[SOLVED] TV Server Service needs a restart after turning off TV (1 Viewer)

seko2

Portal Member
September 11, 2009
9
0
Germany Germany
When I start MediaPortal and switch the TV on, everything works perfectly. Channel Switching is possible. But when I switch TV off and on again, MediaPortal says
Code:
"unable to start timeshift"
"unable to create graph"
. So I have to close MediaPortal and stop the TV Service in the command line by entering
Code:
"net stop tvservice"
, start it again by
Code:
"net start tvservice"
and start MediaPortal again, it works perfectly again.

It is very annoying so I could need some help in solving this problem.

I've thougt about a possible solution. A script could monitor if a file from the timeshift directory is deleted and then restart the tv service. Is there anyone who could write this script for me??

MediaPortal Version: 1.0.2.0 and 1.1.0.0 Beta 1 (I have tried out both)
MediaPortal Skin: default skin
Windows Version: XP Service Pack 3 + all available updates
CPU Type: Athlon X2 4850e
HDD: SAMSUNG 1000 GB
Memory: 1x 2 GB (don't know the exact name by heart)
Motherboard: MSI (one of the µATX-Boards)
Video Card: ATI Radeon HD 3450
Video Card Driver: newest Catalyst
Sound Card: onboardsound
Sound Card AC3: -
Sound Card Driver: -
1. TV Card: Terratec Cinergy S2 HD PCI
1. TV Card Type: DVB-S
1. TV Card Driver: newest driver from Terratec
MPEG2 Video Codec: ffdshow (K-Lite Codec Pack)
MPEG2 Audio Codec: ffdshow (K-Lite Codec Pack)
h.264 Video Codec: ffdshow (K-Lite Codec Pack)
Satelite/CableTV Provider: ???
HTPC Case: AeroCool M40
Cooling: 3 Arctic Cooling Fans
Power Supply: BeQuiet 400 W
Remote: came with the TV Card
TV: GRUNDIG Sedance 82 MB 82-2010/8 Dolby
TV - HTPC Connection: S-Video

EDIT:
I've found a solution. One should not install the drivers from the Terratec homepage but the ones from the CD. I don't know why but now everything works fine.
 

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

OP Similar threads Forum Replies Date
Stephen O'Kane [SOLVED] TV Stream stuttering - both Video and Audio Watch / Listen Media 14
cladinshadows85 timeshift error <solved> General 2
F [Solved] Movies View with Thumbnail Layou General Support 4
squidina [solved] - MediaPortal 1.22 won't start even with new install General Support 4
J [solved] Lag on client-only PCs General 0
joecrow [solved] (Solved) Win 10 1809 Woes General Support 4
L [solved] MovPicNFO mit NAS? Video & DVD 1
joecrow (Solved) EPG wrong General Support 18
D [SOLVED] Radio issue in MediaPortal 1.20 Pre-Release 1.20 Pre Release 47
E [solved] TV-Server Configuration Missing TV-Server 9
F MediaPortal 1.16 server crashing due to user error? General Support 5
E TV-SERVER control TV-Server 3
CanadianEh MP TV server rebuild with Colossus 2 - Kodi clients receive PMT error when playing videos recoreded by Colossus 2 TV-Server 1
M 1.25.0 Tv Server Configuration Italian Dvb-t2 test channel preview error Television (MyTV frontend and TV-Server) 7
M TV Server Preview Window is blank, sounds works Television (MyTV frontend and TV-Server) 3
catalpa ...immer mal wird der Server abgekoppelt :( Allgemeines Support- und Diskussionsforum 0
A Keine Verbindung mit Kodi auf Server Allgemeines Support- und Diskussionsforum 11
CyberSimian Unhandled exception in TV Server TV-Server 0
Grisu002 Failed to startup - TV Server funktioniert nicht Allgemeines Support- und Diskussionsforum 0
ajs [WiP] 5030: Add UHD Thumb size to TV Server MediaPortal 1 0
toricred [solved] Configuring TV Server to use NAS General 5
T Client / Server slow channel-to-channel change (zapping) General Support 1
T Server / client channel logo location Installation, configuration support 6
framug [solved] Some changes/fix in MP1 configuration client and server Submit: code patches (MediaPortal/TV-Server/etc.) 14
S TV-Server MP1 - Automatic search doesn't work Installation, configuration support 2
Similar threads

























Top Bottom