Timeshift doesn't work anymore (1 Viewer)

Status
Not open for further replies.

sleepycol

Portal Pro
June 2, 2006
538
39
Home Country
United Kingdom United Kingdom
Hi,

My card does not seem to allow timeshift anymore. If I have it enabled in MP onfig it won't allow me to watch TV. It just goes into the TV page but doesn't display any picture or sound. Without timeshift everything is ok. However, I cannot record one channel and watch another which I should be able to do as I have a dual tuner card (Hauppage Nova USB stick). I think this may also be linked to timeshift? Does MP use timeshift when recording one channel and watching another?

Any help would be appreciated.

Logs attached.

Cheers,
Colin
 

Marvman

Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • November 14, 2007
    1,163
    735
    Bavaria
    Home Country
    Germany Germany
    Hi sleepycol,

    do you use the old TV Engine (TVE2)? I asking cause only in the old TV Engine its possible to deactivate the timeshifting.

    Try to use the new one TVE3.
     

    sleepycol

    Portal Pro
    June 2, 2006
    538
    39
    Home Country
    United Kingdom United Kingdom
    Hi sleepycol,

    do you use the old TV Engine (TVE2)? I asking cause only in the old TV Engine its possible to deactivate the timeshifting.

    Try to use the new one TVE3.

    Hi,

    Yes I use the in-built TV engine. I didn't want to use the new version as I didn't want to complicate my setup. It used to work ok with the in-built engine. The new TV engine seems way to complicated to setup and I dont need it to act as a server or anything. Just basic TV operation.

    Any help with the in-built engine would be much appreciated.....

    Cheers,
    Colin
     

    sleepycol

    Portal Pro
    June 2, 2006
    538
    39
    Home Country
    United Kingdom United Kingdom
    Hi,

    It seems whenever I go into TV and then enable timeshift MP hangs. It completely freezes and the picture goes black. New logs attached.

    Cheers,
    Colin
     

    Paranoid Delusion

    Moderation Manager
  • Premium Supporter
  • June 13, 2005
    13,062
    2,978
    Cheshire
    Home Country
    United Kingdom United Kingdom
    Colin

    Cannot see any problem in logs, what happens if you use another folder on your c drive, instead of the E one, just wondering if a permission thing, anything you can remember doing\changing when this occured.

    And I'm with Marvman, with dvb tuners you really should be using TVE3 by now :)
     

    sleepycol

    Portal Pro
    June 2, 2006
    538
    39
    Home Country
    United Kingdom United Kingdom
    Colin

    Cannot see any problem in logs, what happens if you use another folder on your c drive, instead of the E one, just wondering if a permission thing, anything you can remember doing\changing when this occured.

    And I'm with Marvman, with dvb tuners you really should be using TVE3 by now :)

    Hi,

    Just tried changing the folder from E:\ to C:\ but the same problem occurs. Don't remember doing any changes. I didn't want to use TVE3 as it looks complicated to set up and I wanted to keep m install simple and I would have no need to use TVE3 as the internal TV would suffice for what I need.

    Cheers,
    Colin
     

    Paranoid Delusion

    Moderation Manager
  • Premium Supporter
  • June 13, 2005
    13,062
    2,978
    Cheshire
    Home Country
    United Kingdom United Kingdom
    Biggest problem you may have, is none of us use the inbuilt tv engine, and for the life of me, cannot remember all the old issues that there used to be with it or if there are any windows updates, that may have broken things :(

    Sorry, not much help.
     

    sleepycol

    Portal Pro
    June 2, 2006
    538
    39
    Home Country
    United Kingdom United Kingdom
    I guess there is really no support for the in-built TV engine? This is such a shame as its very simple to setup and keeps the install much cleaner. I would have thought quite a few people use this engine.

    Please can you offer support for this?

