Problems with TV Server on dual homed host. (1 Viewer)

JimCatMP

Documentation Group
  • Team MediaPortal
  • April 1, 2010
    652
    283
    Leeds
    Home Country
    United Kingdom United Kingdom
    Country flag
    Hi all.

    Odd problem. :giggle:

    I have stand alone TV Server and TV Client setup. Both running latest test release of MP1, both in Win10 machines.

    TV Server device has 2 networks active - 192.168.1.230/24 on WiFi and 192.168.2.230/24 wired into Powerline [just as switch here, it's for keyboard & mouse share, network is not routed as interface has no default route].

    TV Client is on 192.168.1.248/24 via powerline [so via powerline it could see the 192.168.2.230 interface but it has no actual routing either].

    WiFi router has zero visibility of 192.168.2/24.

    Now, TV Server log shows:

    [2020-10-19 16:53:29,501] [Log ] [TVService] [INFO ] - Controller: started at Media2
    [2020-10-19 16:53:29,502] [Log ] [TVService] [INFO ] - Controller: local ip address:192.168.56.1
    [2020-10-19 16:53:29,503] [Log ] [TVService] [INFO ] - Controller: local ip address:192.168.2.230
    [2020-10-19 16:53:29,503] [Log ] [TVService] [INFO ] - Controller: local ip address:192.168.1.230
    [2020-10-19 16:53:29,572] [Log ] [TVService] [INFO ] - Controller: server running on 192.168.1.230

    The important thing being server running on 192.168.1.230.

    Now the problem.:mad:

    On the Client machine, at start up MediaPortal hangs after about 15 seconds - totally unresponsive. :censored:

    Process it's NOT in wait state, but it is making MediPoral.exe specific network connections to 192.168.2.230 on port 3306 [from Perfmonitor console - greyed out with zero traffic sent]. Eventually these timeout BUT it takes around 5 minutes. After that, it all works.

    It looks like TV Server is advertising the MySQL link too the Client and the Client is then trying to complete the circuit to no avail [disable TV pluging on Client, no issue, so it is 100% in TV space].:confused:

    Tried with and without Windows FW [tedious either way:(], both Private and Public profiles.

    Any ideas and possible suggestions would be most welcome:)

    TTFN - JCMP
     
    Last edited:

    Users who are viewing this thread

    Similar threads

    the best way is to use localhost or the name of the computer. 127.0.0.1 is good too.
    the best way is to use localhost or the name of the computer. 127.0.0.1 is good too.
    Hello team, Setup: MP 1.28 single seat on Win 10 pro x64, using MySQL database, wired NIC to router. The setup works fine until I...
    Replies
    4
    Views
    282
    P.S. - Strangely, the TV Server my single seat setup (1.27 on a modest machine running Windows 10 Pro x64) is working from my office machine MP client. Same exact network, firewall, Defender settings. It's a slightly older version of Win 10 though - I haven't updated to 20Hx on it yet. Maybe I shouldn't (or maybe I should image it...
    P.S. - Strangely, the TV Server my single seat setup (1.27 on a modest machine running Windows 10 Pro x64) is working from my...
    Let me start by asking if anyone has TV Server running PROPERLY on a Windows 10 machine, and if so are you using RTSP or UNC share...
    Replies
    9
    Views
    838
    I get the error below when I exit mediaportal after I've minimized MP to the taskbar and then right clicked the icon to select Exit. I've used SMP for years with no real problems until this issue. My two other clients do not have this issue. It is a new install on my TV server, about 2 weeks old. Titan and DefaultWide skins texit...
    I get the error below when I exit mediaportal after I've minimized MP to the taskbar and then right clicked the icon to select...
    I get the error below when I exit mediaportal after I've minimized MP to the taskbar and then right clicked the icon to select...
    Replies
    0
    Views
    662
    "google translator" Hello I have a problem connecting to the server and watching TV. At home I have a TV server and in the local network all services work, but when I try to connect from outside, the TV does not work on the laptop, it is ok on the smartphone thanks to the "MPextended" plug. I have a public IP at home and I...
    "google translator" Hello I have a problem connecting to the server and watching TV. At home I have a TV server and in the local...
    "google translator" Hello I have a problem connecting to the server and watching TV. At home I have a TV server and in the local...
    Replies
    0
    Views
    512
    We'll, again I have posted a problem then found the solution myself :whistle: I incorrectly used "Multi seat setup: use UNC paths" when I was setting up initially and having some trouble with paths. I had clicked help for that setting before I tried using it, but many of the help links in the config utility are broken. Today I...
    We'll, again I have posted a problem then found the solution myself :whistle: I incorrectly used "Multi seat setup: use UNC paths"...
    I've been a MP1 user for a very long time. I had been using Argus for OTA ATSC recording and viewing which has been flawless...
    Replies
    1
    Views
    2K
    Top Bottom