TV Problem

Discussion in 'General Support' started by smelanson, January 13, 2009.

  1. smelanson

    smelanson Portal Member

    Joined:
    March 13, 2006
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    TV-Server Version:
    MediaPortal Version: 1.0
    MediaPortal Skin: Blue 3 Wide
    Windows Version: Windows XP SP3
    CPU Type: Core 2 Duo 6420
    HDD: WD 250Gb SATA
    Memory: Kingston 2x 1Gb DDR2
    Motherboard: Asus P5GC-MX
    Video Card: Sapphire Radeon 3650 512Mb
    Video Card Driver: 8.11
    Sound Card: Realtek HD Audio
    Sound Card AC3:
    Sound Card Driver: 2.02
    1. TV Card: ATI Theatre 550
    1. TV Card Type: PCI
    1. TV Card Driver: 8.11
    2. TV Card:
    2. TV Card Type:
    2. TV Card Driver:
    3. TV Card:
    3. TV Card Type:
    3. TV Card Driver:
    4. TV Card:
    4. TV Card Type:
    4. TV Card Driver:
    MPEG2 Video Codec: ATI MPEG2
    MPEG2 Audio Codec: AC3 Filter
    h.264 Video Codec: Power DVD 8.0
    Satelite/CableTV Provider: Aliant
    HTPC Case: Coolermaster Caviler
    Cooling: 2x 60mm and 2x 80mm
    Power Supply: 350w
    Remote: Microsoft MCE
    TV: LG 42PG25
    TV - HTPC Connection: HDMI

    When trying to go to MyTV I get the message "Unable to start timeshifting" "No audio\video detected", this happened after I upgraded from MP 1.0 RC3 (Which worked great). After I first upgraded MediaPortal It did work once or twice, however, I could not pause or rewind timeshifting even though the timeshifting folder had files in it and it appeared as if it work recording properly. I have went through all the settings countless times and everything looks good, I also uninstalled and reinstalled MediaPortal last night, again it work a couple of times and now it back to the way it was.

    Any ideas?


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. smelanson

    smelanson Portal Member

    Joined:
    March 13, 2006
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Any ideas as to what this could be?
     
  4. smelanson

    smelanson Portal Member

    Joined:
    March 13, 2006
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Normally my Aliant digital cable box is connected by S-Video, I tried just regular coax, still could not pickup the signal.

    It worked in Windows Movie Maker though.
     
  5. smelanson

    smelanson Portal Member

    Joined:
    March 13, 2006
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Does anyone know where I can download Media Portal 1.0.0.0 RC3 again? Also is it possible to use the TV Server from RC3 with the final version of MediaPortal?
     
  6. smelanson

    smelanson Portal Member

    Joined:
    March 13, 2006
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    I installed RC3 and it works great again.
     
  7. Andrew H
    • Premium Supporter

    Andrew H MP Donator

    Joined:
    September 8, 2007
    Messages:
    571
    Likes Received:
    21
    Gender:
    Male
    Location:
    Alabama
    Ratings:
    +22 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    Show System Specs
    I seem to recall they said a FRESH install for 1.0.0.0 was suggested as (maybe) the database changed...
     
  8. smelanson

    smelanson Portal Member

    Joined:
    March 13, 2006
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    I tried a completed uninstall and even uninstalled Microsoft SQL Server, however, the database files may have still been there, I will try that next time.
     
  9. smelanson

    smelanson Portal Member

    Joined:
    March 13, 2006
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    I reinstalled MP 1.0 after deleting the old SQL database, works great now

    Apparently uninstalling the SQL server does not necessarily remove the databases

    Thanks everyone
     
  10. Buddha

    Buddha Portal Member

    Joined:
    March 16, 2007
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Anybody knows where the old database is located and whether it is possible to just remove the file? Because I don't feel like reinstalling my whole MP setup again unless I really don't have a choice to fix it otherwise.
     
  11. smelanson

    smelanson Portal Member

    Joined:
    March 13, 2006
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Check C:\Program Files\Microsoft SQL Server\MSSQL10\Data, should be there, the file name is the database name.
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!