    Cheers,
    Colin
     

    Marvman

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • November 14, 2007
    1,163
    735
    Bavaria
    Home Country
    Germany Germany
    I guess there is really no support for the in-built TV engine? This is such a shame as its very simple to setup and keeps the install much cleaner. I would have thought quite a few people use this engine.

    Please can you offer support for this?

    Cheers,
    Colin

    Hi Colin,

    first it's no shame to go with new technologies, the installation with TV-Server isn't harder ;)

    To your problem:


    1. did you reinstall MP?
    2. did you disabled all plugIn's
    3. Maybe i found your problem, your codec caused some problems
    Code:
    2009-03-23 23:45:17.109375 [Info.][MPMain]: added filter:MPC - MPA Decoder Filter to graph
    2009-03-23 23:45:17.109375 [Info.][MPMain]: DirectShowUtils: First try to insert new audio renderer Default DirectSound Device 
    2009-03-23 23:45:17.109375 [Info.][MPMain]: DirectShowUtils: Found audio renderer
    2009-03-23 23:45:17.109375 [Debug][MPMain]: DirectShowUtils: added filter:Default DirectSound Device to graph
    2009-03-23 23:45:17.109375 [Debug][MPMain]: setAsReferenceClock sync source No DX Error
    2009-03-23 23:45:17.109375 [Info.][MPMain]: got pins
    2009-03-23 23:45:17.109375 [Info.][MPMain]:   got pin#0:DVR Out - 1
    2009-03-23 23:45:17.125000 [Info.][MPMain]: ----------------TryConnect-------------
    2009-03-23 23:45:17.125000 [Debug][MPMain]: Could not get merit value for clsid 79376820-07d0-11cf-a24d-0020afd79767, key not found!
    2009-03-23 23:45:17.140625 [Debug][MPMain]: FILTER: 1: DScaler Mpeg2 Video Decoder
    2009-03-23 23:45:17.140625 [Debug][MPMain]: FILTER: 2: MPC - MPA Decoder Filter
    2009-03-23 23:45:17.140625 [Debug][MPMain]: FILTER: 3: SBE SOURCE
    2009-03-23 23:45:17.140625 [Debug][MPMain]: FILTER: 4: Video Mixing Renderer 9
    2009-03-23 23:45:17.140625 [Debug][MPMain]: FILTER: 5: Default DirectSound Device
    2009-03-23 23:45:17.140625 [Debug][MPMain]: Testing filter: DScaler Mpeg2 Video Decoder
    2009-03-23 23:45:17.140625 [Debug][MPMain]: Testing compatibility to Video In
    2009-03-23 23:45:17.140625 [Debug][MPMain]: Could not connect, filters are not compatible: 80040207
    2009-03-23 23:45:17.140625 [Debug][MPMain]: Testing compatibility to SubPicture
    2009-03-23 23:45:17.140625 [Debug][MPMain]: Could not connect, filters are not compatible: 80040207
    2009-03-23 23:45:17.140625 [Debug][MPMain]: Dead end. Could not successfully connect pin DVR Out - 1 to filter DScaler Mpeg2 Video Decoder!
    2009-03-23 23:45:17.140625 [Debug][MPMain]: Testing filter: MPC - MPA Decoder Filter
    2009-03-23 23:45:17.140625 [Debug][MPMain]: Testing compatibility to In
    2009-03-23 23:45:17.140625 [Debug][MPMain]: Connection succeeded
    2009-03-23 23:45:17.140625 [Info.][MPMain]: got pins
    2009-03-23 23:45:17.140625 [Info.][MPMain]:   got pin#0:In
