Sound problem when watching music videos (1 Viewer)

stian@it.no

New Member
February 16, 2009
3
0
MediaPortal Version: 1.0.0.0
Windows Version: Win XP SP3
Sound Card: Creative SB X-Fi Surround 5.1
MPEG2 Video Codec: ffdshow
MPEG2 Audio Codec: ffdshow
h.264 Video Codec: ffdshow

I got some strange problem with the sound when playing music videos in Mediaportal.
When I switch between "old" music videos and "new", the bass level is increasing
a lot. And it's almost impossible to hear the vocals. When i restart Mediaportal the problem is solved until I switch between new and old videos again. I suppose this got something to do with the codec used to record the music videos. The problem happens more often when Mediaportal is running in full screen mode for some strange reasons. ;)
 

BeMo

New Member
March 9, 2006
4
0
Home Country
Denmark Denmark
HI.
I got the same problem when I shift between videos and music.
Only a restart will clear the problem. I have tried all the combination of codecs.

My sound card is usb extern Creative SB X-FI Surround 5.1
 

stian@it.no

New Member
February 16, 2009
3
0
BeMo try disabling Equalizer on the Creative Volume Panel. This solved the problem for me. Although it's a big disadvantage not to control the sound experience.
I tried to update the Creative driver but i still can't play with equalizer enabled. :0(
 

BeMo

New Member
March 9, 2006
4
0
Home Country
Denmark Denmark
Hi Stian
Thanks for your replay.
I have worked with this problem since ver. 2.3 (the old M.p). I have also the same problem with my old rig.This was with a onboard creative x-fi.
I think that the problem is when MP is shifting from one codecs to another and then back again ?.
I use the creative x-fi because of the equalize function, i can´t find a solution with equalize inside MP?
Bemo
 

BeMo

New Member
March 9, 2006
4
0
Home Country
Denmark Denmark
Found a workaround

Hi Stian
Thanks for your replay.
I have worked with this problem since ver. 2.3 (the old M.p). I have also the same problem with my old rig.This was with a onboard creative x-fi.
I think that the problem is when MP is shifting from one codecs to another and then back again ?.
I use the creative x-fi because of the equalize function, i can´t find a solution with equalize inside MP?
Bemo

Hi

I found a workaround, i have choosen a external music player, ( Itunes).
Now it work for me, I can now switch between video, tv, radio and then back to music again, without bad sound. :))

BeMo
 

Users who are viewing this thread

Similar threads

Hi, I'm quite new to this forum so please excuse me if I'm short on my understanding on how this works, I've been trying to find a solution for a couple of days but I've been yet unsuccessful. I'm trying to use an old HP Touchsmart (iq500) as a TV screen to live stream my PS2, as I haven't got enough room/money for a new TV. The...
Hi, I'm quite new to this forum so please excuse me if I'm short on my understanding on how this works, I've been trying to find a...
Hi, I'm quite new to this forum so please excuse me if I'm short on my understanding on how this works, I've been trying to find a...
Replies
0
Views
981
MP1 MP2 Music on Headphones DE
Update the latest version of Pure Audio installed ok but did not change this problem:(
Update the latest version of Pure Audio installed ok but did not change this problem:(
If I plug headphones into the jack on my HTPC and play music the audio continues to play through the speakers via the AVR and I get...
Replies
9
Views
3K
Ok I could solve my problem by myself. The logs said that the delimiter of that song is not in text form. Although it was already in text form and I deleted the music database, the title information was still not available. I ripped the song again and now it works. I think that something went wrong the first time.
Ok I could solve my problem by myself. The logs said that the delimiter of that song is not in text form. Although it was already...
Hi, After the update from 1.25 to 1.26 the replay gain functionality appears to be broken. I had no sound on all audio files (TV...
Replies
12
Views
1K
It is looking and working very well now and I am almost at the point of switching my HTPC to MP2, madvr would definitely push me over the edge for sure.;)
It is looking and working very well now and I am almost at the point of switching my HTPC to MP2, madvr would definitely push me...
We are proud to present MediaPortal 2.3 MediaPortal 2.3 is a full-blown media center software that addresses the most common user...
Replies
4
Views
2K
MP1 MP2 No sound on videos DE
Similar problems reported here: unhandled exception error, and, no sound on first TV channel selected - fine afterwards Which LAV version are you using? Would you mind testing the latest nightly 0.73.1-30 to verify if this changes anything? MP2 needs to be closed for LAV to get installed.
Similar problems reported here: unhandled exception error, and, no sound on first TV channel selected - fine afterwards Which LAV...
Hello I am new on MP, I have it installed in a HP portatil connected with HDMI wire to a SAMSUMG TV In the videos (I haven´t TV...
Replies
8
Views
1K
Top Bottom