TV Server crash when Recorded TV it’s opened from a client comp

Discussion in 'fixed TV-Server / Client Bugs' started by ronilse, November 2, 2006.

  1. ronilse
    • Team MediaPortal

    ronilse Retired Team Member

    Joined:
    July 19, 2005
    Messages:
    4,422
    Likes Received:
    280
    Gender:
    Male
    Occupation:
    MediaPortal tester
    Location:
    Moss
    Ratings:
    +280 / 0
    Home Country:
    Norway Norway
    Show System Specs
    MediaPortal Version: MP 0.2.0.0 + latest available SVN & TV Server
    Windows Version: Windows MCE + All Updates
    CPU Type: Intel Pentium D 940 3.2
    HDD: 3 x 250 GB Samsung HD
    Memory: 2 X Corsair 6400 DDR2 (2GB)
    Motherboard: Asus P5WD2-E Premium
    Motherboard Chipset: Intel 975X Express / Intel ICH7R
    Motherboard Bios: Asus V0601
    Video Card: Asus GeForce 7600GT 256MB GDDR3 Silent
    Video Card Driver: NVIDIA ForceWare 92.91beta
    Sound Card: Onboard Realtek ALC882M
    Sound Card AC3: Coaxial out
    Sound Card Driver: 5.10.0.5268
    1. TV Card: Hauppauge PVR-150 MCE
    1. TV Card Type: Analog
    1. TV Card Driver: 2.0.43.24103
    2. TV Card: Hauppauge HVR-1300 MCE
    2. TV Card Type: Analog + DVB-t(testing)
    2. TV Card Driver: 2.113.24030.0
    3. TV Card: TerraTec Cinergy 2400i DT MCE
    3. TV Card Type: DVB-T
    3. TV Card Driver: 1.0.3.255
    4. TV Card:
    4. TV Card Type:
    4. TV Card Driver:
    MPEG2 Video Codec: Nvidia
    MPEG2 Audio Codec: Nvidia
    Satelite/CableTV Provider: CableTV + FTA (DVB-t)
    HTPC Case: Silverstone SST-LC18S
    Cooling:
    Power Supply: NorthQ 4775-500S, ATX 500W Silent
    Remote: MCE 2005 Europe (Hauppauge Clone)
    TV: B&O AvantDVD
    TV - HTPC Connection: Composite



    Test setup:
    1. Comp. TV Server & MP (Above setup)
    2. Comp. Client

    Leave MP on server in “MP Home”.
    On client computer Open MP Home -> My TV -> Recorded TV & select a recorded show to play. MP freeze on both Client computer & Server computer (including TV Server), all have to be killed in taskmanager.
    Different logs from the comps attached.

    Regards
    Roy
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. rr69

    rr69 Portal Member

    Joined:
    November 6, 2006
    Messages:
    30
    Likes Received:
    3
    Ratings:
    +3 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    TVServer Version: Latest SVN
    Windows Version: w2k3 sp1 + updates
    CPU Type: Intel Pentium D 940 3.0
    HDD: 3 x WD 160 GB
    Memory: 2 X Kingston 1GB + 2x kingston 512MB total 3GB
    Motherboard: IBM
    Motherboard Chipset: Intel 965
    Motherboard Bios:
    Video Card: onboard
    Video Card Driver: intel 965
    1. TV Card: Hauppauge PVR-150 MCE
    1. TV Card Type: Analog
    1. TV Card Driver: 2.0.43.24103

    Test setup:
    1. IBM P4 3Ghz + 3GB w2k3 server with TVserver latest SVN
    2. Laptop centrino 1.7ghz mediaportal 2.0 + latest SVN + latest plugin
    3. Desktop 3,0ghz 1gb ram Mediaportal 2.0 + latest SVN + latest plugin

    I have the same problems. I can record a show, but when i try to playback the recorded show on any client, the tvserver just stops. I have to start the service again. This happens on any mediaportal client i use. It seems that it has something to do with the tvserver.
     
  4. szhrvd

    szhrvd Portal Member

    Joined:
    October 28, 2006
    Messages:
    13
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    Switzerland Switzerland
    TV Server crashes while start watching recorded shows from a client

    MediaPortal Version: latest SVN
    Windows Version: XP Pro All SP & Patches
    CPU Type: AMD X2
    HDD: 160 GB SATA
    Memory: 2GB DDR
    Motherboard: ASUS
    Motherboard Chipset: ASUS
    Motherboard Bios:
    Video Card: ATI xPress 200
    Video Card Driver: latest ATI
    Sound Card: on board
    1. TV Card: Hauppauge PVR 250
    1. TV Card Type: Analog
    1. TV Card Driver: latest Hauppauge
    MPEG2 Video Codec: Power DVD 6

    I have exactly the same issues on all my clients. The problem wasn't existing some (>10) versions of the TV Engine ago. Thu this issue only happens on a client - it doesn't happen on the client installed in the same machine as the TV Server

    Else everything is working well, e.g. EPG and Live TV streaming, Schedule Recordings

    Regards
    szhrvd
     
  5. infinite.loop
    • Team MediaPortal

    infinite.loop Retired Team Member

    Joined:
    December 26, 2004
    Messages:
    16,163
    Likes Received:
    3,861
    Gender:
    Male
    Location:
    127.0.0.1
    Ratings:
    +4,154 / 7
    Home Country:
    Austria Austria
    Show System Specs
    the issue has been confirmed.

    roy could you please add it to mantis? :)
     
  6. ronilse
    • Team MediaPortal

    ronilse Retired Team Member

    Joined:
    July 19, 2005
    Messages:
    4,422
    Likes Received:
    280
    Gender:
    Male
    Occupation:
    MediaPortal tester
    Location:
    Moss
    Ratings:
    +280 / 0
    Home Country:
    Norway Norway
    Show System Specs
    Hi,
    A bit busy @ work, but bug now added to Mantis.

    Thanks for testing & reporting

    Regards
    Roy
     
  7. rr69

    rr69 Portal Member

    Joined:
    November 6, 2006
    Messages:
    30
    Likes Received:
    3
    Ratings:
    +3 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    I saw in Mantis that Frodo wasn't able to reproduce the bug. Since I have this issue, I will test it this evening with the latest SVN builds and report back.

    Regards,
    RR69
     
  8. ronilse
    • Team MediaPortal

    ronilse Retired Team Member

    Joined:
    July 19, 2005
    Messages:
    4,422
    Likes Received:
    280
    Gender:
    Male
    Occupation:
    MediaPortal tester
    Location:
    Moss
    Ratings:
    +280 / 0
    Home Country:
    Norway Norway
    Show System Specs
    Hi,
    This it's now tested & confirmed fixed.
    Nice work Frodo :)

    Regards
    Roy
     
  9. szhrvd

    szhrvd Portal Member

    Joined:
    October 28, 2006
    Messages:
    13
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    Switzerland Switzerland
    great, thanks very much Frodo
    regards
     
  10. rr69

    rr69 Portal Member

    Joined:
    November 6, 2006
    Messages:
    30
    Likes Received:
    3
    Ratings:
    +3 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    After testing the recording i just made i also confim that the issue has been solved.

    Thanks again Frodo..

    Regards
    RR69
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!