[no Bug] Stuttering GUI and LiveTV picture in TV menu on Windows7 + EVR. (1 Viewer)

wouter1971

MP Donator
  • Premium Supporter
  • November 19, 2008
    911
    143
    Purmerend, Holland
    Netherlands Netherlands
    Country flag
    MediaPortal Version: 1.1.2 Stable (Prod) / 1.2.0 Alpha (+last SVN 27096)
    MediaPortal Skin: Blue3Wide
    Windows Version: WinXP SP3 (Prod) / Windows 7 x64 (Test)
    CPU Type: AMD BE-2350 (Fanless)
    HDD: OCZ Vertex 60GB SSD
    Memory: Corsair 800 Mhz 4Gb (Twin)
    Motherboard: ASUS M4A785D-M PRO
    Video Card: NVIDIA 8600GT
    Video Card Driver: 260.99
    Sound Card: S/PDIF Optical out
    Sound Card AC3: S/PDIF Optical out
    Sound Card Driver: Realtek driver
    1. TV Card: FloppyDTV S2
    1. TV Card Type: DVB-S2
    1. TV Card Driver: Integrated Driver 5.7
    2. TV Card: FloppyDTV S2
    2. TV Card Type: DVB-S2
    2. TV Card Driver: Integrated Driver 5.7
    3. TV Card:
    3. TV Card Type:
    3. TV Card Driver:
    4. TV Card:
    4. TV Card Type:
    4. TV Card Driver:
    MPEG2 Video Codec: Cyberlink PowerDVD9 (Stand Alone Filters)
    MPEG2 Audio Codec: ffdshow (Stand Alone Filters)
    h.264 Video Codec: MPC-HC + Cyberlink h.264 (Stand Alone Filters)
    Satelite/CableTV Provider: CanalDigitaal Astra 19.2°E + Astra 23.5°E
    HTPC Case: OrigenAE X15e
    Cooling: All fanless except 2 speed controled case fans
    Power Supply: Fanless Power Supply
    Remote: Logitech Harmony One
    TV: Philips 50pf9966
    TV - HTPC Connection: DVI / VGA (buildin screen)


    Hi, i have a problem with HDTV and Windows7.
    If i go to the LiveTV menu (with the small tv screen) and select a HD channel the GUI starts to stutter and the TV picture as well. When i go to fullscreen TV picture the stuttering continues but it becomes smooth after about a minute or so. When i go back to the TV menu with the small TV screen the stuttering starts again, both on GUI and TV frame.

    When i press shift+1 i see a lot of dropped frames. +/-35ps instead of 50fps.
    It's not related to codecs or version of windows7 and not to a specific version of MP1. I tested clean installs of 1.1.2 and 1.1.1 as well.
    This is only with EVR.

    Attached are logs and pictures with shift+1 enabled.

    Picture 1: Channel NED1 SD small LiveTV frame
    Picture 2: Channel NED1 SD fullscreen

    Picture 3: Channel NED1 HD small LiveTV frame
    Picture 4: Channel NED1 HD fullscreen

    Hope someone can relate to this and reproduce this issue. :D

    Greetings,

    Wouter
     

    Attachments

    wouter1971

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • November 19, 2008
    911
    143
    Purmerend, Holland
    Netherlands Netherlands
    Country flag
    Hi Lyfesaver74, i've found the problem. First i installed a new videocard. Cheap fanless Geforce 210. VP4 :D
    Now i always have to tweak the color settings of the driver as image thru hdmi has a green tint to it on my plasma.
    Found out that if i enable "inverse telecine" and more settings under video color settings menu i can reproduce my problem with performance under live tv with hd. But only under certain Geforce driver versions.
    I also found out that there are a lot of different issues in each nvidia Geforce driver. I.e. with the most recent Geforce 260.99 driver it's not possible to adjust the video color settings and make the tint less green.

    Driver 260.89 for Win7 64bit is totaly working as expected. No performance issues and now i am able to select the Microsoft drivers and all is smooth and nice. Now i can build a Windows7 prod system and archive the WindowsXP version. MPaudiorender from Tourettes makes make it wurth while to switch to EVR on Win7.

    :D for your help also on IRC!

    Can you close this thread? Maybe it's helpfull for others.
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    Stephen O'Kane [SOLVED] TV Stream stuttering - both Video and Audio Watch / Listen Media 14
    B some music videos stutter Watch / Listen Media 0
    I Video Playback Stuttering General Support 45
    limpwhizkid 1.22.0 Stutter and or artifact problem when recording and watching the same live tv channel 1.22 2
    P [solved] Analog FM Radio stutter General 11
    W Playback stuttering after upgrade from MP1 on Windows 7 to MP2 on Windows 10 General 2
    AberDino 4k TV Stutter with RTSP General Support 7
    bta489 [solved] Stuttering playback of edited recordings watch/edit Videos 2
    M VPN: Mediaportal TV-Server ist not using all available bandwidth which results in TV stuttering Newcomers Forum 0
    D [solved] (Micro)Stutter when playing TV General 28
    Stephen O'Kane MP1.20 - Stuttering Recordings (EXP-Upgrage_555_MM_Owlsroost) Watch / Listen Media 1
    J Over the air chanenels stuttering General 0
    M Apollo Lake and Gemini Lake 4K HEVC HDR10 performance General 1
    P Video and audio stutters after playing TV recording for few minutes 1.19 0
    R MP2 GUI Issues General 7
    ajs [fixed] 5022: Improving the MPE Installer, providing nicer GUI :) MediaPortal 1 42
    ajs [fixed] 5015: Improving the MP1 installer, providing nicer GUI :) MediaPortal 1 138
    ltfearme Exception thrown when SetText in GUI Notification dialog Titan Skin Feedback 3
    F GUI incredibly slow Performance General 22
    S Hard crashes in gui when sending to importer Moving Pictures 2
    azzuro [Help Me!] Improve duration times of GUI List items MediaPortal 2 37
    1gkar [solved] LiveTV Records Causing 100% Drive Activity Television (MyTV frontend and TV-Server) 10
    rbo Mp 1.21 pre - probleme livetv und videos Allgemeines Supportforum 5
    Similar threads























    Top Bottom