[confirm] - Problem playing recorded TV in RC2

Discussion in 'MediaPortal 1.1.0 RC 1 & 2' started by gyring_eddy, April 15, 2010.

  1. gyring_eddy
    • Premium Supporter

    gyring_eddy MP Donator

    Joined:
    January 2, 2008
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    MediaPortal Version: 1.1.0 RC2 Revision:25546
    MediaPortal Skin: Blue3 Wide
    Windows Version: Windows 7 Home Premium 64 bit
    CPU Type: Intel Atom N330 dual core 1.6GHz
    HDD: Samsung Spinpoint F3 1TB
    Memory: 2GB (2x1GB DDR2)
    Motherboard: Zotac IONITX-F
    Video Card: Integrated nVidia ION
    Video Card Driver: 196.21
    Sound Card: Integrated Realtek HD audio
    Sound Card AC3: no AC3
    Sound Card Driver: 6.0.1.5845
    1. TV Card: Black Gold BGT3540
    1. TV Card Type: Dual DVB-T or dual analog + dual DVB-S
    1. TV Card Driver: 6.0.0.49
    2. TV Card:
    2. TV Card Type:
    2. TV Card Driver:
    3. TV Card:
    3. TV Card Type:
    3. TV Card Driver:
    4. TV Card:
    4. TV Card Type:
    4. TV Card Driver:
    MPEG2 Video Codec: MPC - MPEG-2 Decoder Filter (Gabest)
    MPEG2 Audio Codec: MPC - MPA Decoder Filter
    h.264 Video Codec: ffdshow
    Satelite/CableTV Provider:
    HTPC Case: Silverstone ML02B-MXR
    Cooling: Embedded CPU heatsink + 60mm fan, 80mm case fan
    Power Supply: Integrated 120W
    Remote: Philips SRM 5100 Vista remote
    TV: Samsung LE32R74 32" LCD
    TV - HTPC Connection: HDMI

    Third party codecs and filters:
    Combined Community Codec Pack 09.09.2009
    DScaler5 (not used)
    ReClock (not used)

    If the first video I try and play after starting MP is an existing TV recording, I get the error message:

    Unable to Play: TV Show.ts
    Video codec: MPEG VIDEO VERSION 2
    Audio codec: MPEG AUDIO VERSION 1 LAYER 2​

    Live TV and other videos work fine. However, if I start then stop either live TV or a video from my library, this resolves the issue and recorded TV shows subsequently work fine as well. Changing TV codecs in the config utility has no effect - the Microsoft DTV codecs and DScaler produce the same problem.

    I just did a clean install of RC2, having been using 1.1.0 BETA without issue. Fortunately TV recording works fine, so the problem isn't critical - just annoying!

    Logs are attached, any suggestions would be appreciated.


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. elliottmc
    • Team MediaPortal

    elliottmc Retired Team Member

    Joined:
    August 7, 2005
    Messages:
    14,927
    Likes Received:
    4,011
    Gender:
    Male
    Location:
    Cardiff, UK
    Ratings:
    +5,503 / 13
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    I would recommend trying microsoft filters rather than MPA/MPC, and also remove all codec packs. I know this shouldn't be necessary, but it might help narrow down the problem.

    Mark
     
  4. gyring_eddy
    • Premium Supporter

    gyring_eddy MP Donator

    Joined:
    January 2, 2008
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Thanks for the suggestion, I just uninstalled CCCP and retried the Microsoft codecs but the issue remains.
     
  5. elliottmc
    • Team MediaPortal

    elliottmc Retired Team Member

    Joined:
    August 7, 2005
    Messages:
    14,927
    Likes Received:
    4,011
    Gender:
    Male
    Location:
    Cardiff, UK
    Ratings:
    +5,503 / 13
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    You could try to use filmerit to diagnose filter problems.

    Filmerit

    I don't doubt that you are having a problem. I just don't think it is a mediaportal problem as such. Codec packs are a nightmare for messing up your system, which is why I avoid them like the plague.

    MArk
     
  6. gyring_eddy
    • Premium Supporter

    gyring_eddy MP Donator

    Joined:
    January 2, 2008
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    I never had any problems with CCCP before, but I suppose it's never too late.

    Anyway, I ran Filmerit as suggested and it found zero errors. I then uninstalled ReClock just in case, and used Filmerit to clean up the 2 redundant registry entries it left behind. No effect on mediaportal.

    Perhaps reinstalling RC2 after the recent changes might help.

    Thanks again.
     
  7. arion_p
    • Team MediaPortal

    arion_p Retired Team Member

    Joined:
    February 7, 2007
    Messages:
    3,352
    Likes Received:
    1,447
    Occupation:
    Developer
    Location:
    Athens
    Ratings:
    +1,522 / 0
    Home Country:
    Greece Greece
    Show System Specs
    I've seen this once or twice on my RC2 setup too with the same error:
    Code (Text):
    1. 2010-04-15 15:40:58.323200 [ERROR][MPMain(1)]: TSReaderPlayer: Exception while creating DShow graph Retrieving the COM class factory for component with CLSID {B9559486-E1BB-45D3-A2A2-9A7AFE49B23F} failed due to the following error: 800700c1.
    The component referred to is TsReader, but I cannot understand if it is a code issue or installation issue. Also I have not found a definite description of the error code (800700c1).

    I'll investigate further.
     
  8. tourettes
    • Team MediaPortal

    tourettes Retired Team Member

    Joined:
    January 7, 2005
    Messages:
    17,301
    Likes Received:
    4,595
    Ratings:
    +4,810 / 3
    HRESULT: 0x800700c1 (2147942593)
    Name: ERROR_BAD_EXE_FORMAT
    Description: n/a
    Severity code: Failed
    Facility Code: FACILITY_WIN32 (7)
    Error Code: 0x00c1 (193)

    "quite" odd.
     
  9. disaster123
    • Premium Supporter

    disaster123 MP Donator

    Joined:
    May 14, 2008
    Messages:
    3,546
    Likes Received:
    417
    Ratings:
    +431 / 2
    Home Country:
    Germany Germany
    AW: Problem playing recorded TV in RC2

    I have exactly the same problem since RC2. To solve this i've to start LiveTV first - then i can start looking video files (ts files)
     
  10. disaster123
    • Premium Supporter

    disaster123 MP Donator

    Joined:
    May 14, 2008
    Messages:
    3,546
    Likes Received:
    417
    Ratings:
    +431 / 2
    Home Country:
    Germany Germany
    AW: Problem playing recorded TV in RC2

    gyring_eddy
    were you able to fix it? it's really annoying bug at the moment for me.
     
  11. Fredvr

    Fredvr Portal Member

    Joined:
    February 27, 2009
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    If had the same codec error when 'playing' H.264 and .m2t video files after installing RC1. Just deinstalled all codec packages and removed mediaportal complete (with all history files\settings\etc) and did a fresh installation of RC2.
    In both RC1 and RC2 I did not install the TV part.

    It looks like it's using that TV part for loading\initializing the required codecs.. (In VLC everything is playing fine)

    fred
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!