    2009-03-23 23:45:17.140625 [Info.][MPMain]:   got pin#1:Out
    2009-03-23 23:45:17.140625 [Info.][MPMain]: ----------------TryConnect-------------
    2009-03-23 23:45:17.140625 [Debug][MPMain]: FILTER: 1: DScaler Mpeg2 Video Decoder
    2009-03-23 23:45:17.140625 [Debug][MPMain]: FILTER: 2: MPC - MPA Decoder Filter
    2009-03-23 23:45:17.140625 [Debug][MPMain]: FILTER: 3: SBE SOURCE
    2009-03-23 23:45:17.140625 [Debug][MPMain]: FILTER: 4: Video Mixing Renderer 9
    2009-03-23 23:45:17.140625 [Debug][MPMain]: FILTER: 5: Default DirectSound Device
    2009-03-23 23:45:17.140625 [Debug][MPMain]: Testing filter: DScaler Mpeg2 Video Decoder
    2009-03-23 23:45:17.140625 [Debug][MPMain]: Testing compatibility to Video In
    2009-03-23 23:45:17.140625 [Debug][MPMain]: Could not connect, filters are not compatible: 80040207
    2009-03-23 23:45:17.140625 [Debug][MPMain]: Testing compatibility to SubPicture
    2009-03-23 23:45:17.140625 [Debug][MPMain]: Could not connect, filters are not compatible: 80040207
    2009-03-23 23:45:17.140625 [Debug][MPMain]: Dead end. Could not successfully connect pin Out to filter DScaler Mpeg2 Video Decoder!
    2009-03-23 23:45:17.140625 [Debug][MPMain]: Testing filter: SBE SOURCE
    2009-03-23 23:45:17.140625 [Debug][MPMain]: Dead end. Could not successfully connect pin Out to filter SBE SOURCE!
    2009-03-23 23:45:17.140625 [Debug][MPMain]: Testing filter: Video Mixing Renderer 9
    2009-03-23 23:45:17.140625 [Debug][MPMain]: Testing compatibility to VMR Input0
    2009-03-23 23:45:17.140625 [Debug][MPMain]: PlaneScene: PresentImage() dispose surfaces
    2009-03-23 23:45:17.140625 [Debug][MPMain]: Could not connect, filters are not compatible: 80040207
    2009-03-23 23:45:17.140625 [Debug][MPMain]: Testing compatibility to VMR Input1
    2009-03-23 23:45:17.140625 [Debug][MPMain]: PlaneScene: PresentImage() dispose surfaces
    2009-03-23 23:45:17.140625 [Debug][MPMain]: Could not connect, filters are not compatible: 80040207
    2009-03-23 23:45:17.140625 [Debug][MPMain]: Testing compatibility to VMR Input2
    2009-03-23 23:45:17.140625 [Debug][MPMain]: PlaneScene: PresentImage() dispose surfaces
    2009-03-23 23:45:17.140625 [Debug][MPMain]: Could not connect, filters are not compatible: 80040207
    2009-03-23 23:45:17.140625 [Debug][MPMain]: Testing compatibility to VMR Input3
    2009-03-23 23:45:17.140625 [Debug][MPMain]: PlaneScene: PresentImage() dispose surfaces
    2009-03-23 23:45:17.140625 [Debug][MPMain]: Could not connect, filters are not compatible: 80040207
    2009-03-23 23:45:17.140625 [Debug][MPMain]: Dead end. Could not successfully connect pin Out to filter Video Mixing Renderer 9!
    2009-03-23 23:45:17.140625 [Debug][MPMain]: Testing filter: Default DirectSound Device
    2009-03-23 23:45:17.140625 [Debug][MPMain]: Testing compatibility to Audio Input pin (rendered)
    2009-03-23 23:45:17.156250 [Debug][MPMain]: Connection succeeded
    2009-03-23 23:45:17.156250 [Info.][MPMain]: got pins
