R4 Vis starts on MP and Config start (1 Viewer)

joystick

MP Donator
  • Premium Supporter
  • January 26, 2006
    892
    39
    Home Country
    Germany Germany
    TV-Server Version: TVE3 MP1.01
    MediaPortal Version: MP1.01
    MediaPortal Skin: Streamed MP
    Windows Version: XP SP3
    CPU Type: Intel C2D 6550
    HDD: 2 x Samsung 500GB, 1xSamsung 1TB
    Memory: DDR2 3GB
    Motherboard: AUSUS P5K-E WiFi AP
    Video Card: His Radeon HD2600 XT
    Video Card Driver: 8.11
    Sound Card: Realtech onboard
    Sound Card AC3: Optical out
    Sound Card Driver:
    1. TV Card: FireDTV
    1. TV Card Type: DVB-C
    1. TV Card Driver: latest stable
    2. TV Card: Firedtv
    2. TV Card Type: DVB-C
    2. TV Card Driver: latest stable
    3. TV Card: KNC-One
    3. TV Card Type: DVB-C
    3. TV Card Driver: latest stable
    4. TV Card: KNC-One
    4. TV Card Type: DVB-C
    4. TV Card Driver: latest stable
    MPEG2 Video Codec: PDVD 8
    MPEG2 Audio Codec: PDVD 8
    h.264 Video Codec: PDVD 8
    Satelite/CableTV Provider: Kabel Deutschland
    HTPC Case: Zalman HD160 incl. Irtrans
    Cooling: Fan
    Power Supply: Nesteq 500 Watts silent
    Remote: Logitech Harmony 525
    TV: Samsung Plasma 50''
    TV - HTPC Connection: DVI->HDMI


    Hi,
    I just installed 1.01 and experienced 2 issues:

    1) r4 visualisation is starting on every configuration start, and also if MP is started in windowed mode.
    2) The first start of MP takes AGES... It took about 5 minutes- the second start however is as fast as usual.

    what can I supply to give more info? Or are those two things already known?

    cheers

    joystick
     

    joystick

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • January 26, 2006
    892
    39
    Home Country
    Germany Germany
    Update:
    FYI: the startscreen is usually hanging at "Initialize Texture Manager"
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads

    Many people found the Lentoid decoder better optimised than LAV for software decoding. If you want to try it, download it from the link below, run reg.bat as an admin to install it and change the HEVC Video settings in MediaPortal Configuration/Codecs and Renderer...
    Many people found the Lentoid decoder better optimised than LAV for software decoding. If you want to try it, download it from the...
    For some unknown reason I can't play HEVC encoded video with MP1 on my system. I have tried every trick I know, but nothing works...
    Replies
    10
    Views
    686
    Hi catavolt, selling this HTPC does not mean that I will no longer be available to the community as a plugin developer. If there are severe problems with the plugins at the moment, I can try to analyze causes and find possible solutions. However, this will currently only have low priority, as I am responsible for employees and...
    Hi catavolt, selling this HTPC does not mean that I will no longer be available to the community as a plugin developer. If there...
    After many years as a MediaPortal supporter and plugin developer I will now have to say goodbye to my beloved HTPC for personal...
    Replies
    2
    Views
    2K
    Sorry for the late response. In my experience, the EPG grabbing of a single transponder takes 2 to 3 minutes. Afterwards it takes 1 to 2 minutes to write the data to disk. To speed up the EPG stuff (not only writing but also reading the EPG guide in MediaPortal), I changed the program table (and only that table) from InnoDB to...
    Sorry for the late response. In my experience, the EPG grabbing of a single transponder takes 2 to 3 minutes. Afterwards it takes...
    I get a few "Continuity error..." after the EPG scan finished: [2021-01-30 18:56:10,278] [4c45530] [18c8] - mhw reset [2021-01-30...
    Replies
    2
    Views
    1K
    Ok, just done some more mucking around. turns out my logitech mouse seems to be extremely unresponsive in media portal. Can use my keyboard just fine (also lightspeed wireless). Suggestions?
    Ok, just done some more mucking around. turns out my logitech mouse seems to be extremely unresponsive in media portal. Can use my...
    Good evening, having just fresh installed media portal 2.3.2. Looking at trialing again as it now seems to support what I am...
    Replies
    1
    Views
    240
    OK, this is specifically for people in Belgium (Vlaanderen) who are using Telenet Cable with MediaPortal 2. Next year (Edit: this year, in march 2020) the Telenet provider will stop broadcasting Analog TV and Radio signals on their cable, and make the switch to Digital (DVB-C). The radio signals will disappear completely, so you'll...
    OK, this is specifically for people in Belgium (Vlaanderen) who are using Telenet Cable with MediaPortal 2. Next year (Edit: this...
    OK, this is specifically for people in Belgium (Vlaanderen) who are using Telenet Cable with MediaPortal 2. Next year (Edit: this...
    Replies
    0
    Views
    908
    Top Bottom