likes Received:
    280
    Gender:
    Male
    Occupation:
    MediaPortal tester
    Location:
    Moss
    Ratings:
    +280 / 0
    Home Country:
    Norway Norway
    Show System Specs
    Hi,
    Please attach MediaPortal.log to your post (don't past it into your post ;) ), maybe something else will tell whats going on.

    Regards
    Roy
     
  4. pshdo

    pshdo Portal Pro

    Joined:
    February 5, 2005
    Messages:
    132
    Likes Received:
    0
    Occupation:
    Electrical engeneer
    Location:
    Holbaek, Denmark
    Ratings:
    +0 / 0

    Ok, sorry.....
    Didn´t know that feature......

    I´ll do that now...... :)
     
  5. pshdo

    pshdo Portal Pro

    Joined:
    February 5, 2005
    Messages:
    132
    Likes Received:
    0
    Occupation:
    Electrical engeneer
    Location:
    Holbaek, Denmark
    Ratings:
    +0 / 0
    Hi there....
    I have just tried latest SVN without any luck......

    MediaPortal-svn--01-15-2007--01-02-Rev12633

    But i´m not even shure what is causing the problem......

    The only thing i know is that the computer can both hybernate and suspend if i manually "ask" it to from the Start->shut down in windows...... And even while MP is running minimized......
     
  6. ronilse
    • Premium Supporter

    ronilse Retired Team Member

    Joined:
    July 19, 2005
    Messages:
    4,422
    Likes Received:
    280
    Gender:
    Male
    Occupation:
    MediaPortal tester
    Location:
    Moss
    Ratings:
    +280 / 0
    Home Country:
    Norway Norway
    Show System Specs
    Hi,
    Can you try to disable forced shutdown (MP Setup -> Plugins -> PowerScheduler & configuration)?

    Regards
    Roy
     
  7. pshdo

    pshdo Portal Pro

    Joined:
    February 5, 2005
    Messages:
    132
    Likes Received:
    0
    Occupation:
    Electrical engeneer
    Location:
    Holbaek, Denmark
    Ratings:
    +0 / 0
    Thanks for your answer....

    Yes i can try that, but i enabled it becource i got the problem, it looked like the right thing to do at the time.....

    I´ll be back later with the result.....
     
  8. pshdo

    pshdo Portal Pro

    Joined:
    February 5, 2005
    Messages:
    132
    Likes Received:
    0
    Occupation:
    Electrical engeneer
    Location:
    Holbaek, Denmark
    Ratings:
    +0 / 0
    Hi again....

    Ok, so i was actually working to find a solution to my problem before, and now it works again....:confused:
    What i did, was to uninstall MP, and remove the folder, and then re-install MP again with this SVN that i know is working:
    MediaPortal-svn--01-07-2007--09-03-Rev12541

    And now it works again.....

    I know that this is not the bedst solution, as i don´t help the team this way, so pleace tell me what i can try to help out......

    Should i try the newest SVN again, or should i try something else to see if t can get the problem again.... ??
     
  9. ronilse
    • Premium Supporter

    ronilse Retired Team Member

    Joined:
    July 19, 2005
    Messages:
    4,422
    Likes Received:
    280
    Gender:
    Male
    Occupation:
    MediaPortal tester
    Location:
    Moss
    Ratings:
    +280 / 0
    Home Country:
    Norway Norway
    Show System Specs
    Hi,
    If you test with latest just do this, rename old folder to MediaPortal_Working ;) , make a new folder with the name MediaPortal & copy from the old to this one, apply latest SVN & disable the forced shutdown & enable in MP Setup -> General -> Log Level (down on the page) to debug & test, upload your log after that if it fails. After that rename (when MediaPortal it's not running) the MediaPortal to something else & restore the old folder again & you should be able to have a working MP (I hope ;) )

    Your previous log stopped suddenly & didn't show what caused it to fail, maybe this method will tell......

    Regards
    Roy
     
  10. pshdo

    pshdo Portal Pro

    Joined:
    February 5, 2005
    Messages:
    132
    Likes Received:
    0
    Occupation:
    Electrical engeneer
    Location:
    Holbaek, Denmark
    Ratings:
    +0 / 0
    Hi there.

    Thanks for your answer.....
    - i´ll try that out later.....

    I offcource didn´t test the system 100% yesterday before i stated that it was working..... :(

    In fact it is working, if only i havent used the PVR-150 TV-tuner, if i have made a recording on that one first (as i did), then it still will not hybernate or suspend....

    I have not tried the Nova-500t as it was late yesterday before i discovered that there still was problems....

    I read on some MP PowerSheduler wiki page something about an option to force shutdown of tv-tuners, and i think that perhaps can be a solution, but i don´t know, as i can´t find that option in MediaPortal.... (And now offcource i can´t even find the wiki page any longer....)

    EDIT -->
    Ok i found it, it is this one:
    It is recommended to enable 'Disable TV cards before shutdown', this will allow more stable operation
    <-- EDIT END

    But perhaps i´m on to something, as after i did a reset of the system, and then didn´t enter the MyTV, then the system shut down just fine......

    I´ll be back later with some results (i´m at work right now.....;) and therefore i can´t do anything right now...)
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!