    2009-03-23 23:45:17.156250 [Info.][MPMain]:   got pin#0:Audio Input pin (rendered)
    2009-03-23 23:45:17.156250 [Info.][MPMain]: Successfully rendered pin MPC - MPA Decoder Filter:Out to Default DirectSound Device:Audio Input pin (rendered).
    2009-03-23 23:45:17.156250 [Info.][MPMain]:   render ok
    2009-03-23 23:45:17.156250 [Info.][MPMain]: Successfully rendered pin SBE SOURCE:DVR Out - 1 to MPC - MPA Decoder Filter:In.
    2009-03-23 23:45:17.156250 [Info.][MPMain]:   render ok
    2009-03-23 23:45:17.156250 [Info.][MPMain]:   got pin#1:DVR Out - 2
    2009-03-23 23:45:17.156250 [Info.][MPMain]: ----------------TryConnect-------------
    2009-03-23 23:45:17.156250 [Debug][MPMain]: FILTER: 1: DScaler Mpeg2 Video Decoder
    2009-03-23 23:45:17.156250 [Debug][MPMain]: FILTER: 2: MPC - MPA Decoder Filter
    2009-03-23 23:45:17.156250 [Debug][MPMain]: FILTER: 3: SBE SOURCE
    2009-03-23 23:45:17.156250 [Debug][MPMain]: FILTER: 4: Video Mixing Renderer 9
    2009-03-23 23:45:17.156250 [Debug][MPMain]: FILTER: 5: Default DirectSound Device
    2009-03-23 23:45:17.156250 [Debug][MPMain]: Testing filter: DScaler Mpeg2 Video Decoder
    2009-03-23 23:45:17.156250 [Debug][MPMain]: Testing compatibility to Video In
    2009-03-23 23:45:17.156250 [Debug][MPMain]: Connection succeeded
    2009-03-23 23:45:17.156250 [Info.][MPMain]: got pins
    2009-03-23 23:45:17.156250 [Info.][MPMain]:   got pin#0:Video In
    2009-03-23 23:45:17.156250 [Info.][MPMain]:   got pin#1:SubPicture
    2009-03-23 23:45:17.171875 [Info.][MPMain]:   got pin#2:Video Out
    2009-03-23 23:45:17.171875 [Info.][MPMain]: ----------------TryConnect-------------
    2009-03-23 23:45:17.171875 [Debug][MPMain]: FILTER: 1: DScaler Mpeg2 Video Decoder
    2009-03-23 23:45:17.171875 [Debug][MPMain]: FILTER: 2: MPC - MPA Decoder Filter
    2009-03-23 23:45:17.171875 [Debug][MPMain]: FILTER: 3: SBE SOURCE
    2009-03-23 23:45:17.171875 [Debug][MPMain]: FILTER: 4: Video Mixing Renderer 9
    2009-03-23 23:45:17.171875 [Debug][MPMain]: FILTER: 5: Default DirectSound Device
    2009-03-23 23:45:17.171875 [Debug][MPMain]: Testing filter: MPC - MPA Decoder Filter
    2009-03-23 23:45:17.171875 [Debug][MPMain]: Dead end. Could not successfully connect pin Video Out to filter MPC - MPA Decoder Filter!
    2009-03-23 23:45:17.171875 [Debug][MPMain]: Testing filter: SBE SOURCE
    2009-03-23 23:45:17.171875 [Debug][MPMain]: Dead end. Could not successfully connect pin Video Out to filter SBE SOURCE!
    2009-03-23 23:45:17.171875 [Debug][MPMain]: Testing filter: Video Mixing Renderer 9
    2009-03-23 23:45:17.171875 [Debug][MPMain]: Testing compatibility to VMR Input0
    2009-03-23 23:45:17.171875 [Debug][MPMain]: PlaneScene: PresentImage() dispose surfaces
    2009-03-23 23:45:17.187500 [Debug][MPMain]: Connection succeeded
    2009-03-23 23:45:17.187500 [Info.][MPMain]: got pins
    2009-03-23 23:45:17.187500 [Info.][MPMain]:   got pin#0:VMR Input0
    2009-03-23 23:45:17.187500 [Info.][MPMain]:   got pin#1:VMR Input1
