Problem with a few DVB-T channels (1 Viewer)

ltb76

Portal Member
December 17, 2008
25
1
Home Country
Denmark Denmark
Hi,

I have a problem with some of my DVB-T channels, when switching to the channels I just get 1 frame and after that the picture freezes. So far I found the problem in 2 of the channels – the other channels works fine.

Cheers

Lasse


TV-Server Version: 1.0.1
MediaPortal Version: 1.0.1
MediaPortal Skin: Blue3Wide 1.0.1
Windows Version: XP SP3 (all current updates)
CPU Type: AMD 64 X2 Dual Core 4200+
HDD: WD
Memory: 1,5GB
Motherboard: Asus M2A-VM HDMI
Video Card: Onboard ATI Radeon X1250
Video Card Driver: 8.552.0.0
Sound Card: Onboard Realtek
1. TV Card: Terratec Cinergy 2400i DT
1. TV Card Type: PCIe
1. TV Card Driver: BDA 1.1.0.283a
MPEG2 Video Codec: MPC - MPEG-2 Video Decoder (Gabest)
MPEG2 Audio Codec: ffdshow
h.264 Video Codec: ffdshow
Satelite/CableTV Provider: Com-X
Remote: Microsoft MCE
TV: Sony Bravia
TV - HTPC Connection: HDMI
 

Attachments

  • mediaportal.rar
    30.6 KB
  • TVServer.rar
    30.6 KB

ltb76

Portal Member
December 17, 2008
25
1
Home Country
Denmark Denmark
Hi,

I've now been playing around with a few video decoders. The PowerDVD decoder provides no change.
The NVIDIA works with the channels that did not work before. But now MediaPortal frezes when going to the channels that worked before.

So I'm guessing the decoder is the problem - any suggestion to other decoders I can try with?

With the old setup I get these in the logs when I switch to one of the channels that does not work
[120]Aud/Ref : 367.365, Late Compensated = 1.233 ( 0.093 A/V buffers=01/09), Clk : 1.140000, State 2
[114]Vid/Ref : 367.532, Late I-frame(02), Compensated = 1.400 ( 0.229 A/V buffers=00/09), Clk : 1.171000, State 2
[114]Vid/Ref : 367.452, Late p-frame(00), Compensated = 1.320 ( 0.117 A/V buffers=00/08), Clk : 1.203000, State 2

Are they related?

Thanks for you help.
 

IkeV70

Portal Pro
April 28, 2008
55
3
Home Country
Netherlands Netherlands
Are these encrypted channels? Do you think the problem might be related to encryption / CAM issues?
(do you find that Free To Air channels all work fine, and encrypted channels do not)

Are the channels that cause the problem all on the same transponder frequency? Is TV server using the correct frequency?
 

Paranoid Delusion

Moderation Manager
  • Premium Supporter
  • June 13, 2005
    13,062
    2,978
    Cheshire
    Home Country
    United Kingdom United Kingdom
    Are you using ffdshow for audio, if so go to the Audio config\codecs, select MP1\MP2 and change the associated codec, if newer version of ffdshow tryouts select libavcodec, older version mp3lib.

    See if any better.

    Might be also worthwhile disabling dxva for mpeg2 codec and see if any difference (raises cpu), thats just for testing :)
     

    ltb76

    Portal Member
    December 17, 2008
    25
    1
    Home Country
    Denmark Denmark
    Are these encrypted channels? Do you think the problem might be related to encryption / CAM issues?
    (do you find that Free To Air channels all work fine, and encrypted channels do not)

    Are the channels that cause the problem all on the same transponder frequency? Is TV server using the correct frequency?

    Hi,

    No - none of the channels are encrypted.
    How do I identify the transponder?

    Belov I have written the details for 2 working and 2 non working channels:

    Not Working:
    Channel: 10000
    Frequency: 690000
    NetworkId: 0
    TransportId: 91
    ServiceId: 401
    Bandwidth: 8 MHz
    PmtPid: 33
    Provider: Telenor

    Channel: 10000
    Frequency: 690000
    NetworkId: 0
    TransportId: 91
    ServiceId: 407
    Bandwidth: 8 MHz
    PmtPid: 38
    Provider: Telenor

    Working:
    Channel: 1
    Frequency: 834000
    NetworkId: 8400
    TransportId: 1001
    ServiceId: 101
    Bandwidth: 8 MHz
    PmtPid: 101
    Provider: DR

