S-Video on Compro VideoMate DVB-T200 not working?

Discussion in 'General Support' started by raptor, February 8, 2006.

  1. raptor

    raptor Portal Member

    Joined:
    February 8, 2006
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    I have a Compro VideoMate DVB-T200 and while its mainly for DVB is has the option for S-Video or Composite connections, i keep trying to get the svhs setting to work (it is for S-Video right?) but it keeps saying no signal so im not sure whats wrong as it works in both the original software and dscalar.

    I searched the forum and have tried the usual ways to get this to work in the channels and card settings but no luck.

    Just in case i may not be going about it right, whats the normal procedure to get S-Video working on this card?


    I have the latest software and drivers for the card and running mediaportal cvs 02-07-2006 - 01-05



    ComproDTV 2
    Software Version (Date)
    2.7.0.6 (2006/1)

    VideoMate DVB-T300/T200 Driver
    Driver Version (Date)
    1.3.3.0 (2005/12)


    One last thing, i was looking at MP's supported card list and it shows as green with the Philips SAA 713x chipset.

    Thanks for any help! :wink:
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. Callifo
    • Premium Supporter

    Callifo Retired Team Member

    Joined:
    December 7, 2004
    Messages:
    1,439
    Likes Received:
    17
    Occupation:
    Student
    Location:
    Adelaide, Australia
    Ratings:
    +20 / 0
    Home Country:
    Its a software card so it will not use the regualr DVB driver entry. Itll need support added (which the devs must have changed their mind on). There is a thread in here or the Hardware support forum which dman listed what is required and what you need to do yourself.
     
  4. raptor

    raptor Portal Member

    Joined:
    February 8, 2006
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Oh right, i thought it would be pretty much fully functioning as it was in the supported card list and S-Video is a simple connection which requires no tuning, im surprised it doesn't work. :(

    I hope its fixed someday but for now i can just use dscalar. 8)

    Cheers! :wink:
     
  5. raptor

    raptor Portal Member

    Joined:
    February 8, 2006
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    DVB works pretty good in mp for this card but im just wondering if the software side will be sorted anytime soon?

    I think many people have got this card and compro's similar ones so it would be nice to be able to use s-video etc in mp, while i could live with dscalar :( i would really love to make use of ffdshow and vmr9. :D

    I see more cards are getting supported now which is great but do the devs have whats needed for compro cards yet?
     
  6. jawbroken

    jawbroken Portal Pro

    Joined:
    August 13, 2005
    Messages:
    706
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Afghanistan Afghanistan
    Why not post in the Software Card support thread and find out?
     
  7. Callifo
    • Premium Supporter

    Callifo Retired Team Member

    Joined:
    December 7, 2004
    Messages:
    1,439
    Likes Received:
    17
    Occupation:
    Student
    Location:
    Adelaide, Australia
    Ratings:
    +20 / 0
    Home Country:
    The software support that was readded is different to what was there originally. Its no longer general and works on all cards, it needs specific card entries so just having information for Compro cards isnt enough. They need each cards specific information, so until you (or someone else) does it, it wont get added. 5 minute job, and you can use the svideo in on your card.
     
  8. raptor

    raptor Portal Member

    Joined:
    February 8, 2006
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    I think i could do it but i thought as its a fairly common card they might have the needed information already, i would have posted in the proper forum but i didn't know what type of card this was being dvbt mainly.

    Could a mod please move this thread to the correct forum?

    Thanks! :wink:
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!