[confirm] - Terratec Cinergy C PCI HD tuning to a channel not working

Discussion in 'MediaPortal 1.1.0 RC 1 & 2' started by klara31, April 15, 2010.

  1. klara31

    klara31 Portal Member

    Joined:
    March 28, 2009
    Messages:
    43
    Likes Received:
    1
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    MediaPortal Version: RC2
    MediaPortal Skin: StreamedMP
    Windows Version: Windows 7 32bit
    CPU Type: Intel Core2Duo E7300
    HDD: OCZ SSD (30G, boot) + WD Caviar GP 750 GB
    Memory: Corsair TWIN2X2048-6400C5DHX 2 GB
    Motherboard: ASUS P5N7A-VM
    Video Card: Sapphire Radeon HD 5450 1024 MB
    Video Card Driver: Catalyst 10.3
    Sound Card: onboard
    Sound Card AC3: HDMI out
    Sound Card Driver: onboard
    1. TV Card: Terratec Cinergy C PCI HD
    1. TV Card Type: DVB-C
    1. TV Card Driver: 1.01.0.601
    2. TV Card: Terratec Cinergy C PCI HD
    2. TV Card Type: DVB-C
    2. TV Card Driver: 1.01.0.601
    3. TV Card:
    3. TV Card Type:
    3. TV Card Driver:
    4. TV Card:
    4. TV Card Type:
    4. TV Card Driver:
    MPEG2 Video Codec: PDVD9
    MPEG2 Audio Codec: ffdshow
    h.264 Video Codec: PDVD9
    Satelite/CableTV Provider:
    HTPC Case: Chieftec HE-02B-OP
    Cooling:
    Power Supply: Be Quiet! Straight Power E6 400 Watt
    Remote: Logitech Harmony
    TV: Philips 32PFL9613D/10
    TV - HTPC Connection: HDMI


    I have two Terratec Cinergy C PCI HD cards in my PC. When using the latest drivers from Terratec (1.1.1.501), scanning for channels is working, but I cannot tune to a channel. The message 'Cannot start graph' is displayed.
    When using older drivers (1.1.0.601), tuning is working correctly.



    This behaviour is seen on RC2, but also existed on RC1 and the BETA.

    I have attached two logs: one with the new driver (with the problem) and one with the old driver (which is working).
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. Toom

    Toom Portal Member

    Joined:
    March 30, 2009
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Can confirm that with my Technisat Skystar HD2 which shows this too.
     
  4. elliottmc
    • Team MediaPortal

    elliottmc Retired Team Member

    Joined:
    August 7, 2005
    Messages:
    14,927
    Likes Received:
    4,011
    Gender:
    Male
    Location:
    Cardiff, UK
    Ratings:
    +5,503 / 13
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Does it use the same drivers?

    Mark
     
  5. ludis

    ludis Portal Member

    Joined:
    October 9, 2008
    Messages:
    21
    Likes Received:
    1
    Location:
    Geneva
    Ratings:
    +1 / 1
    Home Country:
    Switzerland Switzerland
    Re : Terratec Cinergy C PCI HD tuning to a channel not working

    Hi,

    Thanks klara31 !

    I have Terratec Cinergy_S2_PCI with last drivers 1.1.1.901 and I always have problems when changing channels on different cards.
    I explain: I run a channel using the Cinergy S2, I change channels using another card (work. ..) if I returned on a channel using the Cinergy S2, I systematically an error message (different: Unable to graph, unknown error). This since the 1.1 Beta... I think he.

    Following the message of lara31, I installed version 1.1.0.601 driver, and apparently the problem has disappeared!

    Continued ...

    Ludis
     
  6. Perls

    Perls Portal Member

    Joined:
    September 30, 2009
    Messages:
    39
    Likes Received:
    6
    Ratings:
    +6 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    I can repeat the behavior reported by klara31, 1.1.0.601 drivers works for Cinergy C PCI HD but not 1.1.1.501 drivers.
     
  7. b.herwig

    b.herwig New Member

    Joined:
    January 13, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    AW: Terratec Cinergy C PCI HD tuning to a channel not working

    Hello,

    i would like to confirm with one enhancement - the problem :" tv-server hangs" happens at 0:00 o clock , at daychange.
    Restarting tv-server solve it for one day ;-))
     
  8. Thor2605
    • Premium Supporter

    Thor2605 MP Donator

    Joined:
    April 2, 2009
    Messages:
    1,640
    Likes Received:
    92
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +105 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    AW: Terratec Cinergy C PCI HD tuning to a channel not working

    Me too!

    The tuning to a channel doesn't work! There are PMT-errors after any time wich is given in the Config...

    I think something hangs up! If I tune to a channel and the PMT-error is occuring once, I can't find any channels now in scanning until I restart the TV-Service!

    I use the latest driver 1.01.01.501
     
  9. riksmith

    riksmith Portal Pro

    Joined:
    April 18, 2009
    Messages:
    1,856
    Likes Received:
    321
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +321 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    Shouldn't you be asking the driver supplier some help here? If it works with an older driver i doubt if this is a MP bug.

    Also please stick to 1 problem in this thread (there are some people posting other problems then the original here)

    And: Always post logs! There are quite a few people posting here without them.
     
  10. Thor2605
    • Premium Supporter

    Thor2605 MP Donator

    Joined:
    April 2, 2009
    Messages:
    1,640
    Likes Received:
    92
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +105 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    AW: Terratec Cinergy C PCI HD tuning to a channel not working

    No it isn't a driver problem, because prior to MP RC2 the card works with the latest driver!

    With RC2 only the old driver (1.01.00.601) works, but with bluescreens of Windows7 sometimes (this is a driver problem!)

    Klara31 posted logs... I do have the exaclty same!
     
  11. riksmith

    riksmith Portal Pro

    Joined:
    April 18, 2009
    Messages:
    1,856
    Likes Received:
    321
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +321 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    Re: AW: Terratec Cinergy C PCI HD tuning to a channel not working

    Then it is still strange that one version of the driver works and one does not. It could be that MP is doing something different in 1.1.0 compared to 1.0.2. So it might now hit something in the driver that used to work in the old driver, but not in the new. Whether this is a mediaportal bug or a bug in the driver is not known yet, since the question is: Was the old behaviour of the driver wrong and did they fix this, or did they break something. So it would still be good to also contact the driver manufacturer.

    And please also add logging, doesn't seem like a great amount of effort and it could well be that there is something special in there that is not in the other logs.
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!