[Configuration] - Unable to start graph diseq problem Avermedia Galaxy USB

Discussion in 'MediaPortal 1.1.0 BETA 1' started by vascop, December 5, 2009.

  1. vascop

    vascop New Member

    Joined:
    November 17, 2009
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Slovakia Slovakia
    MediaPortal Version: V 1.1 Beta SVN 30.11.2009
    MediaPortal Skin: Default
    Windows Version: Win XP Pro SP3 full update
    CPU Type: Intel P4 3GHz
    HDD: Samsung GB
    Memory: 3GB
    Motherboard: HP DC5100 desktop
    Video Card: Intel 910GL onboard
    Video Card Driver:
    Sound Card: Sound MAX
    Sound Card AC3:
    Sound Card Driver:
    1. TV Card: Avermedia Galaxy USB
    1. TV Card Type: DVB-S hybrid
    1. TV Card Driver: A816_6.0.18.09072701_Drv2.0.x.124_En.3.0.1.6_AVIN_2.0.10.0_SIA_1.0.0.6_090902
    2. TV Card:
    2. TV Card Type:
    2. TV Card Driver:
    3. TV Card:
    3. TV Card Type:
    3. TV Card Driver:
    4. TV Card:
    4. TV Card Type:
    4. TV Card Driver:
    MPEG2 Video Codec: Cyberlink
    MPEG2 Audio Codec: Cyberlink
    h.264 Video Codec:
    Satelite/CableTV Provider: 19,2 and 23,5
    HTPC Case:
    Cooling:
    Power Supply:
    Remote: Avermedia Galaxy
    TV: Samsung plasma 52"
    TV - HTPC Connection: SUB-D

    I cannot change channels between 2 different satellites (2 different diseq ports) I get a cannot start graf error or no signal error. After that error i have no problem starting the channel but just changing channels between eg. diseqc A/A 23,5 and B/A 19,2 on the same card is NOT possible.
    I have tried it with my old PCI Skystar2 and the problem gone everything works.



    some times when i chose only one LNB i can find all the programs but when switch on both only one work the second have problem with starting the graph.

    I have recieved setupfreq update from Avermedia support team but it helps only litlle for search more chanels.
    Driver for MP use same for microsoft mediacenter "InstallDriver_A816_2.0.x.124_Encoder3.0.1.6_090902"

    Drivers for Avermedia i have used last one on the avermedia web because also use remote controler with IR Server and it works well just missing menu button.

    Logs in file
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. morpheus_xx
    • Team MediaPortal

    morpheus_xx Lead Dev MP2

    Joined:
    March 24, 2007
    Messages:
    11,083
    Likes Received:
    4,766
    Ratings:
    +6,824 / 11
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs

    Attached Files:

  4. morpheus_xx
    • Team MediaPortal

    morpheus_xx Lead Dev MP2

    Joined:
    March 24, 2007
    Messages:
    11,083
    Likes Received:
    4,766
    Ratings:
    +6,824 / 11
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    beside your diseqc issue you seem to have many other problems with your tvserver installation:

    your error.log has null-ref exceptions, network related exception, "master/client server" (probably due to multiple ip's?), and you're using M**PI ...

    I recommend you do a DB cleanup, and fresh install of Beta1+latest svn, should be clean then again.
     
  5. vascop

    vascop New Member

    Joined:
    November 17, 2009
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Slovakia Slovakia
    I have made clean istall more then 10times also clean install of winxppro, win7 so i dont think the problem is with my instalation because same install work with skystar2 and no problem with diseq.

    i have tried your patch file but it does not help. because in the file was setting for diseq 1-AA 2-AB 3-BA 4-BB
    my settings was 1-AA 23,5 and 2-BA 19,2
    i have also tried to change it but no help maybe the m....pi but why it works with skystar2?
     
  6. morpheus_xx
    • Team MediaPortal

    morpheus_xx Lead Dev MP2

    Joined:
    March 24, 2007
    Messages:
    11,083
    Likes Received:
    4,766
    Ratings:
    +6,824 / 11
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    the idea of this patch is to send "custom" diseqc commands. to use them, you have to select

    1AA -> commited1
    2BA -> commited2

    and try a scan, please post logfiles
     
  7. vascop

    vascop New Member

    Joined:
    November 17, 2009
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Slovakia Slovakia
    Log after patch

    Hello here are the logs after i have tried your patch.

    problem scaning BA LNB 19,2 not all the chanels found.
     
  8. morpheus_xx
    • Team MediaPortal

    morpheus_xx Lead Dev MP2

    Joined:
    March 24, 2007
    Messages:
    11,083
    Likes Received:
    4,766
    Ratings:
    +6,824 / 11
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    You say, that you can't find all channels on 2nd lnb? Does this mean, that you can at least switch to the right lnb now?

    I cannot find the expected logfiles in your archive. If you use the "commited" Diseqc commands, there must be in your log:
    "GenericBDAS: Committed1 - SendDiSEqCCommand(0xe01038f1)"

    --> this isn't there.

    can you clear your log files and select the option for scanning? This means for you:

    LNB1: Level1AA -> Comm1
    LNB2: Level1BA -> Comm2
     
  9. vascop

    vascop New Member

    Joined:
    November 17, 2009
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Slovakia Slovakia
    after patch and clean install

    I have reinstall all aplications and mysql also.

    use your files from patch no m...d,
    but still same problem cannot find all chanels from BA 19,2 before i can find 1100chanel from AA and BA at same time
    now around 200 :mad:

    here are the logs what i have found.

    GenericBDAS can not find anywhere.
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!