TV does not work after suspend (1 Viewer)

melstig

Portal Pro
July 16, 2006
129
12
Umea
Sweden Sweden
Country flag
TV-Server Version: MediaPortalSetup_1.0_RC3_rev20432
MediaPortal Version: MediaPortalSetup_1.0_RC3_rev20432
MediaPortal Skin: Blue3
Windows Version: Windows XP SP3, Windows Update: 2008-10-10
CPU Type: AMD Athlon 64 X2 3800+
HDD: WDC WD1200JB
Memory: 4 x Crucial PC3200 DDR-DIMM 1024MB CL3
Motherboard: MSI K8N NEO2-FX
Video Card: Gigabyte GV-N76G256D-RH (GeForce 7600GS Fanless)
Video Card Driver: 6.14.10.9371
Sound Card: M-Audio Revolution 7.1
Sound Card AC3: Coaxial Out
Sound Card Driver: 5.10.0.5063
1. TV Card: FloppyDTV-T
1. TV Card Type: DVB-T
1. TV Card Driver: 4.8.0.0
2. TV Card: Pinnacle PCTV Dual DVB-T Pro (2000i)
2. TV Card Type: DVB-T
2. TV Card Driver: 4.0.4.0
3. TV Card:
3. TV Card Type:
3. TV Card Driver:
4. TV Card:
4. TV Card Type:
4. TV Card Driver:
MPEG2 Video Codec: MPV
MPEG2 Audio Codec: MPA
h.264 Video Codec:
Satelite/CableTV Provider:
HTPC Case: Silverstone SST-LC17
Cooling:
Power Supply: Corsair 650TX
Remote: Microsoft MCE
TV: Samsung F86
TV - HTPC Connection: DVI -> HDMI

Hi,
TV does not work after resuming from standby for me.
I have configured TV-service to reninitialize after resume.
I have also configured Mediaportal to restart after resume.

For me these steps reproduces the error:

1. Cleared all logs (client and server)
2. Rebooted the system
3. Started TV (automatic start and full screen) on SVT1, worked OK.
4. Went to Home screen, stopped TV
5. Put PC into standby manually on Home screen
6. Started PC from standby.
7. Started TV again but this time NO picture. Unknown error has occured (translated from swedish).
8. Pressed Ok and tried to start tv again. Could not start timeshifting, No audio or video detected.
9. Tried to choose another channel (SVT2). Unknown error has occured
10. Pressed Ok and tried to start tv again. This time Picture, but on SVT1 that did not work earlier.!?!
11. Closed MP client
12. Started MP again. No TV Unknown error has occured
13. Closed MP client
14 Started TV Server
15 Went into manual control. ALL three cards are timeshifting on SVT1!!!
16. Collected logs

Restarted the TV Service manually and started MP client, TV Works again.

This is really strange. I saw this behaviour alreday in RC2 in SVN 08-22-2008 21-25h - Revision:20010 (reported in that SVN-thread). I have been running RC2 native since then.

For me Mediaportal is running worse for each RC so hopefully someone can find out what is wrong.

Is TV-Server really restarted as configured after resume from standby?
There are ALOT of DX-errors: 2008-10-12 15:52:29.593750 [Info.][MPMain]: Main: DX9 re-entrant, and so on. What is this?

best regards
melstig
 

melstig

Portal Pro
July 16, 2006
129
12
Umea
Sweden Sweden
Country flag
Found out what was causing this behaviour in MP/TVServer. In MP I had configured "localhost" as the address for TVServer and that stopped working in RC2 SVN and higher. When configuring the LAN IP-address the TV worked after resume.

melstig
 

coopers

Portal Pro
November 8, 2005
180
3
Adelaide
Hi Folks,

That's strange - isn't this a feature that should work? You should be able to install tvserver and client on the same machine and then use 127.0.0.1 IP address, or localhost to connect.

Otherwise you rely on the machine having a static IP, or the router needs to be working, issuing an IP address and doing DNS properly...
 

SteveR

Portal Member
March 16, 2008
17
0
Hi,

Yes, I also found that Network Names no longer work for identifying the TV Server. I had to switch to IP addresses with RC3. Annoying, but not a problem for me anyway as I use static IP's.

Cheers,
Steve.
 

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

OP Similar threads Forum Replies Date
C Hauppauge HVR-1265 -- does it work with MP1? MediaPortal 1 Talk 0
M [solved] WTV Files does not play on client, MPEG files works well General 1
D Does Schedules Direct work with mp 1.24? General Support 3
J [solved] Blu-ray disc playback does not work. Bugreports 13
horned_reaper [solved] When playing music Fanart does not shuffle Fanart Handler 20
bigboss97 Does anyone has a SoundGraph imon remote file for MP2 to share? General 0
horned_reaper [solved] When playing music Fanart does not appear immediately after downloading Fanart Handler 272
D [solved] EPG Buddy for MP2 - Does it work? General 5
L [solved] Why does Mediaportal 2 need access to my webcam? General 2
R Directx 9.0 June 2010 does not install on Windows 10 x64, ends up with weird failure / no debug file Installation, configuration support 0
M What does MP homeserver detection need at the client end, and what does the server need to transmit? General 6
R TV menu icon does not work to return from sub-menu item Submit: Bug Reports 4
N [confirm] Calling RemoveScheduleForProgramAsync does not stop the recording if it is currently in progress MediaPortal 2 1
drumrob Time does not fit in white space 1.22 Pre Release 6
N [Finished] [MP2-806] Playing a recorded radio program does not show screen to allow skipping forward, etc MediaPortal 2 141
N [confirm] Playing a recording, then pressing stop does not leave cursor on the recording MediaPortal 2 21
N [Finished] [MP2-783] Mapping Ctrl+Right as Next also does Right action when pressed. MediaPortal 2 21
BlueMax1916 [Question] What does MP2 Server Service have to do with ...microsoft.com/filestreamingservice...? MediaPortal 2 3
P Mediaportal does not allow my TV tuner to enter low power state General Support 1
greybox 1.20 final does not update video duration automatically 1.20 10
greybox 1.20 final does not update video duration automatically 1.20 Pre Release 1
Terra MPTray does not start with Windows General Support 2
A LNB supply voltage does not switch off General Support 0
G Splash screen option pack does not download. StreamedMP 8
I MP Server goes into suspend, because it doesn't detect the MP Client General Support 6
Similar threads

























Top Bottom