Problem with Avermedia Hybrid Analog TV + FM (A16AR) (1 Viewer)

jksuper

New Member
December 26, 2005
4
0
I have problem with my card A16AR, this card don't work with media portal (i have latest software version). Please help me. I read post from forum but i have still this problem.
 

Commodore 64

Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • June 20, 2005
    328
    1
    47
    Home Country
    United States of America United States of America
    Does your card have BDA drivers? If it does, we will get it to work. Just last night we worked through an AVerMedia m115 Hybrid and got it to function.

    Please log in to the IRC chat and look for Commy64 or C64|Work. I can help you. Best times for me are after 6PM EST. I can provide some support when I'm at work, too.
     

    jksuper

    New Member
    December 26, 2005
    4
    0
    i still have problem

    This solutnion dosen't help me.
    I have graphedit from my card, please see :

    http://www.xgames.pl/a16ar.doc

    My card is :
    AVerTV Hybrid+FM PCI
    http://www.avermedia.com/cgi-bin/products_digitvtuner_hybridPCI.asp
    Driver :
    http://www.avermedia.com/cgi-bin/su...id&proname=AVerTV Hybrid FM PCI&modelno=A16AR

    Avermedia have 2 card with symbol A16AR
    1. AVerTV DVB-T 777
    2. AVerTV Hybrid FM PCI

    But there are different cards, hybrid have analog tv and radio but dvb-t 777 is only digital, and don't have radio

    Sorry for my english but I know slightly ;) i still learn.
     

    DQ

    Portal Member
    December 2, 2005
    26
    1
    Home Country
    United Kingdom United Kingdom
    Had the same problem myself. After reading numerous posts I managed to find the correct numbers and such to get it working!
    Just copy and paste this into your CaptureCardDefinitions.xml file.
    Make sure you save a backup though because if/when you update mediaportal this file will be overwritten!

    AFAIK, only the digital tv portion of the card supports BDA drivers, so analogue is not available in MediaPortal (Although if I'm wrong please let me know!)

    CaptureCardDefinitions.xml:
    Code:
    <capturecard commercialname="Avermedia DVB-T 16AR" capturename="AVerMedia BDA Digital Capture" devid="ven_1131&amp;dev_7133&amp;subsys_2c001461&amp;rev_d1"> 
    
        <capabilities tv="true" radio="false" mpeg2="true" mce="false" sw="false" bda="true"></capabilities> 
        <tv> 
          <interface cat="capture" video="2" audio="3" mpeg2="1" sectionsandtables="5"></interface> 
          <filters> 
            <filter cat="networkprovider"	name="Microsoft DVBT Network Provider"	checkdevice="false"></filter> 
            <filter cat="tunerdevice"		name="AVerMedia BDA DVBT Tuner"			checkdevice="true"></filter> 
            <filter cat="capture"			name="AVerMedia BDA Digital Capture"	checkdevice="true"></filter> 
          </filters>
          <connections>
            <connection sourcefilter="networkprovider"	sourcepin="0"	sinkfilter="tunerdevice"	sinkpin="0"></connection> 
            <connection sourcefilter="tunerdevice"		sourcepin="0"	sinkfilter="capture"		sinkpin="0"></connection> 
          </connections> 
        </tv> 
      </capturecard>


    The following is the data in my capturecards.mxl file. I'm not sure how useful it will be to you (I'm in the UK, receiving from Pontop Pike!)
    Capturecards.xml:
    Code:
    <SOAP-ENV:Envelope xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema" xmlns:SOAP-ENC="http://schemas.xmlsoap.org/soap/encoding/" xmlns:SOAP-ENV="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/" xmlns:clr="http://schemas.microsoft.com/soap/encoding/clr/1.0" SOAP-ENV:encodingStyle="http://schemas.xmlsoap.org/soap/encoding/">
    <SOAP-ENV:Body>
    <a1:ArrayList id="ref-1" xmlns:a1="http://schemas.microsoft.com/clr/ns/System.Collections">
    <_items href="#ref-2"/>
    <_size>1</_size>
    <_version>1</_version>
    </a1:ArrayList>
    <SOAP-ENC:Array id="ref-2" SOAP-ENC:arrayType="xsd:anyType[4]">
    <item href="#ref-3"/>
    </SOAP-ENC:Array>
    <a3:TVCaptureDevice id="ref-3" xmlns:a3="http://schemas.microsoft.com/clr/nsassem/MediaPortal.TV.Recording/TVCapture%2C%20Version%3D1.0.2192.1863%2C%20Culture%3Dneutral%2C%20PublicKeyToken%3Dnull">
    <m_strVideoDevice id="ref-6">AVerMedia BDA Digital Capture</m_strVideoDevice>
    <m_strVideoDeviceMoniker id="ref-7">@device:pnp:\\?\pci#ven_1131&dev_7133&subsys_2c001461&rev_d1#3&61aaa01&0&48#{fd0a5af4-b41d-11d2-9c95-00c04f7971e0}\{5bb3dbd0-9e1e-424c-9281-6b5e7109f100}</m_strVideoDeviceMoniker>
    <m_strAudioDevice id="ref-8">AVerMedia BDA Analog Audio Capt</m_strAudioDevice>
    <m_strVideoCompressor id="ref-9"></m_strVideoCompressor>
    <m_strAudioCompressor id="ref-10">MPEG Layer-3</m_strAudioCompressor>
    <m_strCommercialName id="ref-11">Avermedia DVB-T 16AR</m_strCommercialName>
    <m_bUseForRecording>true</m_bUseForRecording>
    <m_bUseForTV>true</m_bUseForTV>
    <m_bSupportsMPEG2>true</m_bSupportsMPEG2>
    <m_bIsMCECard>false</m_bIsMCECard>
    <m_bIsBDACard>true</m_bIsBDACard>
    <m_FrameSize>
    <width>0</width>
    <height>0</height>
    </m_FrameSize>
    <m_FrameRate>0</m_FrameRate>
    <m_strAudioInputPin id="ref-12">Analog Audioinput</m_strAudioInputPin>
    <_RecordingLevel>80</_RecordingLevel>
    <m_strFriendlyName id="ref-13">card1</m_strFriendlyName>
    <deviceType id="ref-14">ven_1131&dev_7133&subsys_2c001461&rev_d1</deviceType>
    <priority>1</priority>
    <m_strRecordingPath id="ref-15">d:\tv recordings</m_strRecordingPath>
    <m_iMaxSizeLimit>50</m_iMaxSizeLimit>
    <m_bDeleteOnLowDiskspace>false</m_bDeleteOnLowDiskspace>
    <m_iQuality>2</m_iQuality>
    <lastChannelChange>2006-01-01T20:06:05.6023136+00:00</lastChannelChange>
    <OnTvRecordingEnded xsi:null="1"/>
    <OnTvRecordingStarted xsi:null="1"/>
    </a3:TVCaptureDevice>
    </SOAP-ENV:Body>
    </SOAP-ENV:Envelope>


