TV Service not started (fresh install) (1 Viewer)

hjbaard

Portal Pro
April 25, 2007
124
2
51
Home Country
Netherlands Netherlands
TV-Server Version: 1.0.0.0
MediaPortal Version: 1.0.0.0
MediaPortal Skin: Black & White 1080 v1.1
Windows Version: Vista 64 ultimate SP1
CPU Type: AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5000+
HDD: Samsung H501LJ (500 GB)
Memory: 2 GB
Motherboard: Asus M2A-VM HDMI
Video Card: NVIDIA GeForce 8600 GT (Asus EN8600GT SILENT/HTDP/256M)
Video Card Driver: NVidia Version 181.22
Sound Card: on board (SPDIF)
Sound Card AC3:
Sound Card Driver:
1. TV Card: FloppyDTV
1. TV Card Type: DVB-C
1. TV Card Driver: Integrated Driver 5.3.N (Beta)
2. TV Card: FloppyDTV
2. TV Card Type: DVB-C
2. TV Card Driver: Integrated Driver 5.3.N (Beta)
3. TV Card:
3. TV Card Type:
3. TV Card Driver:
4. TV Card:
4. TV Card Type:
4. TV Card Driver:
MPEG2 Video Codec: CyberLink Video/SP Decoder
MPEG2 Audio Codec: Microsoft MPEG-1/DD Audio Decoder
h.264 Video Codec: CyberLink H.264/AVC Decoder
Satelite/CableTV Provider: ZIGGO
HTPC Case: OrigenAE H6 HTPC Zwart
Cooling:
Power Supply: CoolerMaster 700
Remote: Gyration
TV: Plasma 42"
TV - HTPC Connection: VGA

I did a fresh install of Vista and installed MediaPortal. When I click on TV Server configuration it tell's me the tv service i not started, but when I check the services, it is running!
Now I can't do anything because I cant configure MP.
Please help!

UPDATE:
OK, I found the problem The FloppyDTV drivers are not yet working correctly with Windows Vista 64bit. Because when I removed the drivers, TV server started with no problems. I guess I have to wait for stable drivers :(
 

Users who are viewing this thread

Similar threads

Hello, Since windows 7 is not supported yet by microsoft, I migrated from windows 7 x64 to windows 10 x64. I have a server on which a WinTV-quadHD card is installed. This card worked perfectly before the migration and no hardware change was made (not a single cable disconnected). Since my passage under windows 10 x64, I can't get...
Hello, Since windows 7 is not supported yet by microsoft, I migrated from windows 7 x64 to windows 10 x64. I have a server on...
Hello, Since windows 7 is not supported yet by microsoft, I migrated from windows 7 x64 to windows 10 x64. I have a server on...
Replies
0
Views
441
Ok, just done some more mucking around. turns out my logitech mouse seems to be extremely unresponsive in media portal. Can use my keyboard just fine (also lightspeed wireless). Suggestions?
Ok, just done some more mucking around. turns out my logitech mouse seems to be extremely unresponsive in media portal. Can use my...
Good evening, having just fresh installed media portal 2.3.2. Looking at trialing again as it now seems to support what I am...
Replies
1
Views
240
Many people found the Lentoid decoder better optimised than LAV for software decoding. If you want to try it, download it from the link below, run reg.bat as an admin to install it and change the HEVC Video settings in MediaPortal Configuration/Codecs and Renderer...
Many people found the Lentoid decoder better optimised than LAV for software decoding. If you want to try it, download it from the...
For some unknown reason I can't play HEVC encoded video with MP1 on my system. I have tried every trick I know, but nothing works...
Replies
10
Views
689
duplicate post see below for for solution https://forum.team-mediaportal.com/threads/mp-suddenly-crashes-when-starting-live-tv-on-most-channels-and-on-recordings-from-the-same-channels.139849/#post-1270831
duplicate post see below for for solution...
I have been using MP 1 for years with no troubles. but in the last couple of days it sudden just crashes when starting live tv...
Replies
1
Views
3K
Yes I can stop windows updates - but that has yet to give problems - I have disabled automatic lenovo updates for now and will have no problems with it ;-) Its and old Lenovo Thinkcentre desktop using the On borad intel 4600 graphic card så all is good for know :-) thanks again for all your help :-)
Yes I can stop windows updates - but that has yet to give problems - I have disabled automatic lenovo updates for now and will have...
I have been using MP 1 for years with no troubles. but in the last couple of days it sudden just crashes when starting live tv...
Replies
20
Views
3K
Top Bottom