SATA1 Timeshift (1 Viewer)

eXDee

Portal Pro
February 20, 2008
120
1
Home Country
New Zealand New Zealand
Country flag
TV-Server Version: 1.0
MediaPortal Version: 1.0
MediaPortal Skin: Indigo
Windows Version: Vista Business x64 SP1
CPU Type: AMD 5200+ 2.7ghz
HDD: Seagate 160gb + 250gb + 40gb
Memory: 2gb DDR2
Motherboard: Asus M3N78-EMH HDMI
Video Card: Asus EN8500GT 512mb
Video Card Driver: 182.08
Sound Card: Onboard Realtek HD Audio
Sound Card AC3: Optical Out
Sound Card Driver:
1. TV Card: Hauppauge HVR-2200
1. TV Card Type: Dual DVB-T/Analogue Hybrid
1. TV Card Driver: 7.6.1
2. TV Card:
2. TV Card Type:
2. TV Card Driver:
3. TV Card:
3. TV Card Type:
3. TV Card Driver:
4. TV Card:
4. TV Card Type:
4. TV Card Driver:
MPEG2 Video Codec: Cyberlink Video Decoder
MPEG2 Audio Codec: Cyberlink Audio Decoder
h.264 Video Codec: Cyberlike h264 Decoder
Satelite/CableTV Provider:
HTPC Case: Silverstone Grandia GD-01
Cooling: 4x 80mm fans
Power Supply: Coolermaster 400w
Remote: Microsoft MCE Remote
TV: Sony Bravia KLV40D300A
TV - HTPC Connection: DVI-HDMI

Hey guys,
I have a Seagate 160GB SATA2 drive[C:], a Seagate 250gb SATA2 drive [D:] and a Western Digital 40gb SATA1 drive [E:].
Mediaportal runs off C:, but records everything to the 250gb including timeshift. The 40gb is completely unused.
Now, would there be any advantage/disadvantages to moving the timeshift to the 40gb? It would be serving perhaps 1 client, max of 2 (not including local mediaportal app). If i was recording something to the 250gb, watching another channel on a client and then also watching another channel (on the same mux), as an example.
All video is h264, most channels are 576i but the main channels are 720p and 1080i. Not sure if this will affect anything.

Lastly, would it be a good idea to alter where page file should be located?
 

Users who are viewing this thread

Similar threads

Hi @azzuro, I don’t know what was wrong with loading onto my new HTPC. After many days of trying to get MePo to work, I’m afraid I gave up and jumped ship to Kodi - which worked first time without problems. After 10 years with Mediaportal, it was a huge shame to leave but I couldn’t get it to work at all with my new PC with integrated...
Hi @azzuro, I don’t know what was wrong with loading onto my new HTPC. After many days of trying to get MePo to work, I’m afraid I...
Hi, I've been using MediaPortal 1 for many years on an HTPC with a graphics card, but since switching to a Dell Optiplex 5080 with...
Replies
20
Views
881
Many people found the Lentoid decoder better optimised than LAV for software decoding. If you want to try it, download it from the link below, run reg.bat as an admin to install it and change the HEVC Video settings in MediaPortal Configuration/Codecs and Renderer...
Many people found the Lentoid decoder better optimised than LAV for software decoding. If you want to try it, download it from the...
For some unknown reason I can't play HEVC encoded video with MP1 on my system. I have tried every trick I know, but nothing works...
Replies
10
Views
703
Hi catavolt, selling this HTPC does not mean that I will no longer be available to the community as a plugin developer. If there are severe problems with the plugins at the moment, I can try to analyze causes and find possible solutions. However, this will currently only have low priority, as I am responsible for employees and...
Hi catavolt, selling this HTPC does not mean that I will no longer be available to the community as a plugin developer. If there...
After many years as a MediaPortal supporter and plugin developer I will now have to say goodbye to my beloved HTPC for personal...
Replies
2
Views
2K
(this is a crosspost from the madVR thread, as the same issue is discussed there) It seems like the problem is specific to NVIDIA and has two causes: 1. Some time ago (can't remember the exact version, but can probably be found when searching this thread: AMD, Intel and Nvidia driver issues and last recommended version - Doom9's...
(this is a crosspost from the madVR thread, as the same issue is discussed there) It seems like the problem is specific to NVIDIA...
Hi I managed to get Geforce 3070 which replaced my Radeon 580. I have it connected to Samsung Q70R. With Radeon 580 I haven't had...
Replies
26
Views
3K
Sorry for the late response. In my experience, the EPG grabbing of a single transponder takes 2 to 3 minutes. Afterwards it takes 1 to 2 minutes to write the data to disk. To speed up the EPG stuff (not only writing but also reading the EPG guide in MediaPortal), I changed the program table (and only that table) from InnoDB to...
Sorry for the late response. In my experience, the EPG grabbing of a single transponder takes 2 to 3 minutes. Afterwards it takes...
I get a few "Continuity error..." after the EPG scan finished: [2021-01-30 18:56:10,278] [4c45530] [18c8] - mhw reset [2021-01-30...
Replies
2
Views
1K
Top Bottom