Problem with corrupted RTSP streams

Discussion in 'fixed TV-Server / Client Bugs' started by JaccoH, August 16, 2007.

  1. JaccoH

    JaccoH Portal Member

    Joined:
    December 1, 2006
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    TV-Server Version: 15546
    MediaPortal Version: n/a but same version
    MediaPortal Skin: n/a
    Windows Version: Windows MCE 2005
    CPU Type: Core 2 Duo
    HDD: Maxtor SATA
    Memory: 2GB
    Motherboard: Asrock Conroe945G-DVI
    Motherboard Chipset: Intel 945
    Motherboard Bios: latest
    Video Card: Onboard, but n/a
    Video Card Driver: Latest
    Sound Card: Onboard, but n/a
    Sound Card AC3:
    Sound Card Driver:
    1. TV Card: Twinhan
    1. TV Card Type: dvb-c
    1. TV Card Driver: latest
    2. TV Card: TechnoTrend c-1500
    2. TV Card Type: dvb-c
    2. TV Card Driver: latest
    MPEG2 Video Codec: pick any you like, ive tried a lot (MPV/MPA, PureVideo etc etc)
    MPEG2 Audio Codec:
    Satelite/CableTV Provider: CAIW Harderwijk

    I stumbled up on a nasty problem. I would like to say thanks to i-loop for helping me analyze this situation. It was an interesting few days of testing. We've tried a lot of things. For now I'll focus on just the server in this multi-seat config. as it doesn't really matter which client you use (vlc or MediaPortal), the results are persistent.



    The situation:

    I have a multi-seat config setup with the last SVN versions of MP and TVEngine3.
    The server and client are both fast machines with c2d cpu's.
    When I tune in to a channel most of the channels I have give a corrupted/stuttering/crashing result. It doesnt matter if I use VLC or MediaPortal here.

    Mediaportal (with useTsReader.txt) and VLC player both play the .ts-files fine which makes me conclude the stream is corrupted. To rule out the performance of the network: some SD channels and even HD channels work fine.

    The bugreport:
    For reporting this bug Im sticking to the server only. Because i-loop and I concluded we could rule the client out. What I did:

    1. I made sure no timeshifting was running.
    2. Deleted all logs and tsbuffers stuff.
    3. Started a timeshift from the server (manual control) with taskmanager opened, on a channelwhich triggers broken streams.
    4. After 30 seconds (give or take) I killed the TvService.exe task.
    5. uploaded the ts file to this location: http://www.hoeve.nu/mp/
    6. attached the logs to this post
    7. also attached the logs of VLC trying to play this stream. Again, it can play the TS file but i could not play the stream.

    One more thing:
    RTSP Streams from these channels work: ned1 - 3. Also the HD demo channels work fine.
    All other channels produce broken streams.

    I hope this is sufficient for now.
    Let me know if you need more info.

    This is my first bugreport; bare with me.
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. JaccoH

    JaccoH Portal Member

    Joined:
    December 1, 2006
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    This bug is still there with the current newer builds.
     
  4. JaccoH

    JaccoH Portal Member

    Joined:
    December 1, 2006
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Bug / Problem is still there!
     
  5. mts

    mts Portal Pro

    Joined:
    September 2, 2007
    Messages:
    317
    Likes Received:
    21
    Ratings:
    +30 / 1
    Home Country:
    Germany Germany
    I have exactly the same BUG!

    Is there nobody with a solution?
     
  6. kuehnch
    • Premium Supporter

    kuehnch MP Donator

    Joined:
    June 14, 2006
    Messages:
    303
    Likes Received:
    9
    Location:
    Cologne (Köln)
    Ratings:
    +9 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    In my mind this is a problem with yours signalquality/strength. In my cable-network there is one transponder, that shows up the same problem, when the transponder is working on full capacity.
    The main problem seems to be, that the rtp-stream is vulnerable to errors, that are contained in the received transportstream. I can view the same channel in an single-seat-enviroment without any problems, while viewing in a multiseat-environment is not possible (stutters...).
     
  7. mts

    mts Portal Pro

    Joined:
    September 2, 2007
    Messages:
    317
    Likes Received:
    21
    Ratings:
    +30 / 1
    Home Country:
    Germany Germany
    maybe, but...
    1. the signal quality is around 80%
    2. i used mythTV until now and I had no problems with the streaming
     
  8. kuehnch
    • Premium Supporter

    kuehnch MP Donator

    Joined:
    June 14, 2006
    Messages:
    303
    Likes Received:
    9
    Location:
    Cologne (Köln)
    Ratings:
    +9 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Complete agreement. It is a MP-based problem (high sensitivity of any component: TSWriter/TSReader..), that might be fixed.
    On the other hand - how to fix something, that is unreproducible?! Hope, somebody will fix it ;)
     
  9. JaccoH

    JaccoH Portal Member

    Joined:
    December 1, 2006
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Good thing to know im not the only one. :D
     
  10. JaccoH

    JaccoH Portal Member

    Joined:
    December 1, 2006
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Still there in latest build.:sorry:
     
  11. JaccoH

    JaccoH Portal Member

    Joined:
    December 1, 2006
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Credit where credit is due:

    Fixed!
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!