    Channel: 4
    Frequency: 834000
    NetworkId: 8400
    TransportId: 1001
    ServiceId: 217
    Bandwidth: 8 MHz
    PmtPid: 2101
    Provider: TV2

    I have contacted the provider (COM-X) for the frequecies, but they do not wish to supply them.
     

    ltb76

    Portal Member
    December 17, 2008
    25
    1
    Home Country
    Denmark Denmark
    Are you using ffdshow for audio, if so go to the Audio config\codecs, select MP1\MP2 and change the associated codec, if newer version of ffdshow tryouts select libavcodec, older version mp3lib.

    See if any better.

    :)

    I AM VERY HAPPY NOW:)

    It works.

    THANKS...:D
     

    IkeV70

    Portal Pro
    April 28, 2008
    55
    3
    Home Country
    Netherlands Netherlands
    I'm happy for you that the problem is fixed. However, it seems strange that the some channels were affected by the codec problem, but others were not.
    Anyway, I hope the problem is fixed permanently.
     

    Paranoid Delusion

    Moderation Manager
  • Premium Supporter
  • June 13, 2005
    13,062
    2,978
    Cheshire
    Home Country
    United Kingdom United Kingdom
    Should of explained more, some channels are transmitted dual mono, this can cause the issue that ltb76 saw, whole heartedly recommend anyone who use's ffdshow to upgrade to latest ffshow tryouts and for MP1\MP2 select libavcodec, or if using AC3filiter need to enable mpeg support.

    Both have the same result :)
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads

    The TBS 6281 DVB T/T2 is a dual tuner without CAM capability it should work on both DVBT and DVBT2 as it seems it did in WMC according to the OP. I do not see why it should not work with MP, I am using its successor the TBS 6281-SE which works well with both MP1 and MP2 but I only have OTA DVBT2, no DVBT any more. Which version of MP...
    The TBS 6281 DVB T/T2 is a dual tuner without CAM capability it should work on both DVBT and DVBT2 as it seems it did in WMC...
    I am trying to set up the latest version of Mediaportal 2 using Windows 10 Home I have a TBS 6281 DVB T/T2 card with the latest...
    Replies
    3
    Views
    593
    Sorry for the late response. In my experience, the EPG grabbing of a single transponder takes 2 to 3 minutes. Afterwards it takes 1 to 2 minutes to write the data to disk. To speed up the EPG stuff (not only writing but also reading the EPG guide in MediaPortal), I changed the program table (and only that table) from InnoDB to...
    Sorry for the late response. In my experience, the EPG grabbing of a single transponder takes 2 to 3 minutes. Afterwards it takes...
    I get a few "Continuity error..." after the EPG scan finished: [2021-01-30 18:56:10,278] [4c45530] [18c8] - mhw reset [2021-01-30...
    Replies
    2
    Views
    1K
    OK, this is specifically for people in Belgium (Vlaanderen) who are using Telenet Cable with MediaPortal 2. Next year (Edit: this year, in march 2020) the Telenet provider will stop broadcasting Analog TV and Radio signals on their cable, and make the switch to Digital (DVB-C). The radio signals will disappear completely, so you'll...
    OK, this is specifically for people in Belgium (Vlaanderen) who are using Telenet Cable with MediaPortal 2. Next year (Edit: this...
    OK, this is specifically for people in Belgium (Vlaanderen) who are using Telenet Cable with MediaPortal 2. Next year (Edit: this...
    Replies
    0
    Views
    910
    I cannot confirm whether 306000 kHz is a valid frequency. In fact a quick google search suggests it is not: DVB-T Frequency Table for Greece (PAL) Perhaps you can find the correct frequencies by examining the ArcSoft and/or SichboPVR settings. Whatever the case, please follow the normal procedure and provide log files as is expected.
    I cannot confirm whether 306000 kHz is a valid frequency. In fact a quick google search suggests it is not: DVB-T Frequency Table...
    I have installed in my Windows 10 Pro build 1709 MediaPortal 1. Following the installation guide, I installed the server/client...
    Replies
    3
    Views
    2K
    Good work guys!
    Good work guys!
    We are proud to present MediaPortal 2.2.1 After the release of MediaPortal 2.2 Final the team focussed on improving usability and...
    Replies
    1
    Views
    3K
    Top Bottom