Stuck on Initializing DirectX (1 Viewer)

vvulture

MP Donator
  • Premium Supporter
  • June 3, 2006
    483
    8
    49
    Sydney
    Home Country
    Australia Australia
    Country flag
    Hi all..
    My dedicated HTPC client will not go past the " Initializing DirectX' screen when booting up.
    I get an error which reads :

    " This sample cannot run in a desktop
    window with the current display settings.
    Please change your desktop settings to a
    16- or 32-bit display mode and re-run this
    sample. "

    If i close this error pop-up and restart MP, all is good again, until i reboot the HTPC .
    Also, i am running 32-bit display mode with Aero enabled.

    So far, i have :
    - Updated MP from 1.0.1 to 1.0.2
    - Re-installed DirectX
    - Un-installed and re-installed display drivers

    It first happened with Vista SP1... When i updated to SP2 the problem went away until a fews days later when it re-appeared out of the blue...

    I have attached my logs for all to see...

    I am running multiseat setup and the problem HTPC being a dedicated client...


    thank you
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads

    OK, @CyberSimian jogged my memory :) I remembered that something similar has happened to me before, back in 2017. So I searched back through previous posts and found the solution. I just knocked up a very rough document that describes the problem, symptoms & solution for anyone else that is interested in the future. It's attached to...
    OK, @CyberSimian jogged my memory :) I remembered that something similar has happened to me before, back in 2017. So I searched...
    Hi folks, Was running MePo 1.25 without issue. Installed latest Windows 10 updates, now MePo won't start, at all, it does not even...
    Replies
    5
    Views
    1K
    Ok, just done some more mucking around. turns out my logitech mouse seems to be extremely unresponsive in media portal. Can use my keyboard just fine (also lightspeed wireless). Suggestions?
    Ok, just done some more mucking around. turns out my logitech mouse seems to be extremely unresponsive in media portal. Can use my...
    Good evening, having just fresh installed media portal 2.3.2. Looking at trialing again as it now seems to support what I am...
    Replies
    1
    Views
    240
    That fixed it many thanks.
    That fixed it many thanks.
    I have nearly completed building a new desktop PC, hardware and software, everything was looking great till I tried to get MP2 2.3...
    Replies
    2
    Views
    443
    Hi, must be really a while, cuz I can not remember any post from you ;) But might be also that I joined the team too late. Yes, there will be many things. Main reason is simply, that MP2 is not developed based on MP1. I for example never used MP1. I tried it lately to test voice control and was shocked about many inconsistancies in...
    Hi, must be really a while, cuz I can not remember any post from you ;) But might be also that I joined the team too late. Yes...
    It´s been a while... :) Well, simply the reason is cause MP1 was working so well... :) Now I decided to upgrade my old servers and...
    Replies
    1
    Views
    181
    • Sticky
    We have just released MediaPortal 1.29 The Phantom Menace Highlights of this release Bugfixes: [MP1-5081] - WatchDog not switch Mediaportal log to Debug level [MP1-5082] - Error when MP restart [MP1-5086] - XMLTV Import error - An item with the same key has already been added. Since Pre-Release : [MP1-5089] - MpurlSourceSplitter...
    We have just released MediaPortal 1.29 The Phantom Menace Highlights of this release Bugfixes: [MP1-5081] - WatchDog not switch...
    We have just released MediaPortal 1.29 The Phantom Menace Highlights of this release Bugfixes: [MP1-5081] - WatchDog not switch...
    Replies
    0
    Views
    595
    Top Bottom