Tuning between DVB-S and DVB-S2 channels not working

Discussion in 'fixed TV-Server / Client Bugs' started by chrispi, February 19, 2007.

  1. chrispi

    chrispi Portal Pro

    Joined:
    May 3, 2006
    Messages:
    65
    Likes Received:
    1
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    MediaPortal Version: MediaPortal Version: Tvengine3-02-18-2007--20-17h--Rev13007.zip
    MediaPortal Skin: None
    Windows Version: Windows 2003 R2 Server
    CPU Type: Core 2 Duo
    HDD: WD Raptor
    Memory: 2 GB
    Motherboard: Asus P5B
    Motherboard Chipset: Intel
    Motherboard Bios: ?
    Video Card: NVidia
    Video Card Driver: VGA (Server)
    Sound Card: None
    Sound Card AC3:
    Sound Card Driver:
    1. TV Card: TechnoTrend Budget 3200
    1. TV Card Type: DVB-S2
    1. TV Card Driver: Most current (downloaded yesterday)
    MPEG2 Video Codec: None
    MPEG2 Audio Codec: None
    Satelite/CableTV Provider: Astra
    HTPC Case: None
    Cooling: 5 Fans
    Power Supply: ?
    Remote: None
    Instasllation type: Network - single TV-Server



    Hello,

    I tried the newest version of the TV server. I am very impressed by the zapping speed and think it will not take too long for a stable version.

    But I have a problem: When I scan for DVB-S channels, everything works fine. When I do a second scan on "Astra HD" to find HD channels I get "Not signal found" for each transponder. When I restart the TVServer service the HD channels are found but after this I get "No signal found" for DVB-S channels.

    The same thing hapens when I manually start time shifting: It works either on DVB-S or DVB-S2 channels. To switch between DVB-S and DVB-S2 channels I have to restart the service.

    Looks like the switch between S and S2 is only done once and can not be changed without doing a restart.

    This problem did not occur with my 4 weeks older version of the TV server.

    I updated to the newest Technotrend Driver (budget2_4.4.10.18) but this did not help.

    Christoph
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. josu

    josu Portal Pro

    Joined:
    March 14, 2006
    Messages:
    192
    Likes Received:
    0
    Occupation:
    Dipl-Ing FH
    Location:
    Kassel, Germany
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    hello chrispi,

    attach please the tve-logs. :D
     
  4. chrispi

    chrispi Portal Pro

    Joined:
    May 3, 2006
    Messages:
    65
    Likes Received:
    1
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Here are my logs:

    1) Start TV Server
    2) Start manual TimeShift on Pro7 HD => Works
    3) Stop TS
    4) Start TS on DMAX => No Signal
     
  5. chrispi

    chrispi Portal Pro

    Joined:
    May 3, 2006
    Messages:
    65
    Likes Received:
    1
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
  6. chrispi

    chrispi Portal Pro

    Joined:
    May 3, 2006
    Messages:
    65
    Likes Received:
    1
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    I Installed tvengine3-03-10-2007--01-13h--Rev13325 today and the problem is fixed.

    Thanks,
    Christoph
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!