processor load during recording

Discussion in 'MediaPortal 1 Talk' started by BennieBoy, February 21, 2008.

  1. BennieBoy

    BennieBoy Portal Pro

    Joined:
    April 22, 2005
    Messages:
    134
    Likes Received:
    6
    Occupation:
    Programmer .NET
    Location:
    Maastricht
    Ratings:
    +6 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Hi,

    When recording a program with my P4 3Ghz Server, the processor load taken by the TV-Service is about 22%.
    Is this normal?

    Isn't the recording just the saving of the MPEG stream into a file?

    For tv card, I use a Hauppauge PVR500 with MPEG encoding.
    TV service V1.0.0.17150 (24-01-2008)

    Anyone any ideas?
    I had this behaviour with previous versions too.
    Next to the processor load, this version is quite stable, so I hesitate to install a newer one.

    Further I want to stress that this is not a complaint as I really love MP TV server functionality.

    Thanks,
    Ben


     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!