Random crashes/freezes and no radiosignal? (1 Viewer)

HomeY

Test Group
  • Team MediaPortal
  • February 23, 2008
    6,475
    4,645
    46
    ::1
    Home Country
    Netherlands Netherlands
    Country flag
    I'm experiencing a few problem since last weekends fresh Windows & MP install:

    Since 1.0.1 wasn't released yet i installed 1.0 Final again with StreamedMP 0.7.490 (without TV-Series) and installed TV-Series plugin 2.1.3331

    The strange thing is that i'm experiencing random crashes and sometimes a freeze up (This happened 4 times the last week during watching TV). I'm not using the basichome screens since 1.0 still has the BasicHome Screen bug in it and i don't wanna install SVN's for stability.

    The logs for this issue have been included.

    =================================================================================

    Then i just found out that when i load a DVD in DaemonTools, there instantly is a crash after it loaded up. Auto-load is enabled, Security-mode disabled.

    Anybody else experiencing this problem?

    =================================================================================

    And last but not least: Since the fresh install i'm getting the "Timeshift not possible, No Signal" error on all radiochannels i wanna listen to. This never happened before, and i haven't changed anything in the scansettings for the TV-Server. Also checked if frequencies had updated, but that hasn't happened either, so again:

    Anybody else experiencing this issue or knows a solution to it?

    TNX in advance for all thoughts and possible solutions :)
     

    ltfearme

    Community Plugin Dev
  • Premium Supporter
  • June 10, 2007
    6,743
    7,171
    Sydney
    Home Country
    Australia Australia
    Country flag
    Well one of your crashes is due to TVSeries 2.1, this has been resolved for a while now in 2.2...so when MediaPortal 1.0.1 is released you should upgrade to TVseries 2.2. Not sure what the rest of your problems are but I doubt they are skin related.
     

    clobber

    Portal Pro
    January 12, 2008
    190
    4
    I too was having quite a few problems with MP 1.0 and the latest streamedMP - however it was not crashing. So I installed 1.0.1 SVN and it has been working flawlessly - no stability issues.
     

    HomeY

    Test Group
  • Team MediaPortal
  • February 23, 2008
    6,475
    4,645
    46
    ::1
    Home Country
    Netherlands Netherlands
    Country flag
    Well one of your crashes is due to TVSeries 2.1, this has been resolved for a while now in 2.2...so when MediaPortal 1.0.1 is released you should upgrade to TVseries 2.2. Not sure what the rest of your problems are but I doubt they are skin related.

    Tnx :) i already thought it had something to do with TV-Series since it showed up in the logs, but wasn't sure.


    I too was having quite a few problems with MP 1.0 and the latest streamedMP - however it was not crashing. So I installed 1.0.1 SVN and it has been working flawlessly - no stability issues.

    Especially your last 3 words are important for me :) Stabilty above all.
    I might try to install an SVN then to resolve some problems, get the latest releases of all plugins and able to use DXVA.

    OK, when i'm typing this i'm getting a freeze on TV again. i can navigate through the Guide, but when i try to stop the TV-stream, MP crashes, so i've attached new logs to the first post.
    On the previous crashes i had to do a hard reset to get it all to work again.
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads

    Could be that a sudden powercut corrupts the database, or give all your pcs a new ipadres, or several more things that can break up a running mediaportal setup. Without the logs however, I don't have a clue on what exactly is wrong...
    Could be that a sudden powercut corrupts the database, or give all your pcs a new ipadres, or several more things that can break up...
    Hi there, I'm a happy long time user and am currently using MP 1.25. Up until now I had no issues with my setup. Yesterday...
    Replies
    1
    Views
    485
    Ok, just done some more mucking around. turns out my logitech mouse seems to be extremely unresponsive in media portal. Can use my keyboard just fine (also lightspeed wireless). Suggestions?
    Ok, just done some more mucking around. turns out my logitech mouse seems to be extremely unresponsive in media portal. Can use my...
    Good evening, having just fresh installed media portal 2.3.2. Looking at trialing again as it now seems to support what I am...
    Replies
    1
    Views
    247
    Is this issue also solved meanwhile?
    Is this issue also solved meanwhile?
    Before you create this bug report: Make sure that your system (Windows, codecs and drivers) is up to date, matching the...
    Replies
    4
    Views
    642
    Just to wrap this up I did eventually get MP2 installed, the above mentioned error was resolved once I uninstalled MP1. I then had firewall issues with MP2, the client could not see the server unless I turned the firewall off on the server, all rules seemed present and correct, so I eventually uninstalled MP2 as I needed a working...
    Just to wrap this up I did eventually get MP2 installed, the above mentioned error was resolved once I uninstalled MP1. I then had...
    I'm not quite sure what I've done, but somehow I seem to have broken our Mediaportal installation. I'm running it as a TV server...
    Replies
    6
    Views
    3K
    I remember that the home content was not always up to date. One situation I think can cause this is during import as the list only update after the import is completed. Maybe we could have the force behavior during import only and after it completes the home content should always be up to date?
    I remember that the home content was not always up to date. One situation I think can cause this is during import as the list only...
    Before you create this bug report: Make sure that your system (Windows, codecs and drivers) is up to date, matching the...
    Replies
    6
    Views
    813
    Top Bottom