    2009-03-23 23:45:17.187500 [Info.][MPMain]:   got pin#2:VMR Input2
    2009-03-23 23:45:17.187500 [Info.][MPMain]:   got pin#3:VMR Input3
    2009-03-23 23:45:17.187500 [Info.][MPMain]: Successfully rendered pin DScaler Mpeg2 Video Decoder:Video Out to Video Mixing Renderer 9:VMR Input0.
    2009-03-23 23:45:17.187500 [Info.][MPMain]:   render ok
    2009-03-23 23:45:17.187500 [Info.][MPMain]:   got pin#3:~CC
    2009-03-23 23:45:17.187500 [Info.][MPMain]: ----------------TryConnect-------------
    2009-03-23 23:45:17.187500 [Debug][MPMain]: FILTER: 1: DScaler Mpeg2 Video Decoder
    2009-03-23 23:45:17.187500 [Debug][MPMain]: FILTER: 2: MPC - MPA Decoder Filter
    2009-03-23 23:45:17.187500 [Debug][MPMain]: FILTER: 3: SBE SOURCE
    2009-03-23 23:45:17.187500 [Debug][MPMain]: FILTER: 4: Video Mixing Renderer 9
    2009-03-23 23:45:17.187500 [Debug][MPMain]: FILTER: 5: Default DirectSound Device
    2009-03-23 23:45:17.187500 [Debug][MPMain]: Testing filter: MPC - MPA Decoder Filter
    2009-03-23 23:45:17.187500 [Debug][MPMain]: Dead end. Could not successfully connect pin ~CC to filter MPC - MPA Decoder Filter!
    2009-03-23 23:45:17.187500 [Debug][MPMain]: Testing filter: SBE SOURCE
    2009-03-23 23:45:17.187500 [Debug][MPMain]: Dead end. Could not successfully connect pin ~CC to filter SBE SOURCE!
    2009-03-23 23:45:17.187500 [Debug][MPMain]: Testing filter: Video Mixing Renderer 9
    2009-03-23 23:45:17.187500 [Debug][MPMain]: Testing compatibility to VMR Input1
    2009-03-23 23:45:17.187500 [Debug][MPMain]: Could not connect, filters are not compatible: 80040207
    2009-03-23 23:45:17.187500 [Debug][MPMain]: Testing compatibility to VMR Input2
    2009-03-23 23:45:17.187500 [Debug][MPMain]: Could not connect, filters are not compatible: 80040207
    2009-03-23 23:45:17.187500 [Debug][MPMain]: Testing compatibility to VMR Input3
    2009-03-23 23:45:17.187500 [Debug][MPMain]: Could not connect, filters are not compatible: 80040207
    2009-03-23 23:45:17.187500 [Debug][MPMain]: Dead end. Could not successfully connect pin ~CC to filter Video Mixing Renderer 9!
    2009-03-23 23:45:17.187500 [Debug][MPMain]: Testing filter: Default DirectSound Device
    2009-03-23 23:45:17.187500 [Debug][MPMain]: Dead end. Could not successfully connect pin ~CC to filter Default DirectSound Device!
    2009-03-23 23:45:17.187500 [Info.][MPMain]: No preloaded filter could be connected. Trying to load new one from registry
    2009-03-23 23:45:17.187500 [Debug][MPMain]: Got enum
    2009-03-23 23:45:17.187500 [Debug][MPMain]: Getting corresponding filters
    2009-03-23 23:45:17.187500 [Debug][MPMain]: Found 1 media types
    2009-03-23 23:45:17.187500 [Debug][MPMain]: Loading filters
    2009-03-23 23:45:17.234375 [Debug][MPMain]: Loaded 0 filters
    2009-03-23 23:45:17.234375 [Debug][MPMain]: TryConnect failed.

    The rest of your logs looks fine.
     
    Status
    Not open for further replies.

    Users who are viewing this thread

    Top Bottom