    Thanks for the great free program guys n gals!
     

    jksuper

    New Member
    December 26, 2005
    4
    0
    DQ said:
    <capabilities tv="true" radio="false" mpeg2="true" mce="false" sw="false" bda="true"></capabilities>
    <tv>
    <interface cat="capture" video="2" audio="3" mpeg2="1" sectionsandtables="5"></interface>
    <filters>
    <filter cat="networkprovider" name="Microsoft DVBT Network Provider" checkdevice="false"></filter>
    <filter cat="tunerdevice" name="AVerMedia BDA DVBT Tuner" checkdevice="true"></filter>
    <filter cat="capture" name="AVerMedia BDA Digital Capture" checkdevice="true"></filter>
    </filters>
    <connections>
    <connection sourcefilter="networkprovider" sourcepin="0" sinkfilter="tunerdevice" sinkpin="0"></connection>
    <connection sourcefilter="tunerdevice" sourcepin="0" sinkfilter="capture" sinkpin="0"></connection>
    </connections>
    </tv>
    </capturecard>[/code]

    This is not my tuner, my tuner have radio and analog tv in your settings you set only dvb-t and delete radio !
     

    DQ

    Portal Member
    December 2, 2005
    26
    1
    Home Country
    United Kingdom United Kingdom
    My card is the AverTV Hybrid (A16ar), wiht digital tv, analogue tv and radio.
    From what I read when I was setting my system up, the radio and analogue tv don't have bda drivers so aren't supported in mediaportal. I may be wrong (and would be pleased if I am in this case) but this allows my card to work fine!
     

    dman_lfc

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • July 28, 2004
    1,772
    30
    UK
    Home Country
    New Zealand New Zealand
    Only Digital TV is supported on this device.

    DMAN
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads

    I get the same graph for both channels in PiP mode. See attached. No sound from second channel (even it it's subsequently switched to be the main channel), but the graph stays the same in any of the possible scenarios. N.
    I get the same graph for both channels in PiP mode. See attached. No sound from second channel (even it it's subsequently...
    I had this problem in MP1, and could never solve it, which prompted me to switch to MP2, in which, blessedly, I did not have the...
    Replies
    24
    Views
    1K
    MP1 MP2 PiP audio problem DE
    I was with TeamViewer on his PC and could see the issues myself. I think it worked sometimes, if the rpogram had only 1 audio stream, but never with multiple audio streams. On my PC I tried to reproduce it and it always worked as expected. LAV is set everywhere and we tried with WASAPI and DirectSound, it makes no difference...
    I was with TeamViewer on his PC and could see the issues myself. I think it worked sometimes, if the rpogram had only 1 audio...
    Still trying to solve this: I get no audio from the second picture in PiP mode. Log files of my attempting to do so are attached...
    Replies
    1
    Views
    341
    Perhaps it’s good to look here for WMC skin. In the wiki you find also further infos about setting up the media views. For further discussion it’s better to open another thread. I’ll mark the EPG topic as solved.
    Perhaps it’s good to look here for WMC skin. In the wiki you find also further infos about setting up the media views. For further...
    Hi there, Have just installed Media Portal 2 for a play around; mainly my interests are for watching/recording live FTA tv and...
    Replies
    5
    Views
    426
    I just came across WiFi Remote in a roundabout way. I am looking for a way to remotely control my HTPC, which is located in my home theatre room with a beamer and has Media Portal installed, from the living room, where there is a TV that is connected to the HTPC. Unfortunately, I don't know how to do this remote control once the...
    I just came across WiFi Remote in a roundabout way. I am looking for a way to remotely control my HTPC, which is located in my home...
    I just came across WiFi Remote in a roundabout way. I am looking for a way to remotely control my HTPC, which is located in my home...
    Replies
    0
    Views
    424
    Standard Windows behaviour is that if you open a file in File Explorer that has an application associated with it the file will be displayed in that application. This does not happen with MP2. If I try to open a .ts file (or any other video file type associated with Media Portal) rather than displaying the recording it merely opens...
    Standard Windows behaviour is that if you open a file in File Explorer that has an application associated with it the file will be...
    Standard Windows behaviour is that if you open a file in File Explorer that has an application associated with it the file will be...
    Replies
    0
    Views
    225
    Top Bottom