Resume from minimized - bug

Discussion in '1.0 RC4 and SVN Builds' started by Swede, December 19, 2008.

  1. Swede

    Swede Portal Pro

    Joined:
    September 6, 2006
    Messages:
    489
    Likes Received:
    23
    Location:
    West Coust Archipelago
    Ratings:
    +25 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    Show System Specs
    Resume from minimized is very buggy now. Sometimes a black screen, sometimes white, and sometimes transparent (you see desktop, but cannot click anything until you do alt/F4 to minimize MP again)



    When minimized, the log gets extremely full of shit like this:
    2008-12-19 11:30:40.164459 [ERROR][MPMain]: Exception : System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.
    at MediaPortal.GUI.Library.GUIGraphicsContext.set_BlankScreen(Boolean value)
    at MediaPortalApp.FrameMove()
    2008-12-19 11:30:40.165435 [ERROR][MPMain]: Exception : Object reference not set to an instance of an object.
    2008-12-19 11:30:40.166412 [ERROR][MPMain]: site :Void set_BlankScreen(Boolean)
    2008-12-19 11:30:40.168365 [ERROR][MPMain]: source :Core
    2008-12-19 11:30:40.170318 [ERROR][MPMain]: stacktrace: at MediaPortal.GUI.Library.GUIGraphicsContext.set_BlankScreen(Boolean value)
    at MediaPortalApp.FrameMove()
    2008-12-19 11:30:40.271874 [ERROR][MPMain]: Exception : System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.
    at MediaPortal.GUI.Library.GUIGraphicsContext.set_BlankScreen(Boolean value)
    at MediaPortalApp.FrameMove()

    ...and so on for several MB - but not always.

    TV-Server Version: Latest SVN
    MediaPortal Version: Latest SVN
    MediaPortal Skin: Xface
    Windows Version: Vista Ultimate 32
    CPU Type: Intel P4 2600MHz
    HDD: WD 320 GB
    Memory: 2 GB SDRAM DDR 400
    Motherboard: MSI MS-6728
    Video Card: Nvidia Geforce 7600 GS
    Video Card Driver: 7.15.11.6925
    Sound Card: Realtek AC97
    Sound Card AC3:
    Sound Card Driver: 6.0.1.6243
    1. TV Card: Terratec Cinergy 1400DVB-T
    1. TV Card Type: DVB-T
    1. TV Card Driver: 5.0.18.0
    2. TV Card: Lifeview USB
    2. TV Card Type: DVB-T
    2. TV Card Driver:
    3. TV Card:
    3. TV Card Type:
    3. TV Card Driver:
    4. TV Card:
    4. TV Card Type:
    4. TV Card Driver:
    MPEG2 Video Codec: Microsoft
    MPEG2 Audio Codec: Microsoft
    h.264 Video Codec:
    Satelite/CableTV Provider:
    HTPC Case: ATX
    Cooling:
    Power Supply: Etasis 0dB fanless
    Remote: Logitech Harmony 895
    TV: Samsung 46 LCD
    TV - HTPC Connection: Component
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. elliottmc
    • Team MediaPortal

    elliottmc Retired Team Member

    Joined:
    August 7, 2005
    Messages:
    14,927
    Likes Received:
    4,011
    Gender:
    Male
    Location:
    Cardiff, UK
    Ratings:
    +5,503 / 13
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Hi,

    Does this happen with the default Blue3 skin?

    Presumably you are in windowed mode before minimising? A detailed step by step description of the problem will help the team reproduce it.

    Best wishes,

    Mark
     
  4. Swede

    Swede Portal Pro

    Joined:
    September 6, 2006
    Messages:
    489
    Likes Received:
    23
    Location:
    West Coust Archipelago
    Ratings:
    +25 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    Show System Specs
    Vista PC
    I only use Fullscreen
    Same problem in all skins
    I have the "Minimize to tray at exit" option on
    Press Alt-F4 or the exit button and MP will minimize to tray. (now check log activity witch sometimes is huge)
    Right click the MP icon in tray and resume, or double click the icon.
    Do this a few times and I hope you will reproduce the problem

    Maybe only a Vista problem. I cannot reproduce this in my XP client.

    Regards,
    Swede
     
  5. olbo

    olbo Portal Member

    Joined:
    January 9, 2006
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    I have the same problem with MP1. Only on the Vista Ultimate PC using Blue3 skin. It is not happen on my XP machine ?
    It doesn´t matter if settings are full screen mode or not
    It seems to happen randomly. However I feel like it is more likely to happend after a recording ?
     
  6. mba

    mba Portal Pro

    Joined:
    September 16, 2005
    Messages:
    129
    Likes Received:
    4
    Gender:
    Male
    Location:
    Aarhus
    Ratings:
    +4 / 0
    Home Country:
    Denmark Denmark
    hi Swede

    this looks like a problem I'm trying to resolve. But instead of getting it when resuming from minimized I get it when resuming from standby, maybe there are similarities between the two scenarios? I get the following error message in mp log when it happens:

    2009-01-04 18:07:50.213968 [Info.][MPMain]: Main: Windows has resumed from hibernate mode
    2009-01-04 18:07:51.335580 [Info.][MPMain]: Exception ystem.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.
    at MediaPortal.GUI.Library.GUIGraphicsContext.set_Bla nkScreen(Boolean value)
    at MediaPortal.GUI.Library.GUIGraphicsContext.ResetLa stActivity()
    at MediaPortalApp.OnResume()
    at MediaPortalApp.WndProc(Message& msg)

    I have described the problem in:
    https://forum.team-mediaportal.com/1-0-final-svn-builds-303/freeze-resume-standby-51891/

    best regards
    Martin
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!