TV-Server unable to switch channel

Discussion in 'Television (MyTV frontend and TV-Server)' started by Chris84, April 19, 2008.

  1. Chris84

    Chris84 Portal Pro

    Joined:
    December 4, 2005
    Messages:
    116
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    TV-Server Version: RC1
    MediaPortal Version: RC1
    MediaPortal Skin: wide
    Windows Version: XP
    CPU Type: Athlon XP 1700+
    HDD: 160GB
    Memory: 1GB
    Motherboard: Abit
    Motherboard Chipset: Nforce2
    Video Card: Ati 9250
    Video Card Driver: actual
    Sound Card: onboard
    Sound Card Driver: actual
    1. TV Card: Hauppauge Nova-s plus
    1. TV Card Type: DVB-2
    1. TV Card Driver:
    MPEG2 Video Codec: MPV/Nvidia
    MPEG2 Audio Codec: MPA/Nvidia
    Satelite/CableTV Provider: Astra




    Today i set up a new HTPC. First i used the actual Hauppauge MCE driver, reminding it would have a faster switching ability. Scan worked fine. When starting Mediaportal first time after a clean reboot. Everything works fine when starting TV. When i then change channel everything is gone. TV Server is unable to start timeshifting. Changing back to previous channel also fails. I then have to restart PC to get MP back working.

    I changed Hauppauge driver to normal actual version, no change. I also replaced TV Card by another Hauppauge, no change.

    Logs: http://www.by-cc.de/temp/error.zip
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. mendola

    mendola Portal Pro

    Joined:
    February 6, 2007
    Messages:
    121
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    I got exactly the same problems here: Last svns + MP 1.0 tested.
    I try to switch channel some sconds nothing happens then TV message: "TV-Server is unable to start timeshifting"
    TV-Card Technisat Skystar HD (DVB-S2) with latest drivers.
     
  4. mendola

    mendola Portal Pro

    Joined:
    February 6, 2007
    Messages:
    121
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    No there are logs made with mp test-tool.
    I hope there are any hints for the problem.
     
  5. infinite.loop
    • Premium Supporter

    infinite.loop Retired Team Member

    Joined:
    December 26, 2004
    Messages:
    16,163
    Likes Received:
    3,861
    Gender:
    Male
    Location:
    127.0.0.1
    Ratings:
    +4,154 / 7
    Home Country:
    Austria Austria
    Show System Specs
    logs in post#2 do not contain any channelchange at all.
    lohs in post#3 are missing all tv-server logs. mostlikely because the TestTool in RC1 has a bug which causes that it cant "find" the TV-Server logs.

    1.please install latest svn builds of mediaportal an tv-server
    2.start "MediaPortal Debug"
    3.reproduce the issue
    4.attach logfiles
     
  6. Realkane
    • Premium Supporter

    Realkane Retired Team Member

    Joined:
    November 1, 2007
    Messages:
    79
    Likes Received:
    26
    Ratings:
    +35 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Hi,

    I have the same problem, but I am using a dedicated PC for the server application.
    After installing the neu 1.0RC1 on the server, the problem began, so I think the error
    is on the server.

    Here my server logs, hope they will help
    (look at 10:29)

    Bye,
    Christian
     
  7. Hamsterkill

    Hamsterkill Portal Member

    Joined:
    April 26, 2008
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    I'm having at least a similar issue. I've got a FusionHDTV 7 Gold that gets detected but never finds any channels on the autoscan in the configuration utility.

    Running Windows Vista Business x64

    I'm attaching all the logs. (I manually added the TV server logs to the zip file)

    EDIT: Nevermind, I found another thread that was closer to my problem it seems.
     
  8. sdanielson

    sdanielson Portal Member

    Joined:
    September 22, 2007
    Messages:
    48
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Canada Canada
    Similar problem. Able to change channels on a single sat but not to other sats on a disecq switch (checked switch and switch setup first - of course). This happened with the latest SVN. previous to that couldn't change channels at all without restarting TVservice.

    Will provide logs as soon as I'm able.
     
  9. mendola

    mendola Portal Pro

    Joined:
    February 6, 2007
    Messages:
    121
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Now I got the complete logs.
    What I actually did was: start MP,
    do window mode,
    go to TV,
    choose channel via "channel",
    let tv run some seconds,
    then choose another channel,
    message: unable to start timeshift,
    then move back to mainmenue & quit.
     
  10. mendola

    mendola Portal Pro

    Joined:
    February 6, 2007
    Messages:
    121
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    No improvements after the weekly build update.
    Also tried to use different values for timeshift file but no changes.
    But switching works with the built in tv function of MP.
    It have to be a problem with the tv server.
     
  11. ronilse
    • Premium Supporter

    ronilse Retired Team Member

    Joined:
    July 19, 2005
    Messages:
    4,422
    Likes Received:
    280
    Gender:
    Male
    Occupation:
    MediaPortal tester
    Location:
    Moss
    Ratings:
    +280 / 0
    Home Country:
    Norway Norway
    Show System Specs
    Hi,
    mendola, you have some errors to some renderings devices, download & run Filmerit & fix those then test & attach logs again.
    You should also update to latest SVN so we can get more then one line in tv.log @ time(yeah it was a bug which it's fixed).

    Regards
    Roy
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!