[Help Us!] - Problem starting TV from EPG if music is playing

Discussion in 'MediaPortal 1.2.0 ALPHA' started by elliottmc, April 14, 2011.

  1. elliottmc
    • Premium Supporter

    elliottmc Retired Team Member

    Joined:
    August 7, 2005
    Messages:
    14,927
    Likes Received:
    4,011
    Gender:
    Male
    Location:
    Cardiff, UK
    Ratings:
    +5,503 / 13
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Hi,



    Does anyone have a minute or two to check whether the following bug (confirmed in current SVN) is present in 1.2.0alpha?

    1. In Configuration->Music, enable 'Fade-in on start / fade-out on stop.
    2. Start MP.
    3. Go to TVguide. Start Viewing Channel B.
    4. Go to My Music (shares view in my case). Start playing some music.
    5. Observe: TV stops and Music starts playing (all ok so far).
    6. Go to TVguide. Start viewing channel A.
    7. Observe: Music stops, soundtrack from TV channels starts. Screen is frozen on TV-Guide. MP totally unresponsive.

    This will help us determine whether this is a new bug introduced as part of another bug fix, or whether it has been present for a long time and no-one has noticed.

    Thanks!

    Mark
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. elliottmc
    • Premium Supporter

    elliottmc Retired Team Member

    Joined:
    August 7, 2005
    Messages:
    14,927
    Likes Received:
    4,011
    Gender:
    Male
    Location:
    Cardiff, UK
    Ratings:
    +5,503 / 13
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    73 views, but no-one has time to check if this is broken in 1.2.0alpha :(
     
  4. Helios61
    • Premium Supporter

    Helios61 Retired Team Member

    Joined:
    January 30, 2008
    Messages:
    4,587
    Likes Received:
    584
    Gender:
    Male
    Location:
    NRW
    Ratings:
    +897 / 4
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    AW: Re: Problem starting TV from EPG if music is playing

    In the german subforum > 90 views and 2 replies! -> Link
     
  5. elliottmc
    • Premium Supporter

    elliottmc Retired Team Member

    Joined:
    August 7, 2005
    Messages:
    14,927
    Likes Received:
    4,011
    Gender:
    Male
    Location:
    Cardiff, UK
    Ratings:
    +5,503 / 13
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Re: AW: Re: Problem starting TV from EPG if music is playing

    I saw those, but need a translator ;)

    Mark
     
  6. Helios61
    • Premium Supporter

    Helios61 Retired Team Member

    Joined:
    January 30, 2008
    Messages:
    4,587
    Likes Received:
    584
    Gender:
    Male
    Location:
    NRW
    Ratings:
    +897 / 4
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    AW: Re: AW: Re: Problem starting TV from EPG if music is playing

    :oops: :sorry: Both reported no issues with MP 1.2.0 alpha!
     
  7. elliottmc
    • Premium Supporter

    elliottmc Retired Team Member

    Joined:
    August 7, 2005
    Messages:
    14,927
    Likes Received:
    4,011
    Gender:
    Male
    Location:
    Cardiff, UK
    Ratings:
    +5,503 / 13
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Re: AW: Re: AW: Re: Problem starting TV from EPG if music is playing

    But one of those also had SVN 27757 applied, and this worked fine? I really can't see anything since 27757 which could cause this, but it won't be too hard to test.

    Mark
     
  8. tourettes
    • Premium Supporter

    tourettes Retired Team Member

    Joined:
    January 7, 2005
    Messages:
    17,301
    Likes Received:
    4,595
    Ratings:
    +4,810 / 3
    Re: AW: Re: AW: Re: Problem starting TV from EPG if music is playing

    If the issue is about the thing I suspect (BASS c++ calling to our C# after we have released resources) it could be luck based as well. If .NET Garbage Collector has not released the C# side objects it might not cause a crash always.
     
  9. elliottmc
    • Premium Supporter

    elliottmc Retired Team Member

    Joined:
    August 7, 2005
    Messages:
    14,927
    Likes Received:
    4,011
    Gender:
    Male
    Location:
    Cardiff, UK
    Ratings:
    +5,503 / 13
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Okay, well I can reproduce the problem with 27757, so it was there at that point.

    Bearing in mind tourettes' comment, we need lots of people to try this with 1.2.0alpha, and then to report back. Come on guys, you'll be the first to complain if you find a bug and we don't fix it quickly enough, so please help us squash this one before we release 1.2.0beta. It'll be worth it, trust me :)

    Mark
     
  10. CieNeSDi
    • Premium Supporter

    CieNeSDi MP Donator

    Joined:
    December 18, 2007
    Messages:
    53
    Likes Received:
    16
    Gender:
    Male
    Occupation:
    System Engineer
    Location:
    Oetwil a.d. Limmat
    Ratings:
    +16 / 0
    Home Country:
    Switzerland Switzerland
    Show System Specs
    Tested on 2 PC's a few time no problem so far:

    Version: 1.1.6.27772

    good luck

    CiEnEsDi :)

    EDIT: don't look @ my system spec, thei are a little bit out of time ;)
     
  11. elliottmc
    • Premium Supporter

    elliottmc Retired Team Member

    Joined:
    August 7, 2005
    Messages:
    14,927
    Likes Received:
    4,011
    Gender:
    Male
    Location:
    Cardiff, UK
    Ratings:
    +5,503 / 13
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    You are using BASS player for audio, and definitely have 'fade-in at start / fade-out at end' enabled? Strange because I can reproduce the problem here with 27772.

    Thanks for testing.

    Mark
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!