RC4: new recording problem (1hr23min only plays 12min)

Discussion in 'Television (MyTV frontend and TV-Server)' started by robby3, December 8, 2008.

  1. robby3

    robby3 Portal Pro

    Joined:
    April 9, 2008
    Messages:
    131
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    Switzerland Switzerland
    TV-Server Version: RC4
    MediaPortal Version: RC2 and RC4
    MediaPortal Skin: Blue
    Windows Version: Vista64
    CPU Type: AMD 4450e
    HDD: Seagate 7200.80
    Memory: 2GB DDR800, CL5
    Motherboard: Gigabyte GA-MA78GM-S2H
    Video Card: ATI HD3200
    Video Card Driver: Catalyst 8.9
    Sound Card: Realtek
    Sound Card AC3: HDMI
    Sound Card Driver:
    1. TV Card: Hauppage 4000 S2
    1. TV Card Type: DVB-S2
    1. TV Card Driver:
    2. TV Card: Hauppage NOVA S2
    2. TV Card Type: DVB-S2
    2. TV Card Driver:
    3. TV Card: Hauppage NOVA S2
    3. TV Card Type: DVB-S2
    3. TV Card Driver:
    4. TV Card:
    4. TV Card Type:
    4. TV Card Driver:
    MPEG2 Video Codec: Cyberlink 8
    MPEG2 Audio Codec: Cyberlink
    h.264 Video Codec: Cyberlink H.264
    Satelite/CableTV Provider: Astra 19.2 and Hotbird 13
    HTPC Case: Silverstone LC19
    Cooling: none
    Power Supply: external
    Remote: HP USB IR Remote
    TV: Philips Cineos LCD 52"
    TV - HTPC Connection: HDMI



    Last evening we were recording a TV series while watching it (about 5 mins after it started). We then switched off the client and went to the bedroom where we switched on the other client to watch the recorded episode. Well, it worked but only for 12min 08 sec. I have tried to go live since the episode was not yet finished and the client showed that it's recording on that channel. But I was not able to tune to that channel at all with various errors: timeshift cold not start, no video card available (I do have three cards and all work without any problems) and also no error description, just the blue dialog box. After the end of the episode MP shows 1hr and 23mins for the recorded episode but when playing it the content is only 12:08 long :( Also I'm not getting any error when playing it.

    This happend now the third time and unfortunately I'm not able to replicate the behaviour. It just happend once a day so far on any channel with only one channel recording or a few. Also I scheduled a recording last friday and even it said that it's 48mins long there was only 8 secs recorded. In fact this is very annoying and my wife almost killed me yesterday. Needless to say that this must be fixed damn soon ;)

    What log file may help to analyse the problem? I will not delete the episode and maybe it helps to analyse it somehow. Please let me know how what else you need from me to analyse the problem.

    Thx,
    Rob
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. Paranoid Delusion
    • Premium Supporter

    Paranoid Delusion Moderation Manager

    Joined:
    June 13, 2005
    Messages:
    13,062
    Likes Received:
    1,481
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Electrical Engineer
    Location:
    Cheshire
    Ratings:
    +1,482 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    How's your HDD space, first thing i would check.
     
  4. tourettes
    • Premium Supporter

    tourettes Retired Team Member

    Joined:
    January 7, 2005
    Messages:
    17,301
    Likes Received:
    4,595
    Ratings:
    +4,810 / 3
    Check what TsWriter.log contains for the time when recording should have happened. I would assume its some issue with timestamps.
     
  5. robby3

    robby3 Portal Pro

    Joined:
    April 9, 2008
    Messages:
    131
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    Switzerland Switzerland
    Thanks, there is plenty of space left :)
     
  6. robby3

    robby3 Portal Pro

    Joined:
    April 9, 2008
    Messages:
    131
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    Switzerland Switzerland
    I did a search in the TsWriter.Log and copied the part with the "Columbo" recording to the attached file. The recorder is set at 07-12-2008 22:53:42.234 and stops at 08-12-2008 00:10:00.224. MP says it is 01:16 (hours) long. Starting the replay is fine but when skipping the End time says 12:40 (minutes). In the log I don't see anything that may explain this behaviour. One thing to mention is that I watched the Colunbo series live and then started recording with record now in the menu. But I had the problem already with an EPG schedule.

    Please note that in the log there are other recordings too that went fine without any problem during that time.

    Thanks in advance
    -Rob
     
  7. robby3

    robby3 Portal Pro

    Joined:
    April 9, 2008
    Messages:
    131
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    Switzerland Switzerland
    Another thing to mention I noticed today. I wanted to tune onto a channel while it is recording. I've got a blank screen and MP crashed. On the server I found the log file attached. Somehow I feel a link between this error and the behaviour as I was watching (and therefore timeshifting) the same channel as I was recording.

    - Rob
     
  8. gibman
    • Premium Supporter

    gibman Retired Team Member

    Joined:
    October 4, 2006
    Messages:
    2,998
    Likes Received:
    1,321
    Occupation:
    Developer
    Location:
    Aarhus
    Ratings:
    +1,372 / 0
    Home Country:
    Denmark Denmark
    Can I see the complete serverside logs ?

    /gibman

     
  9. robby3

    robby3 Portal Pro

    Joined:
    April 9, 2008
    Messages:
    131
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    Switzerland Switzerland
    Here are all the logs from the server, hope they help.

    Thanks,
    Rob
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!